FM15

Hur lägger man till grafik i spelet

Jag har fått många förfrågningar om hur man lägger till sin grafik i spelet. Det har varit frågor om både facepacks, alltså bilder på spelare, men även på logopacks och kits. Här nedan ska jag försöka förklara för er hur man går till väga för att kunna lyckas med detta uppdrag. Detta tillvägagångssätt är lika för alla valen, så vi går igenom hur man sätter upp sitt facepack, så kan ni sen hur man lägger till loggor och kits.

Facepacks:
Om vi börjar med hur man lägger till sina bilder på spelarna så behöver man först ladda hem ett facepack som man tycker är snyggt och som har dem flesta länder och lag man har laddat in i sitt spel. Vissa fall kanske man bara vill ha det lag man spelar med, eller bara den ligan man spelar i. Men allt som oftast, så vill man ju ha bilder på alla spelare som man har laddat igång, och det kan röra sig om flera och åter flera tusen sådana.

Vart man finner bra facepacks på nätet är på otaliga platser. För att nämna några så har du Passion4FM men också även FMScout.com. Vi har samlat ihop flera sidor att kika på här om du vill ha mer inspiration.

När du fått hem ditt pack, så är det allt som oftast ”nerpackat” och du behöver packa upp det på något sätt. Antingen med winzip eller winrar. När du så gjort så är det dags att lägga det på rätt plats på datorn för att det ska fungera. I grafiken nedan så ser vi på den översta bilden att vi letat upp Football Manager 2015 mappen, och vi har även skapat en ny mapp i den, som vi har döpt till ”graphics”. Det behöver du också göra för att detta ska fungera. När du har gjort det så tittar vi till nästa bild här nedan.


Detta är helt frivilligt, men ett bra tips om du vill i ett senare skede ändra något, lägga till något eller bara kasta ett getöga på dina bilder. Skapa fler mappar i ”graphics”-mappen och döp dem till tex pictures. I den mappen brukar jag skapa en mapp som heter players, en som heter logos och en som heter kits. Detta är bara för att få ordning på alla bilderna allt eftersom. När du har gjort detta så lägger du det uppackade facepacket som du laddade ner i players-mappen och vi är klara på den här delen av datorn.

Nu är det bara en sak kvar att gör för att få detta att fungera, och det är att ladda in dem i spelet så att man faktiskt kan se sina nya fina bilder vid varje spelares profil. Det första du gör är att du går in i inställningarna i spelet enligt grafiken.


När du kommit hit, så väljer du inställningar och gränssnitt.


Längst ner på den sidan så finner du val likt det som du ser i grafiken här under. Det finns ett antal olika val att göra, och vi måste ta lite beslut för att bilderna ska kunna synas. Det första vi ska göra är att vi ser till att det översta valet, ”använd cache för att…” är urbockat. Det valet ska vara tomt. Nästa steg är att se till att rutan under den, ”ladda om skal…” är ditbockad. När vi har gjort detta, så klickar vi på knappen ovanför dessa val, som säger ”rensa cache”. Vad som händer då, när vi gjort alla dessa val är följande. Vi säger till spelet att ”ladda” om all grafik på nytt. Spelet ska inte använda det som redan är inladdat, och för att fylla på cachen, så ber vi spelet att tömma den, så att dina nya bilder kan få bli förvalda.


Nu är vi nära. Det näst sista vi ska göra för att få detta att fungera, är att vi ska ladda om skalet, och i det bilderna som vi lagt in. När vi gjort det så klickar vi på ”bekräfta”. Nu har vi lagt in bilder, gjort rum för nya, sagt åt spelet att prioritera det nya och bort med det gamla. Det sist vi gör nu är att vi startar om spelet.

Du behöver INTE starta en ny save för att detta ska fungera. Det gör det ändå. Så var inte oroliga över det.


Om vi har gjort allt rätt, och inget har krånglat för oss som det ibland kan göra. Då ska vi ha detta slutresultat framför oss. Jag har använt mig av df11-packet och då blir bilderna så här stora och fina. Vill ni ha annat så blir slutresultatet också annorlunda.


Lycka till nu. Är det något som inte fungerar, eller som du inte förstår, tveka inte att kontakta mig här på sidan, eller via twitter där jag är inne mest hela dagarna.

2 Comments

2 Comments

  1. cebbe

    14 februari, 2015 at 12:48

    Behöver något som ändrar namn på cuper och vissa lag och hjälp hur man installerar det. Har massa lustiga namn på saker och ting tycker jag.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top