FM15

5 star rating – Staff & Coaches – Montanaro

En ny serie här på FMSideline som kommer belysa dem tränare och ledare som faktiskt når upp till fulla fem stjärnor för sina respektive kategorier. Vi kommer att titta på både tränare, ungdomstränare, scouter och assisterande tränare i denna serie, så att ni får så goda möjligheter som möjligt att rekrytera och värva dem allra bästa av dem bästa i spelet just nu.

Som ni alla vet så är det många pusselbitar som man måste se över för att skapa ett framgångsrikt lag. Det första man tänker på för att lyckas är givetvis en grym taktik. En taktik som ger så många vinster som möjligt. Låter ju sunt. Därefter så vill man kunna finna åt dem bästa spelarna, vare sig det är etablerade spelare som kan bidra i startelvan direkt, eller om det handlar om unga prospekt som ska bära lagets framgång på sina axlar åren som kommer. Men en till pusselbit som är, även den, av yttersta vikt är således utvecklingen av dina befintliga spelare. För att kunna få ut det mesta och bästa av dem du har till ditt förfogande, och därtill minimera tiden mellan nu och fullärda spelare, så är svaret tränare av högsta klass. Vi ska försöka i den här serien hjälpa er på traven i denna snåriga djungel av folk att välja mellan.

Simone Montanaro:
Den första tränare ut i denna serie är den italienska takiktränaren Simone Montanaro. Som grafiken visar så är det den 15 oktober 2019 och vi är således en handfull säsonger in i spelet. Montanaro har blivit 43 år och har fram tills det att jag värvade honom till Inter, varit anställd av Fiorentina i Serie A sen spelet startade. Han har vid skrivande stund tagit Kontinental Pro Licens och som ni ser så är hans expertis under kategorin ”taktik”. Om vi tittar till hans attributer, så ser vi att han har 20 på taktik. Känns väldigt bra som inledande värde. Därtill har han finfina siffror på determination (17), level of discipline (18) och motivation (19). Jag kommer komma till varför jag tittar på just dessa tre värden lite senare i denna genomgång.


Som grafiken här under visar, så är hans bästa kvaliteer på just taktiken som vi nämnt i ovan text. Tittar vi på hans övriga färdigheter, så levererar han även 4.5 stjärnor på Anfall och Försvar om man så vill utnyttja han andra färdigheter.


Kan man själv läsa av hur bra en coach är innan man köper honom?
Det enkla svaret på den frågan är ”ja”. Om vi ska titta lite på hur man då kan räkna ut hur man får till dem 5 stjärnorna för just den taktiska delen av attributen, så kan man på ett tämligen enkelt sätt se om man lyckas vinna över en ”5-star rating coach” eller om han ”bara” når upp till 4.5.

Dem tre attributen som är av yttersta vikt, som vi nämnt tidigare i artikeln, oavsett vilken coach du ska värva, buntas ihop och kallas i FM-mun för DDM. DDM står alltså för Determination, level of Dicipline och Motivation. Om någon, eller två av dessa värden är på tok för låga, så skulle jag säga att det blir svårt att få till ett riktigt bra resultat av träningen i det långa loppet.

För att räkna ut nivån för just taktiken, så gör man följande:
Den här kategorin är baserad på fyra olika atribut. Man tar alltså alltid DDM (3 st) och plussar givetvis på nivån för det taktiska kunnandet. När det gäller andra grupper, såsom anfall eller försvar, så tar man andra attribut givetvis.

Tactical * 2 + DDM (20*2 + 54= 94)

90 och högre= 5 stjärnor
80-89 = 4.5 stjärnor
70-79 = 4 stjärnor
60-69 = 3.5 stjärnor
50-59 = 3 stjärnor
40-49 = 2.5 stjärnor
30-39 = 2 stjärnor
20-29 = 1.5 stjärnor
10-19 = 1 stjärna
0-9 = 0.5 stjärna

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top