FM15

Går det att göra 100+ mål som anfallare?

Ja precis som rubriken antyder så har vi ställt oss frågan ”Kan man sätta en taktik som gör att en och samma spelare kan producera över 100 mål per säsong, år ut och år in?”. Det enkla svaret på den frågan är ”ja”. Med det sagt så skulle artikeln kunna sluta här. Men jag gissar att ni, precis som jag, höjde på både ett och två ögonbryn när ni såg rubriken.

Jag satt i samtal här om dagen med en god vän som också spelar Football Manager, och någonstans mitt i samtalet, så kom vi in på ämnet om just denna taktik som ligger till grund för denna artikel. Han hade funnit en tråd i forumet på www.fm-base.co.uk. Upprinnelsen till ämnet kom efter att jag själv hade ”gjort” en liknande taktik, som fungerade över förväntan. Båda taktiker är snarlika och ungefärligt sammansatta till sitt utförande. Efter ett par minuter fick jag tilldelat ett par länkar att kolla till.

Det första som jag fick visat för mig var en bild på denna spealare som ni ser här nedan. Ni hittar länken här givetvis. Min första tanke var, ”Vad gör Shrewsbury i Premier League?” Nästa tanke var precis den som ni just fått. ”Hur i he***te kan någon lyckas med detta nudå?” 88 mål i ligan, räkna därtill 20 assist. Sen uppe på det så har han dammat in ytterligare 51(!) mål i cuper och europaspel. Hur är detta möjligt?


Nästa länk som jag fick tilldelat var givetvis den som faktiskt tog mig till själva taktikskaparen, och hans ”verk” om man kan kalla det för det. Han har gjort en taktik med tre anfallare, varpå två av dom har understöd som uppgift. Kan det vara det som är hemligheten? Dem två bilderna som följer här nedan är exempel på säsonger som han spelet med denna taktik, och som han vill påvisa är resultatet av en framgångsrik uppställning.
Länken till tråden finner ni här.



Sen slank det även med ytterligare en länk, och den gick till en sida, på samma forum, där en annan användare har tweakat den ursprungliga taktiken, och gjort ytterligare förbättringar enligt honom själv. Det är hans anfallare som ni just sett i grafiken först i artikeln. Med tio matcher kvar så leder alltså Shrewsbury Premier League med god marginal, och deras framgångsrike anfallare leder skytteligan med 40(!) mål.
Länken till den tråden finner ni här.


Jag tänker inte dra detta i någon långbänk, utan låter det vara så här lite lagom. Ni får själva gå in och kika igenom trådarna som jag har länkat till och läsa än mer utförligt än vad jag har presenterat här. Jag har bara snuddat toppen på det här isberget. Det finns mycket mer att läsa om dessa om ni tar er tiden.

En sak som slog mig tämligen tidigt, var frågan om det finns någon form av ”buggtaktik” som SI inte har sett över?! Kan det vara så att man har i och med denna taktik, hitta genom nätet av genomtänkta strategier för att sätta upp en rimlig taktik, och på så sätt kringgått det normala och faktiskt hittat en konstellation som faktiskt kan ge ett lag som HULL guldet först året i PL? Som kan ge en ensam anfallare över 100 mål på en säsong, oavsett lag. Frågorna är många, svaren fortfarande få. Ni får i det här skedet själva göra er egen bedömning av det ni just läst. Jag är föga imponerad av det jag läst. Mer bekymrad över att detta var möjligt. Att vissa tveksamma spelarköp genomförs är en sak, att man tar Kickers från div 3 till Bundesliga på 4 år är en annan. Men det här är inte i min gråzon. Något är galet här.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top