FM15

5 star rating – Staff & Coaches – Prondelli

En ny serie här på FMSideline som kommer belysa dem tränare och ledare som faktiskt når upp till fulla fem stjärnor för sina respektive kategorier. Vi kommer att titta på både tränare, ungdomstränare, scouter och assisterande tränare i denna serie, så att ni får så goda möjligheter som möjligt att rekrytera och värva dem allra bästa av dem bästa i spelet just nu.

Som ni alla vet så är det många pusselbitar som man måste se över för att skapa ett framgångsrikt lag. Det första man tänker på för att lyckas är givetvis en grym taktik. En taktik som ger så många vinster som möjligt. Låter ju sunt. Därefter så vill man kunna finna åt dem bästa spelarna, vare sig det är etablerade spelare som kan bidra i startelvan direkt, eller om det handlar om unga prospekt som ska bära lagets framgång på sina axlar åren som kommer. Men en till pusselbit som är, även den, av yttersta vikt är således utvecklingen av dina befintliga spelare. För att kunna få ut det mesta och bästa av dem du har till ditt förfogande, och därtill minimera tiden mellan nu och fullärda spelare, så är svaret tränare av högsta klass. Vi ska försöka i den här serien hjälpa er på traven i denna snåriga djungel av folk att välja mellan.

Giuseppe Prondelli:
Den andra tränare ut i denna serie är den italienska fitnesscoachen Giuseppe Prondelli. Han har ett förflutet i väldigt många klubbar genom åren. Han började faktiskt som hjälptränare i Bologna 1998. Sen har flyttlasset tagit honom till bland annat Livorno, Reggina, Sampdoria innan han sadlade om till fitnesscoach och gick därefter till Napoli 2009. Här stannade han 4 år innan han fick ett erbjuande av Inter att ta över som huvudansvarig med samma arbetsuppgifter. Sen startar FM-saven.

Under dem åren som jag spelat med Inter, så har han inledningsvis gått tillbaka till Napoli, för att sen 2020 ta sig tillbaka till Inter där han nu är stationerad. Han är vid skrivande stund expertis under kategorin ”konditionstränare” och specialträningsområdet är ”styrka”. Om vi tittar till hans attributer, så ser vi att han har 20 på just konditionsträningen. Känns väldigt bra som inledande värde. Därtill har han finfina siffror på beslutsamhet (17), grad av disciplin (16) och motivera (17). Jag kommer komma till varför jag tittar på just dessa tre värden lite senare i denna genomgång.


Som grafiken här under visar, så är hans bästa, och enda kvalitéer på just fitnessdelen som vi nämnt i ovan text. I och med att han är fitness-coach, så kan han således inte träna några andra attribut som val.Kan man själv läsa av hur bra en coach är innan man köper honom?
Det enkla svaret på den frågan är ”ja”. Om vi ska titta lite på hur man då kan räkna ut hur man får till dem 5 stjärnorna för just den taktiska delen av attributen, så kan man på ett tämligen enkelt sätt se om man lyckas vinna över en ”5-star rating coach” eller om han ”bara” når upp till 4.5.

Dem tre attributen som är av yttersta vikt, som vi nämnt tidigare i artikeln, oavsett vilken coach du ska värva, buntas ihop och kallas i FM-mun för DDM. DDM står alltså för Determination (beslutsamhet), level of Dicipline (grad av disciplin) och Motivation (motivera). Om någon, eller två av dessa värden är på tok för låga, så skulle jag säga att det blir svårt att få till ett riktigt bra resultat av träningen i det långa loppet.

För att räkna ut nivån för just taktiken, så gör man följande:
Den här kategorin är baserad på fyra olika attribut. Man tar alltså alltid DDM (3 st) och plussar givetvis på nivån för kunnandet av konditionsträningen. När det gäller andra grupper, såsom anfall eller försvar, så tar man andra attribut givetvis.

Konditionsträning * 9 + DDM * 2 (20*9 + 54*2= 288)

270 och högre= 5 stjärnor
240-269 = 4.5 stjärnor
210-239 = 4 stjärna
180-209 = 3.5 stjärnor
150-179 = 3 stjärnor
120-149 = 2.5 stjärnor
90-119 = 2 stjärnor
60-89 = 1.5 stjärnor
30-59 = 1 stjära
0-29 = 0.5 stjärna

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top