FM15

Jag glömde bort FM för en dag

Helgens gångna bravader hade bokats in flera veckor innan, men det hade ställts in av olika anledningar. Första gången det ställdes in var det sjukdom och sjukhusbesök. Andra gången barnkalas med kaffe och tårta. Veckorna hade gått, och vardagen hade smugits sig på ånyo. Att det skulle bli av just den gångna helgen var det inte bestämt förrän nu i fredags. Alltså en dag innan. Men jag tar det hela från början.

Jag hade såklart sett fram emot en FM-helg hela veckan, precis som inför alla andra helger. Det är lite då som jag växlar upp och tar tag i dom stora frågorna, dem tunga texterna och dem mest intressanta djupdykningarna. Jag hade flera lösa trådar ute som skulle knytas ihop och publiceras under helgen. Jag såg fram emot lördagen med oerhört stort nöje och spänd förväntan, och likaså söndagen med den sedvanligt lugna sävlighetens intensiva närvaro som skulle få kvällen att ticka över till måndag. Allt var hyfsat uppstyrt.

Men som sagt, så kastades allt åt sidan på fredagskvällen. Eller rättare sagt sen eftermiddag. Jag fick ett samtal från min fru som meddelade att vi skulle minsann knöka in hela familjen i bilen och bege oss till Eskilstuna för lite vickning, grillning och träffa goda vänner under lördagen. Söndagen var fortfarande ”öppen” som det så fint hette. Utan att motsätta mig så tackade jag givetvis ja till inbjudan, och allt som jag hade inplanerat kunde jag nu lägga på is. Nu blev det istället att börja matcha ihop skjortan med shortsen, skorna med bältet och vinet med vädret. Vi anlände till Eskilstuna runt lunch dagen därpå.

Vi mottogs med kramar och ryggdunkningar. Kaffet var upphällt och barnen hamnade tillsammans i barnkammaren. Folket hade klätt sig somrigt och var på mycket gott humör när vi anlände. Redan vid den här tidpunkten så hade jag sållat bort det mesta FM-relaterade tankarna, för att istället sitta ute på altanen under det soldränkta parasollet och samtala om det mesta med dem närvarande. Man hörde sig själv upprepade gånger ställa frågan ”och hur går det för dig på jobbet”, ”mår barnen bra” och ”fick ni ut båten i år?”.

Innan kvällen var slut, sådär ett par timmar efter midnatt, så hade man både ätit helgrillad rostbiff med provencalsk rub och extra krämig potatissallad, druckit god rosé och dessutom fått sig en släng av både Dylan och Phil Collins. Samtalen hade spretat enormt, allt från gamla minnen från gemensamma arbetsplatser, en inplanerad löptävling i Berlin stundande år, till dagisomsorgen och eventuella inköp av båt. Jag kunde nog tala för alla när jag sa att vi hade haft en kanonlördag.

Söndagen fortsatte nästan i samma anda, och vi hade redan innan lunch hunnit med att avverka ännu mer framtidsplaner och tillryggalagda äktenskapsår. När vi satt i bilen på väg hem så slog det mig att jag inte en enda gång under hela helgen suttit och funderat på FM, bloggen eller något som kunde antyda åt det hållet. Inga nya taktiska drag, spelartips eller nya beprövade uppställningar som man hade dammat av och uppdaterat. Jag hade fått ”vila” lite från det jag älskar allra mest. Jag hade fått en välbehövlig paus för en kort stund.

Jag hade glömt bort FM för en dag.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top