FM15

Hur gick det då andra året?

Andra säsongen är färdigspelad, och jag tänkte här nedan i sin korthet gå igenom hur det har artat sig för mig, föreningen och matcherna för andra året med Inter. Missade ni första årets genomgång så har ni den här att läsa om så önskar.

Då kör vi andra året…

Serie A:
Som ni ser i grafiken här nedan så toppade vi förra året med råge. Jag ansåg att första året var mycket bra, och nu ökar vi på den triumfen med ytterligare 8 poäng. Tvåan, och vår ständige akilleshäl Juventus fick, precis som förra året, 84 poäng. Det som gjort att vi har ökat i poäng enligt min mening, är till stor del taktiken för hemmaspelet, samt dem nya inköpen. Vi kommer kommer komma till dem tids nog. Näst mest mål på hemmaplan. Bara slaget av Mihajlovics Samporia på 49 mål.


Spelschemat:
Oerhört tuff försäsong gav oss råd i ryggen att ta hem både Super Cupen mot självaste Barcelona med uddamålet, samt Supercoppa finalen mot Palermo med samma marginal. Åter igen så inkasserar vi enda förlusten på övre halvan av spelschemat mot just Juventus med 0-1. Att vi ska ha så svårt för dem då?! Även på den andra halvan av spelåret så gick det över förväntan. Enda förlusten kom i CL-finalen mot dem spanska mästarna Barcelona. Vi kommer återkomma till det senare i genomgången.


Transfermarknaden:
Första året så valde vi att inrikta oss på mittfälteti första hand med inköp av Kenedy och Romero. Detta år så kommer fokuset ligga med övervikt på anfallet. Palacio fick kliva åt sidan första året och ersattes av Cornelius. Nu tar vi steget längre och spetsar till det ännu mer. I och med att vi tar in Zivkovic så har dessvärre Cornelius fått stå åt sidan och således sålts till Spartak Moskva för samma summa som han köptes för. Även Guarin såldes tillsammans med Kuzmanovic och Medel.


Zivkovic:
Den unge anfallaren Richairo Zivkovic kom in i vinterfönstret från Ajax för blyga 67.5 miljoner kronor. Smulor om du frågar mig. Detta kommer vi får tillbaka, och med råge, redan efter första året. Han hann med att spela 21 starter och 1 inhopp under andra halvan av året och därtill räkna in 8 mål och 7 assist. 7.26 i snitt för samtliga matcher inräknade. En mycket godkänd insats redan första året som 19-åring.


Ward-Prowse:
Mittfältet behövdes stärkas upp med en till innermittfältare, och vem kunde man ha som förstaval än Ward-Prowse. En otroligt begåvad och intelligent central mittfältare inköpt från Southampton för 280 miljoner kronor. Värt vart enda öre. Han spelade 37 matcher för sin engelska arbetsgivare året innan, med ett snitt på 7.14, detta trots att laget underpresterade och hamnade på nedflyttningsplats och degradering. Nu är han här och har spelat 28 matcher, 2+7och ett snitt på 7.15. Bra förstår för 21-åringen.


André Ayew:
En spelare som jag inte kunde låta sippra mellan fingrarna var Ayew från den franska klubben Marseille. Han kom till oss gratis som bosman, och hade året innan underpresterat för sin franska klubb. Nu släpptes han till oss och här har det varit allt annat än dåligt. 31 matcher 5+9 och ett fantastiskt snitt på 7.29 premiäråret. En spelare som gillar dom stora matcherna, har hög arbetskapacitet och anses vara en stjärspelare i vilket Serie A-lag som helst. Vi har fått en tung spelare in.


Truppen:
Ännu ett fantastiskt år för Icardi. Inte lika många mål som förra året, men på det stora hela ett underbart år för anfallaren. Därtill ska vi räkna in Kenedy som fått en underbar start på tiden i Milano-laget med en andraplats i skytteligan med 19 mål. Shaqiri och Podolski som var inlånade förra året, har köpts loss och tillhör nu truppen permanent. Tyvärr så har Podolski haft ett sämre år i år än förra säsongen. Kan bero delvis på dem många skador han dragit på sig under säsongen. Bara 13 starter gav 6.87 och en bänkplats allt som oftast.


Champions League:
Vinsten i ligan första året, hade gett oss en plats i den mest åtråvärda turneringen för klubblag, Champions League. Vi hade lottats mot Arsenal, Olympiakos och BATE. Såg inget hot i att INTE avancera till slutspelet. Med 4 vinster och 2 kryss, hemma mot BATE och borta mot Arsenal gav oss en förstaplats och en fjäder i hatten inledningsvis. 20 mål på 6 matcher flaggade för att oavsett vilket lag som skulle ställa mot oss så var dem tvungna att vässa defensiven.


CL-slutspelet:
Vi lottades mot CSKA Moskva. Här huserar många bra fotbollsspelare. Akinfeev, Wernbloom och Eremenko för att nämna några. Dem hade spelat bra i gruppen och inte förlorat mot Dortmund i dubbelmötet. Dem hade också slagit Porto hemma med 3-2. Vi började borta och vann med 2-0. Detta resultat följdes upp med ytterligare en vinst, 4-0. Kenedy och Icardi gjorde 2 mål var. Nu väntade självaste Real Madrid i kvarten. Spanjorerna hade missat guldet med 26 poäng(!) till Barcelona och hade nu bara CL att inrikta sig på. Dem hade gått ur gruppen obesegrade. 5 vinster 1 kryss. I första utslagsrundan hade dom skickat hem Juventus med 5-1 totalt. Ancelottis gäng var glödheta. Hemma vann vi med 2-1 efter mål av Zivkovic och Vidic. Iscos mål efter dryga timmen kunde visa sig bli ödesdigert för vår del. Men precis som i första mötet, så sätter Zivkovic ribban och hänger 1-0 tidigt. Ett mål som tvingar hemmalaget till ännu mer offensivt spel, och precis som i fösta mötet, så replikerar Vidic Reals kvittering och vi vinner även den matchen med 2-1. Nu väntar Sevilla i semin. Vi slappa både Barca och Man City i lottningen. Spanska liga-tran Sevilla blev ett lätt byte för vår del. Phillip Cocus lag hade inte en chans över två matcher. 4-3 borta följdes upp av 3-0 hemma. Icardis fyra mål blev för mäktigt för den spanska defensiven. Vi ar äntligen i finalen. Här skulle vi ställas mot dem spanska mästarna Barcelona. Vi hade slagit dom i Super Cupen tidigare på året, och nu ville Luis Enrique ha revansch. Något som han också fick, men inte på bekostnad av deras eget spel, utan pga av våra misstag. Zivkovic sätter 1-0 tidigt i matchen på en underbar nicklobb i bortre burgaveln. ”So far so good”. Men ett par minuter in i andra halvlek drar Santon på sig ett rött kort och vi var en man kort resten av matchen. Den påföljande straffen hänger Messi säkert och det var kvitterat. Vi justerade om en del i formationen, men det hjälpte föga. Vi höll ut till matchminut 87 då vi inte orkade med längre. En kontring och fint inspel i boxen gav tillräckligt utrymme för Rakitic att avgöra finalen med 2-1. På det stora hela så gjorde vi en bra match, och vi stretade på godkänt hela vägen. Hur ser Santons framtid ut i klubben nästa år? Tiden för utvisa.


Italienska Cupen:
Inhemska cupen då. Ja, vi lottades mot Udinese i första omgången. En match som gick till förlängning och för mycket spänning. Kovacic och Romero blev målskyttarna i förlängningen som gav oss avancemang. Här lottades vi mot Sampdoria. Sampdoria som hade slagit ut Genoa med 2-1. åkte nu ut med samma siffror. Mihajlovics säsong var över. I semifinalen ställdes vi mot Lazio, som hade haft en fin resa fram tills nu. Man hade slagit ut Viola och Milan på vägen. Men nu var det stopp. 0-3 blev för svår nöt att knäcka. Respass och säsongsavslutning även för dem. I finalen fick vi åter igen spela mot våra ärkerivaler Juventus. Unal Emery hade tagit över tränarposten för Turinlaget. Perugia, Roma och Napoli hade alla slagits ut på vägen fram till finalen. Men nu var det vi som hade gjort hemläxan. 2 snabba mål efter dryga 20 minuter gav oss en ointaglig ledning som vi således höll matchen ut. Pogba drog in 2-1 bollen efter 51 minuter, men det förändrade inte vår matchbild och dominans. Ward-Prowse var vår fältherre nummer 1 och han såg också till att vi inte gav Pogba och Vidal dom ytorna som Juventus hoppats på. Kenedy drygade ut ledningen sent i matchen till slutresultatet 3-1. Vi vann bollinnehavet, vunna tacklingar, lyckade passningar, vunna luftdueller och dessutom ett mkt högre genomsnitt överlag. Detta var vår match, detta var vårt år.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top