Experimentet

Experimentet – Memphis Depay – FM15

Precis som vi gjorde på FM14 med detta upplägg, så ska vi givetvis också ha med det på FM15 likaså. För er som inte har sett den lilla serien så kan ni se den här innan, så ni får en bättre bild av hur upplägget var då. Denna gång ska vi varva videorapporter med rapportering i textform, och vi rivstartar denna serie med en i den senare, textform.


När spelet börjar:
Vi har valt som första spelar ut Memphis Depay. Han valdes av flera anledningar, men främst för hans fantastiska attributsvärden och förutsättningar att bli en av dem allra största i spelet. Memphis är sprungen ur PSV Eindhovens egen akademi och har i tidig ålder fått spela såväl a-lagsfotboll som landslagsmatcher för Hollands U17.

Som vi kan se i grafiken här under, så är han en offensiv yttermittfältare, med sina bästa kunskaper som Inre anfallare. Han är högerfotad, och kommer med all sannolikhet bryta in från kanten á la Robben, för att få bra läga att använda sin högerfot för att trycka till skotten i bortre. Dessutom så har han väldigt goda attribut på den fysiska delen, med tyngd på acceleration och snabbhet.

När spelet börjar, så har han mäktat med 60 matcher och 17 mål för PSV Eindhoven i a-truppen. Med en bestämd personlighet och underbarn som mediabeskrivning kan detta bara inte gå fel. Vi ska se hur han har utvecklats dem kommande 5 åren.


Nuvarande status:
Som ni ser efter fem år, så har han hamnat i PSG, Frankrike. Han är nu 25 år och har säkerligen ett par år till där han är absolut på sin topp av karriär. Om vi gör en jämförelse mellan 2014 och nu, 2019, och främst tittar på attributen, så ser vi stora skillnader. Han har ökat i värde på flertalet egenskaper. För att nämna några så är det höjningar på:

Avslut, dribblingar, frisparkar, hörnor, straffsparkar, beslut och speluppfattning.

Han har också ordnat ett fint kontrakt också i PSG om vi tittar till det han hade i PSV. 520.000kr hos den holländska klubben, medans han nu har hiskeliga 7.720.000kr per månad hos sin nya arbetsgivare. Fortsätter vi och analysera skillnaderna så ser vi i egenskapsanalysen att det har breddats på nästan samtliga poster. Den enda som stått still är huvudspelet. Under PSV tiden, så hade han 10 landskamper och 2 mål. Nu i PSG, har han ökat på det markant, och är nu uppe i 56 landskamper och har petat in 35 mål. 46 landskamper och 33 mål på 5 år. Helt okej om du frågar mig.


Statistik och siffror:
Om vi tittar till hans karriär upp till idag, så ser vi att han hade en fantastisk säsong med PSV 14/15. 34 poäng på lika många matcher. Så klart att det lockar till sig storklubbarnas intresse. Så blev det också i det här fallet. Den tyska storklubben Bayern Munchen köpte honom för 255M inför nästkommande år. Första året fick han sparsmakat med speltid, men lyckades ändå göra bra med poäng på dem få matcherna som han spelade. Året därpå så blev det lite mer matcher, och året därpå, säsongen 17/18 så fick han spela hela 33 matcher och göra 17+8 poäng. Matchsnittet har hela tiden under hans karriär varit fantastiskt, och legat över eller runt 7.50 varje år. Nu inför den gångna säsongen så ville PSG vara med i leken, och köpte över honom till Paris för 465M. Ett överpris om vi ser vad han är värd idag (405M) men en fin investering ändå. 36 matcher debutsäsongen och 11 mål 7 assist, 7.45 i snitt. Då ska vi veta att han är bara 25 år och har massor med fina år framför sig.


Rapporten:
Tittar vi till hur hans rapport ser ut 2019 så har ni den i grafiken här nedan. Börjar vi på hans fördelar och styrkor, så ser vi att han redan är en världsstjärna i spelet. Landslagsman med stor erfarenhet. Snabb som få och underpresterar sällan. Dessutom så gillar han dom stora matcherna, en god egenskap hos en spelare i min bok. Dessutom har han breddat sitt positionsspel med att kunna spela som yttermittfältare, och inte bara offensiv dito. Tittar vi på dem negativa bitarna så är det egentligen inget att vara speciellt orolig över. Han är snart på sin ”peak”. Han är självisk, men det ser jag inte som något galet farligt, och han bör träna upp sin spänst. Men är det så oroande då? Hans huvudspel är ändå inte så utvecklat enligt egenskapsanalysen, och han spelar på en position som är ”nick-befriad” om ni förstår mig rätt.


PPM:
Skjuter långskott
Skjuter med kraft
Försöker göra mål på frisparkar från långt håll
Skär inåt på planen
Skjuter frisparkar med kraft

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top