Vi breddar våra kanaler!

När jag satt hemma och funderade på hur jag skulle starta igång detta taktikprojekt, så hade jag ett hundratal videorapporter i ryggen för FM14 som jag hade lagt upp på youtube. Jag hade inte en aning om att det skulle ge sådan stor genomslagskraft som det ändå gjort. Från att bara sitta och fila på sin egen taktik och funderat på varför vissa saker händer i spelet, så har jag breddat mig och börjat delge mina genomgångar och tankar med fler likasinnade. Uppståndelsen blev total, och jag överöstes med mail och kommentarer om allt från ”hjälp mig med Schalke” till ”mina ytterbackar agerar märkligt”. Till en början så svarade man glatt på alla mail, men insåg efter ett femtiotal svar att här måste ske något större.

Det var då som jag vände mig direkt till chefsredaktören på FMSweden och frågade om jag kunde få börja blogga på deras hemsida. Svaret jag fick blev minst sagt glädjande.

”Jag hade mer tankar än så. Kanske blir ansvarig för den biten på FMS?”

Svaret var längre än så, men jag var helt med på planen som målades upp. Jag tackade ja givetvis, och på den vägen är det nu. Nu har det gått en tid sen FM15 kom ut, och jag hade börjat fundera på om jag inte skulle försöka göra ett eget projekt, vid sidan av FMS, som enbart inriktade sig på den taktiska biten i spelet. Inte prata om ungdomsutveckligen, inte heller göra grafik, såsom kits, facepacks etc, eller diskutera ekonomi, utan bara ägna mig åt det som intresserar mig mest. Sagt och gjort, jag tog fram FM Sideline, det ni ser framför er idag. Här ska jag presentera längre texter, varvade med kortare notiser om hur man sätter upp sin taktik, sin formation och sin laguttagning. Jag kommer också att gå mer djuplodande in på vissa ämnen i ämnet, och verkligen bena ut vissa krångliga beteenden och händelser.

Twitter är melodin
Men vart är det mest surr om detta? Vart finner jag likasinnade som har ett högt tempo i diskussionerna? Jo på twitter. Självklart ska jag ha ett twitterkonto knutet till detta. Det blev @FM_Sideline som skapades. Jag tänkte inledningsvis att kontot skulle växa organiskt och i sin egen takt. Men samtidigt så vill man ju ha många följare direkt. Jag måste tumma på något av alternativen. Det fick bli det sistnämnda. Jag låter kontot växa i lugn och ro, inte stressa fram följare som sen avföljer efter ett par veckor. Idag, i skrivande stund, så har jag 110 st som snällt klickat på följ-knappen på min profil. Jag är oerhört tacksam för dessa personer, och många av dem har jag redan en djuplodad och ingående diskussioner med. Någon vill surra om nya konstellationer på mittfältet, och andra vill prata om unika spelarinstruktioner. Oavsett vad det är, så är jag mer än behjälplig, med det jag KAN hjälpa till med. Många av dem pratstunder jag haft senaste halvåret, har varit av den karaktären att jag upplevt det som att jag är taktikgud (förstå mig rätt) och att jag ska komma in som räddaren i nöden och svänga ihop en fungerade taktik till dem. Jag är långt ifrån fulländad i det här ämnet, och jag har själv funderingar på saker som händer när jag spelar. Det ligger många timmar bakom en bra taktik, och jag hoppas att alla förstår att det är mycket provade, pillande och trixande för att få till det.

”Facebook, here I come”
Efter twitter och hemsidan, så var det dags för nästa fas i ”sprida-fm-taktiken” utöver vårt långsmala land. Facebook. Nu vet jag att många rynkar på näsan och tycker att ”sälj dig inte dit” eller ”dit ska du inte”. Men jag känner ändå att det är en bra kanal att finnas i. Jag når ut till väldigt många, jag kan komplettera mina befintliga kanaler dessutom och jag ser stor potential när (läs:om) jag växer och får en ansenligt större skara läsare. Ni finner den sidan här såklart.

En hjälp på traven
Så oavsett om ni gillar det jag gör och följer varje FM-steg jag tar, eller om ni bara finns där i bakgrunden och chillar, så kan ni väl gilla och sprida budskapet vidare till era vänner och bekanta. Ni har säkert en eller två som spelar FM15 som sitter med huvudbry över något som rör taktiken. Om inte annat så kan ni ju hjälpa en vän i nöd. Jag vet att ni förstår vad jag menar.

Nu ska jag inte dravla mer, utan säger; tills dess…

Micke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.