FM15

Redaktionen tipsar om Ricardo Rodríguez

I den här serien så kommer vi här på redaktionen att ge er tips och råd på spelare som vi anser att ni bör titta närmare på. Det kan vara allt från en startspelare i topplag som Real Madrid, PSG, Juventus eller linkande. Men det kan även vara spelare som är ”för bra” för sin liga eller förening.

Ricardo Rodríguez:
I förra tipset så hade vi en vänsterback som vi ville visa upp. Vi följer samma spår även idag och har med en vänsterback på menyn. Dagens man är inte heller han okänd för den stora massan, mena jag vill ändå påvisa en hel del bra saker med Ricardo som jag tycker vi bör syna lite mer under vår lupp. Jag har belyst den egenskaper som jag tror han spelar med i den allra flest matcher, offensiv ytterback, och jag har valt anfall som uppgift. Som offensiv ytterback så är han med i många situationer under en match. Han löper fram och tillbaka på sin kant och ska både vara med i anfallet, men också det uppenbara defensiva jobbet. Jag räknar in ”grundkontion” som en huvudegenskap. Rodríguez har 19 här. Till det kan vi även räkna in uthålligheten, som i hans fall är 18. Den enda egenskapen som jag kan ställa mig lite frågande till är hans kunskap i dribblingarna. Dock bör man kunna ”komma runt det” med hjälp av dem individuella inställningarna. Givetvis har vi även en galet bra inläggsfot som kan ställa till det för vilket försvar som helst.


Historik:
Han starta saven med Wolfsburg i tyska Bundesliga. Får otroligt mycket speltid första året. 32 matcher för att vara exakt. Dock så är det lite anmärkningsvärt att han ”bara” får till 3 assist på dem fighterna. Kanske är det så att klubben inte spelar med offensiva ytterbackar?! 7.31 är ett fantastiskt snitt, som han följer upp säsongen efteråt. 7.51, 34 matcher och 5 assist. Nu får City upp ögonen för guldklimpen och han köps således över till England inför den tredje säsongen. Prislappen landar på 225 miljoner kronor. Här tar han en ordinarie plats direkt och får spela ännu mer än i tyskland. Nu 37 matcher, 2 assist och 7.38 premiäråret. Grymt jobbat. City kommer tvåa efter suveräna United, och kan därtill räkna in Europa League finalsvinst mot Köln 4-2. Passar bara bort 4 bollar på hela matchen och vinner samtliga av sina dueller med motståndet.


Rapporter:
Tar vi en titt på scoutrapporten för vår 24-åring, så ser vi två saker direkt. Många rader på ”FÖR” och endast två på ”MOT”. Börjar vi med ”MOT” först, så ser vi att han inte blir bättre med åren. Helt okej som han är kan man tycka. Det andra är tämligen dålig i luftrummet. Mja, det är kanske inte där han ska vara heller. Om vi då tittar till ”FÖR” istället, så ser vi att han har galna värden på det fysiska. Underpresterar sällan, njuter av dem stora matcherna, go kille, ja listan kan göras hur lång som helst.

Personlig information:
Här vill jag egentligen bara peka på hans PPMs. Två rader som jag själv ser som oerhört viktiga som ytterback. Den första är något som går hand i hand med hans kyla (18) och förutseende (17). Han försöker spela sig ur svåra situationer efter egna beslut. Fantastiskt. Det andra är att han gärna vill byta kant med bollen. Kantbyte?! Har vi hört det förr? Hur som haver så ser jag även detta som en god egenskap att kunna få motståndet att förflytta sig i sidled och bakåt i samma moment.


En jämförelse:
Det sista jag vill påvisa i denna genomgång är hur bra jag faktiskt tycker han är. Jag har satt Ricardo Rodríguez sida vid sida med en av spelets, och världens bästa vänsterbackar för att se hur pass nära, eller långt ifrån han står eliten. Jag jämför honom med David Alaba, Bayern Munchen. Börjar vi titta på det översta i grafiken här, så ser vi att dessa två herrar är tämligen lika på många värden. Längd, vikt, ålder, värde och lön. Även landslagspelet ser tämligen jämn ut. 63 landskamper för Alaba, 52 för Rodríguez. Då bör skillnaden ligga i egenskaperna på plan då?! Dem fysiska ser oerhört jämna ut. Bättre för Alaba på accelerationen, men tappar på några andra. Alaba har ett övertag på dem psykiska, men Rodríguez på dem tekniska. Jag skulle säga att det är jämt skägg här. Ingen är vinnare. Med det sagt så ser jag Rodríguez som en av spelets, och världens bästa vänsterbackar när vi nått tre säsonger in i spelet.


Vår rekommendation är GIVETVIS KÖP.

När spelet startar, så är Rodríguez värd 105 miljoner kronor med en lön på 3.76 miljoner per månad. Han har spelet en säsong med det tyska laget dit han kom från FC Zurich. Kanske är det svårt att få loss honom direkt. Kanske inte. För vilket storlag som helst skulle detta ses som en klassvärvning för tämligen liten summa. Vi har precis sett vad han kan åstadkomma under sina år framåt. Utan skador, mycket speltid, landslagsman, fantastiska värden jämfört med dem allra bästa och ett säsongssnitt som få kommer över. Låt honom inte rinna dig mellan fingrarna om det är så att du är ute efter en vänsterback tidigt i spelet.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top