FM-Story

Internazionale – Den sjätte säsongen

Det var ett par dagar sen vi uppdaterade denna Inter-save, och det är inte för intet man sitter här och njuter av att få delge er denna sjätte säsong, denna framgångsrika och helt galna säsong. Ni kommer förstå när ni har kommit in en bit i genomgången. På många sätt har denna säsong gått i dem tidigare årens fotspår och inte frångått det som vi har satt upp som mål för året. Vi har helt enkelt gjort det vi ville genomföra under 2019/20 års Serie A sejour.

Ni vet att ni kan följa denna save via vårt engelska twitterkonto som uppdaterar allt eftersom saven fortlöper. Ni hittar det kontot vi denna länk så klart.

För er som inte läst dem inledande säsongerna, så har ni dem länkarna här.
Säsong 1 | Säsong 2 | Säsong 3 | Säsong 4 | Säsong 5

Transfermarknaden:
Precis som vi gjorde med förra årets genomgång, så tar vi transferårets händelser först, för att sen gå in mer ingående på hur året har varit och vad som har hänt. Vi flaggade lite under förra genomgången att vi hade något stort på gång, och det kommer vi toppa detta år. Toppa med stort T, toppa med råge, toppa med vad ni vill. Vi har gjort ett fantastiskt år vad gäller intaget av spelare, men även hur vi har agerat på ut-fronten. Men vi börjar som vi bör, med just vad vi har förstärkt truppen med.

Under sommarfönstret så tog vi in, eller rättare sagt vi köpte in, tre spelare. Men jag behöver knappats presentera dem två översta speciellt närmare. Vi fick först en snilleidé och skulle till vilket pris som helst ta in Leo Messi till klubben. Dem inledande samtalen blev tämligen kalla. Vi fortsatte att fråga, ligga på och tjata, tills det äntligen släppte. Vi hade fått ett bud accepterat, 850.000.000 kr. Nu var det spelaren själv som skulle smörjas upp. Men vad jag trodde skulle bli en tuff kamp om vartenda öre, blev istället en ”walk in the park”. Vi kom överrens direkt, och Messi skrev på under våren 2019. Därtill så fick jag informationen om att Real Madrid var på jakt efter Ronaldos ersättare. Han skulle säljas från klubben. Jag högg direkt. Kunde man annat? Här kunde vi få in både världens bästa spelare, men även knyta till oss nummer två. Jag godkände deras satta pris, 115.000.000 kr. ”Easy peasy”. Det personliga kontraktet gick också som en dans. BAM!! Vi hade nu signat upp både Messi och Ronaldo till nästa års ligaspel.

Därtill så köpte vi in vänsterbacken Cyril Gloor från FC Lyzern för 112.000.000 kr och under vinsterfönstret även anfallaren Haythem Msakni från Lyon för samma summa.

När det gällde UT, så lyckades vi med bedriften att dra in hela 769.000.000 kr i och med att vi sålde hela 7 spelare från klubben. Shaqiri hade fått nog. För lite speltid och nya utmaningar var orsaken. Han gick till Man Utd. Icardi ville gå till Real Madrid efter att den spanska storklubben hade visat intresse. Dessa två gick för 690.000.000 kr. Carrasco hade floppat, Nouri hade inte alls kommit upp i standard. Granada och Torino blev deras nya adresser. På många sätt ett fantastiskt fönster där vi fyllde på med två spelare av enorma nivåer, och därtill fick iväg en handfull spelare om inte ville stanna kvar, eller höll måttet.


Messi och Ronaldo:
Egentligen så behöver jag inte skriva en enda rad om denna storhet, denna världsstjärna, denna ikon inom sporten. Men eftersom vi alla sitter på varsin save, och alla spelar lite olika hos var och en av er, så vill jag visa hur han har lyckats under dessa fem år jag spelat. Som 32 åring så har han galna stats med 7 st 20 och 16 till över 15. Han fortsätter att utvecklas som ni ser, även fast det inte är någon prioritet från min sida att bättre på hans redan galna värden. 338 mål för Barca under 438 matcher. Han kommer leverera under minst 5 år för oss.

Tittar vi på hans år med oss i grafikbild 2, så ser vi att han 29 ligamatcher lyckats med bedriften att göra 14 mål och 20 assist. 7.97 i snitt i ligan. Därtill ser vi att han har toppat poängskörden ligamässigt hos oss i år mot samtliga säsonger i Barcelona. Sen kan man alltid luta sig tillbaka och avnjuta statsen som ni ser nederst i bilden, där vi ser att han har spelat 23 matcher för Argentina, 22 mål och 4 assist. Ett Argentina som har spelat bra i VM kvalet med 4 vinster och 2 förluster. Ligger två efter suveränen Brasilien. Tyvärr så bär han fortfarande allt på sina axlar vad gäller landslaget. Ingen är ens nära när det gäller poängskörd som vår gode Leo gör.
Här har vi länk på Cristiano Ronaldo:
Cristiano Ronaldo

Serie A:
Sjätte året i rad som vi tar hem scudetton och precis som förra året, så gör vi det övertygande. Men i år ska vi också räkna in att vi har just Messi, Ronaldo och Zivkovic som trojka där uppe. 130 mål lyckades vi knopa ihop under årets 38 matcher. Det är 3.42 mål per match, hela året, borta som hemma. Vi kommer titta till spelschemat snart så ser ni lite vad jag menar. 4 förluster för året, alla på bortaplan. Hemmaspelet var ”outstanding” som vanligt. Juventus, Roma och Napoli hänger med i CL-svängen under nästa år.

Torino kom nia föregående år, och toppar det med en 5:e plats och Europspel denna säsong. Palermo kom 5:a året innan, nu 6:a. Även dem Europa League. Två lag som man måste räkna in bland topplagen i Serie A från och med nu. Förra året fick vi ihop 112 poäng, detta ”endast” 100. Jag gissade att vi inte kunde toppa förra året, och det fick jag bevittna i år, trots Messi och Ronaldo. Svårt att inte hitta svaren i dessa två herrar. Jag kommer komma tillbaka till dom lite då och då såklart.

Pescara, Catania och Verona fick respass ner till Serie B.


Spelschemat:
Försäsongen börjar strålande. Vi tar hem en vinst som skulle visa sig vara någon form av rekord, inte bara för mig, utan även för många där ute i stugorna vad gäller vinstmarginal. Vi vinner med hela 17-0 mot Malcantone, och Zivkovic gör 6 mål, Ribeiro 3. Matchen därpå blir inte heller det någon jämn historia. 13-0 mot Ascona, Icardi 3 mål, Deulofeu 3. Sen mattas det av en smula, men är fortfarande utklassning i dem flest fighterna under försäsongen.

Men det tar inte slut där. Super Cupen mot PSG blir en mardröm för parisarna. 6-1 blir slutresultatet. Vi följer upp det med en 5-0 vinst mot Juventus i Supercoppa finalen. Vi hade fullkomligt pulvriserat motståndet hittills. Messi hade gjort 4 mål i båda matcherna. Precis som Zivkovic. Vi kunde inte förlora.

Serien kickar igång. 1 insläppt mål på dem första 6 matcherna. 24 mål framåt. Firma Ronaldo-Zivkovic-Messi är som en bulldozer som bara lägger i växeln och kör rakt över sina motståndare. 9-0 mot Milan, 5-1 Juventus, 7-0 Empoli och så fortsätter det hela första halvan av säsongen. Inte heller skulle CL-gruppspelet göra någon skillnad. Ajax, Rapid Wien och Porto fick alla smaka på förlusten bitterhet. 5-1, 4-2 och 4-2 skrevs siffrorna till innan det skulle vända i spelschemat. Men inte dem tre avslutande matcherna blev tuffa. 5-0, 5-1 och 3-0 blev vad publiken fick beskåda. Vi kommer mer till det senare.

Bara en enda förlust fick vi genomlida under första halvan av säsongen. Borta mot Cagliari gick vi på pumpen. Vi tappade in 0-1 inledningsvis, men vände på steken till 2-1 ledning en bit in i andra. Men sen tog hemmalaget över taktpinnen. Ett fint frisparksmål av Hubbard, och en märklig kontring av den gamla Juventus-spelaren Lichtsteiner till 2-3 förlust. Vi hade 5 minuter på oss att hitta en kvittering, men vi fann den aldrig. Blä.


Andra halvan började med VM för klubblag. Precis som året innan. Vi fick Al-Ahly i semifinalen. Vi hade vunnit med 3-0 i sista CL matchen mot Wien och kom i gott slag inför denna match. Men precis som förra året infann sig inte nivån på motståndet för att utmana oss. 34-2 i skott säger en del. 5-0 på måltavlan innan matchen var över. Trojkan gjorde alla målen. Nu var vi i finalen. Där väntade Flamengo. Det brasilianska storlaget som hade slagit ut den kinesiska laget Evergrade med 2-0 i sin semi. Nu väntade vi oss en tuff drabbning. Visst, det blev lite jämnare än innan, men 24-4 i skott blev för enkelt. 2-0 i protokollet, mål av Messi och Ribeiro förkunnade guldet och turneringsvinsten. Precis som sig bör. Tillbaka till verkligheten.

Seriespelet fortsätter i samma anda som innan. Utan speciella skador i truppen gjorde att vi kunde rotera mycket folk, behålla fysiken i truppen och på så sätt kunna sätta maximal press på motståndet. Vi gick från klarhet till klarhet under årets sista månader. Det enda som vi kan anmärka på är dem två förlusterna som vi fick räkna in på slutet. men guldet var redan i hamn, och vi provade oss fram lite med formation och laguttagning. Inget att hänga upp sig på i min bok.Truppen:
Truppen ja. Icardi hade lämnat skutan för Real Madrid. Shaqiri till Man Utd. Deulofeu långtidsskadad och Carrasco hade floppat. Det hindrar givetvis inte Ronaldo, Zivkovic och Leo Messi att ta över taktpinne, höja tempot och göra allt lite snyggare, lite bättre och lite effektivare. Redan året innan hade Zivkovic tagit över tronen som mesta målgörare före Icardi. Nu hade han ännu starkare konkurrenter till den titeln. Men det struntar tydligen holländaren i. Han gör 40 mål, ett mer än Ronaldo, 39 och 10 mer än Leo Messi. Nu är vår gode anfallare värd hela en halv miljard kronor. Ingen kommer någonsin kunna lassa upp dem pengarna för att köpa honom. Tittar vi på poäng i allmänhet, så är det Cristiano Ronaldo som tar den vinsten, med råge före sin världsdominant Messi. 75 poäng för portugisen, 65 för argentinaren. Men ändå…193 poäng fördelat på dessa tre herrar. Ja ni läste rätt. 1 9 3 poäng.

Därtill ska vi räkna in fantastiska år för Riberio (25+9), Deulofeu (13+6) och Ward-Prowse (8.38 i snitt). Kan man klaga på något överhuvudtaget?!?!


Champions League:
Vi har redan varit inne på detta gruppspel i texten ovan. Vi vann samtliga matcher med råge, med stort övertag och stort självförtroende om man såg till siffrorna. 26-6 i målskillnad på 6 matcher. Vi vinner gruppen överlägset så klart. Rapid Wien hamnar lika sist som vi etta. Men däremellan är det kamp om den sista platsen för slutspelet. Både Porto och Ajax vinner 2, förlorar 2 och spelar 2 oavgjorda. Båda lagen gör 8 mål framåt, men det är i defensiven som det avgörs. Porto släpper in 3 mål mindre, och följer med oss till slutspelet. Ska bli intressant att se hur långt dom kommer detta år.


CL-slutspelet:
I den första utslagsrundan lottades vi mot Olympiakos. Deulofeu gör mål i bortamatchen redan efter 30 sekunder. Därtill fyller vi på med både 2-0, 3-0 och 4-0 innan vi släpper in dem i matchen. Första mötet slutar 4-1. Returen blir exakt en kopia av förta fighten. 4-1 och vi hade 4-0 innan det hände något hot motståndarna. Men då var det redan stängt och klart sen länge. 8-2. Porto fick Man Utd på sin lott och åker direkt med 0-3 totalt.

I kvarten får vi just Man Utd som motståndare. Engelsmännen hade spelat bort guldet i Premier League sen länge och hade slagits ur FA cupen redan i 4:e omgången av rivalerna City med 1-4. CL var deras ända livlina kvar för att inte förnedras i press och i fotbollsvärlden. Borta på Old Trafford satte Hamza Hamzaoglus mannar upp ett bra motstånd, och jag trodde länge att 1-1 skulle bli slutresultatet. Men Ward-Prowse hänger en frispark i 83 som också blev det resultat som vi fick med oss ner till Italien. Men hemma i vår egen borg är vi KUNGAR. 8-0 blev det till slut av mål av hela 6 spelare. 39-5 i skott, 10-1 totalt och en backlinje i fullkomlig förnedring av Kovacic (9.3), Messi (9.5) och Ribeiro (9.6). I dem andra matcherna så gick Real Madrid, Barca och PSG vidare.

Vi fick Real Madrid på vår lott i semin. Hemma 4-0, och 3-3 borta gav oss en finalplats med 7-3 totalt. Mauri Icardi spelad båda matcherna. In i första i 63, 6.3 i betyg. Startade andra men blev utbytt efter timmen, 6.4 i betyg. Inte ett bra drag att vilja gå till en klubb på dekis. I den andra semin tar sig PSG vidare efter 2-1 totalt med ett förvånansvärt svagt Barcelona. Varken Neymar eller Suarez kom upp i sin fulla standard, varpå dem får nöja sig med ligaguldet detta år.

Finalen blev allt annat än spännande. Matchen spelades på San Siro inför nästan 80.000 åskådare. Messi sätter 1-0 efter 2 minuter. Ribeiro 2-0 efter kvarten. Inte blir det lättare när vi hänger både 3-0 och 4-0 innan halvtid. Vår forne storstjärna Lucas Romero, som haft en bra tid i PSG hittills, drar rött kort efter timmen och dörren stängdes definitivt för parisarna. Laurent Blanc fick se sig utspelade och förnedrade i säsongens sista match.


Italienska Cupen:
Jag ska inte bena för mycket i cupen detta år. Som ni ser i grafiken så vinner vi samtliga möten enkelt, och peaken för året är dubbelmötet med Sampdoria i semifinalen. 11-1 totalt och mål av hela 9 målskyttar. Palermo gör ännu ett bra år, och tar sig ända till finalen där man får se sig överspelade med 4-1 totalt. Man slår ut liga-fyran Napoli i först omgången, Juventus i kvarten med 3-1 och Milan i semi med 4-3. Marcelo Gallardo har fått ihop något stort nu känns det som. Ännu en pokal in i prisskåpet.


Största övergångarna:
Här listar vi dem största övergångarna under savens gång. Alltså, under samtliga år som vi spelat med Inter. Som ni ser så har vi ett par stycken på denna lista. Men bara två som har gått TILL Inter. Mycket fler som lämnat. Fem för att vara exakt. Kenedy, Romero, Jesus, Shaqiri och Icradi har gett klubben över 2 miljarder i intäkter. Mycket bra jobbat om du frågar mig. Tittar man till dom klubbarna som har köpt in mest spelare, så ser man att både Manchester-lagen ha varit oerhört aktiva. Hela 9 delat på United och City.


Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top