FM15

Hur har det gått den inledande säsongen?

För er som inte har följt Intersaven så ingående via twitter, så kommer här en liten och komprimerad version av vad som har hänt i föreningen, både vad gäller det resultatmässiga, men även hur transfermarknaden har svängt till vår fördel. För er som inte hört talas om denna save med Inter i Seria A så har ni länken här givetvis så att även ni kan hänga på tåget framöver.

Okej, men då tittar vi på säsong 1 då inledningsvis.

Serie A:
Som ni kan se i grafiken här nedan så vinner vi serien tämligen enkelt. Nästan lite för enkelt om ni frågar mig. Ett oklanderligt spel på bortaplan var tungan på vågen som gjorde att vi knep segern före Juventus med 3 poäng. Hemmaspelet var likvärdigt får båda föreningarna och det avgjordes på resande fot.


Schemat:
Som ni ser på spelschemat här nedan så hade vi en otroligt fin försäsong, följt av en fantastiskt bra inledning på seriespelet. Därtill ska vi räkna in full pott i Europaspelet där vi slog samtliga lag och vinner gruppen efter kval mot Esbjerg. Juventus skulle visa sig vara vårt enda riktiga hot, och fick fick också se oss besegrade av just ligatvåan två gånger.


Transfermarknaden:
Som ni kan se så har vi köpt in tre spelare till det här inledande året. Alla tre har offensiva attribut och kommer att tillföra en hela del under kommande år. Åldern på dessa tre är 22, 21 och 19, så vi har många fina år att se fram emot på samtliga av dessa herrar.


Cornelius:
Dansken köptes in för 45 miljoner kronor från Köpenhamn och skulle ge Icardi understöd då jag ansåg att Palacio inte höll måttet. Jag har sedan tidigare haft privilegiet att spela med honom på tidgare saves, så jag vet att han kan leverera på den här nivån.


Romero:
Lucas Romero är mannen för framtiden. Att han skulle leverera redan första året var inte något som jag trodde dock. Togs hem från Velez för 70 miljoner kronor. En struntsumma i kontrast mot vad han kommer bli värd senare i spelet. Även han har jag spelet med tidigare. Jag vet att han kommer leverera.


Kenedy:
Denna anfallare har jag sett på min Kickers-save. Då spelade han i Dortmund och blev ett monster. 150 miljoner från Fluminense kanske blev någon krona för mycket, men hellre ha honom i truppen tidigt, än att behöva lägga det dubbla senare. 19-åringen har gjort 3+2 på 10 ligamatcher. Säger en del om hans potential.

Truppen:
Utan Icardi, vad hade jag gjort då? Frågan kommer aldrig bli besvarad och jag kan bara njuta av hur hans år varit fram tills idag. 34 mål och därtill 16 assist säger en hel del om hur otroligt viktig han har varit, och kommer bli för laget kommande år framåt. Räkna därtill Hernanes, Podolski, Guarin och inte att förglömma Kovacic. Denna kvartett har dominerat mittfältet helt och fullt och sett till att motståndet haft det tufft där ute på plan. Nyförvärven har även dom haft fint år. Cornelius har 8+3 på 13 matcher. Romero 7.26 på 30 starter och inte att förglömma Kenedy 6+3 på 18 matcher och därtill redan växlat upp som ytter från sin inledande anfallsposition.


Europa-spelet:
Som ni kan se i grafiken nedan, och som vi redan har varit inne på, så vinner vi gruppen tämligen enkelt. 17 mål gjorda, och en glödhet Guarin var stor anledning till framgången. Mittfältaren var fältherren nummer 1 när vi fullkomligt körde över Zulte Waregem med hela 10-2 över båda matcherna. Klass på honom. Nu stundar slutspelet, något som jag hade som målsättning redan innan vi startade.


Slutspelet Europa:
Efter att vi slagit ut Lille i första utslagsrundan med 4-1 så stundande Metalist i andra. Det blev aldrig spännande. 10-3 över två matcher och vi var klara för kvarten. Här väntade Tottenham. Britterna hade vunnit sin grupp överlägset, och dessutom slagit ut CSKA Moskva på vägen. Det blev tuffare än jag väntat. 2-2 borta följdes upp av 4-2 hemma. 4 insläppta var ett nederlag för min del. Nu väntade Juventus i semin. Vi hade haft det svårt mot Allegris mannar hela året. Förlust i returen med 1-2 sågs med milda ögon då vi hade vunnit hemma med hela 4-1 en vecka innan. Nu var vi i final. Vi skulle upp mot Napoli. Rafa Benitez lag hade inte bara vunnit sin grupp, dom hade även slagit ut lag som Lyon, Dnipro och Dynamo Kiev fram till finalen. En final som avgjordes på straff till vår fördel, på övertid, i den 5 tilläggsminuten. Icardi slår den enkelt förbi Andujar och vi fick höja ännu en buckla för året.


Italienska Cupen:
Året skulle krönas med ytterligare en triumf innan vi fick gå på semester. Vi vinner cupen Efter fyra kvalmatcher så fick vi Cagliari i första omgången. Enkel vinst med 3-0. I kvarten fick vi serie trean Roma. Vinst med uddamålet av Vidic på hörna. Semin spelades över två matcher, och vi fick Fiorentina på vår lott. 3-1 hemma följdes upp av 2-2 borta. I finalen ställdes vi mot ett taggat och starkt Palermo. Ett Palermo som hade slagit ut både Milan och Napoli på straffar. Något som vi ville undvika. Även här gör Vidic mål, följt av spiken i kistan av Shaqiri åtta minuter från slutet.


Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top