Internet

Hashtagen #FMNordic förbereds och lanseras!

Det var en sen eftermiddag i slutet på förra månaden som det ramlade in ett mail i FMSidelines inkorg från en god vän till mig. Mailet hade en eftertänksam fråga som grund, och jag tyckte att det lät oerhört intressant, då jag själv har suttit i samma tankar hemma på min kammare. Idén är lika enkel som genialisk. Mattias som han heter, @distance_fm på twitter, skrev följade text;

”Jag fick en liten ide angående Twitter o hashtags. Jag hade tyckt det var
roligt om man hade kunnat få ihop o samla svenskar som Twitter mycket om FM
under en o samma hashtag. Dels för att få fler att läsa det man själv
skriver samt kunna hitta intressanta personer att följa. Så kan man samlas
under en hashtag o surra. Och eftersom du har byggt upp en skara följare
samt är poppis och twittrar mkt om FM, att du började pusha folk att
twittra under en specifik hashtag.”

Direkt efter jag läst mailet så skrev jag tillbaka till Mattias och berättade att jag själv hade suttit i samma tankar, och att detta givetvis var något som vi ska dra igång. Redan samma dag helst. Efter lite bollande fram och tillbaka, så bestämde vi oss för att smyga igång det lite snyggt i både vår och hans twitterflöde och se lite vart det skulle ta sig på egen hand. Vi hade lite olika förslag på hashtags. Många blev för långa, vissa blev för dåliga. Till slut fastnade vi båda för #FMNordic. Taggen var skapad.

Nu efter dryga veckan av #FMNordic så fick vi vårt ordentliga genombrott om man kan kalla det så. En annan god vän till mig, Passion 4 FM, som ni finner här http://www.passion4fm.com/, vände sig till mig och frågade följande;

Tusen Takk! Er det mulig at jeg kan benytte hashtagen FMNordic av annonsering av andre poster – regner med det er din tag?

Jag tackade direkt ja på den frågan och nu är #FMNordic igång på allvar känns det som. Så om ni där ute i stugorna sitter och har ett aktivt twitterflöde, och känner att det kan tillföra oss andra som också spelar Football Manager 2015, så släng på #FMNordic sist i tweeten så kan vi, precis som Mattias skrev i det inledande mailet, ”samla svenskar, men även danskar och norrmän, under en och samma hashtag”.

/Mikael ”Woodzy” Skogman

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top