FM15

Redaktionen tipsar om José Gayà

I den här serien så kommer vi här på redaktionen att ge er tips och råd på spelare som vi anser att ni bör titta närmare på. Det kan vara allt från en startspelare i topplag som Real Madrid, PSG, Juventus eller linkande. Men det kan även vara spelare som är ”för bra” för sin liga eller förening.

José Gayà:
Idag har vi nöjet att delge er en vänsterback som vi fann i Valencia när spelet börjar. En egen produkt om man tittar till hans historik. Spelaren vi pratar om är givetvis ingen mindre än José Gayà. Den 21 år unge backen har fantastiska värden för rollen som han tilldelats. Han är snabb som få och har en inläggsfot utan dess like. Till det så kan vi också räkna in bra värden, både för det defensiva jobbet i form av markering, tackling och positionspel, men även offensiva attribut såsom dribbling, arbetskapacitet och spel utan boll.


Historik:
Dem starka värden som ytterbacken visar upp i historiken är delvis kopplat till lagets framgång i ligan. Tittar vi till just Valencia så har dom under första året lyckats med bedriften att nå en femteplats med 72 poäng totalt, strax bakom Real Madrid (82p), Barcelona (80p), Sevilla (75p) och At Madrid (72p). Man nådde även en finalplats i Spanska Cupen, men förlorade med 0-4 mot At Madrid. Laget spelade inget Europaspel detta år.


Året därpå så lyckades man med samma goda bedrift och även här nådde man en femteplats, men nu fick man bara ihop 64 poäng. Samma kvartett hamnade framför Gayà och hans lagkamrater. Även detta år lyckades man bra i cupen och även detta år kom man till final. Men också här förlorade man. Finalmotståndaren, var samma som året innan, At Madrid vann med 1-0. I och med femteplatsen första året, så hade man fått förmånen att spela Europaspel detta år, och man lottades mot Lille, FC Zurich och Feyenoord. Man gick segrande ur det gruppspelet. Men redan i första utslagsrundan så var det respass mot tyska Köln 1-4 totalt.

Säsongen som vi är mitt uppe i har Valencia börjat över förväntningarna. Man ligger 4:a och har både Barcelona och Sevilla bakom sig. Europaspelet är klart vad gäller gruppspelet, och man har även i år vunnit sin grupp. Nu väntar Napoli i nästa omgång. Man är även vidare i cupens femte omgång där man möter Malaga härnäst.

Rapporter:
En kort titt på scoutrapporten avslutningsvis. Jag ser massor med bra saker på den vänstra sidan, och få till höger. Han är en jämn spelare som sällan underpresterar. Det kan vi se i snittet i historiken. Han är snabb, något vi precis har gått igenom. Han har godheten att kunna spela på fler positioner, såsom offensiv ytterback och yttermittfältare. Dessutom har han redan fått en plats i landslaget, något som kommer ge honom stor erfarenhet och stabilitet i framtiden.


Vår rekommendation är KÖP.

Givetvis är det en fråga om pengar och möjlighet att kunna rent ekonomiskt hålla hans lön utan att bli barskrapad. Men om det är inom ramen för vad ni kan lägga på en back, så är han glödhet som transferobjekt. Nu 2.5 säsong in är han värd 150 miljoner. Förmodligen skulle han kunna gå för kanske runt 100 miljoner om man är tidigt ute i spelet.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top