FM15

Redaktionen tipsar om Viktor Fischer

I den här serien så kommer vi här på redaktionen att ge er tips och råd på spelare som vi anser att ni bör titta närmare på. Det kan vara allt från en startspelare i topplag som Real Madrid, PSG, Juventus eller linkande. Men det kan även vara spelare som är ”för bra” för sin liga eller förening.

Viktor Fischer:
Nummer åtta i tipsraden i denna serie är ingen nyhet eller ögonbrynshöjare på något sätt. Vi vet alla vem detta är. MEN, det som förvånade mig en smula när jag sprang på honom 7 säsonger in i spelet var att han var så pass bra som han ändå är. Jag har spelet med honom tidigare, men inte fått den känslan som jag fick nu när jag granskade honom. Låt mig presentera dansken Viktor Fischer.


Grafiken ovan visar Viktor Fischer en bit in på sjunde säsongen i spelet. Han är nu 26 år och har till en första anblick inte några anmärkningsvärda attribut att nämna. En handfull 16 markeringar såklart, men inte mer. Tittar man på hans värden på den roll som spelet antyder, Inre Anfallare, så är det första man ifrågasätter hans attribut för långskott. Här har han bara 10, och det forsätter. 12 på inlägg och 13 på avslut. Kanske man får omvärdera hans bästa roll en smula efter att man fört detta fram i ljuset.

Av den anledningen, så har jag fyllt i hans uppgifter i det excelark som jag ibland återkommer till när jag ska se vilken roll som är bäst lämpad för en spelare. Ni finner det själva här om ni vill prova. Här ser vi att hans bästa roll skulle, om man uteslutande bara såg till hans attribut, vara enganche. Men den rollen är inte valbar på vänsterkanten. Vi kan dock se att nästa värde i skalan är offensiv spelfördelare, som han har 15.1 i. Kan det vara hans bästa roll? Här får ni givetvis prova er fram och se vad som passar honom och din klubb bäst. Kan ju till och med vara så att ni inte spelar med en OVM i taktiken.


Historik:
En ung dansk ska slå sig in i Ajax a-lag som 19-20 åring. Första året så blir det spel i andradivisionen i Jong till att börja med. Ett bra facit med 13 matcher, 9 poäng och 7.33 i snitt. Så bra att ledningen väljer att ta upp honom i A-laget året därpå. 22 matcher, 12 poäng och 7.39 gjorde att Porto till slut valde att lägga ett bud på mittfältaren. Även här blev det ett bra år, trots 6.96 i snittet. 17 matcher, 5 mål och 5 assist gjorde nu att storklubben Juventus ville köpa över honom. 22 åringen går för 50 miljoner kronor. Smulor om du frågar mig. Men det blev bara 2 säsonger för Fischer i Italien innan PSG köper över dansken för 80 miljoner. 12 poäng över två säsonger var de som gjorde att storsatsande PSG öppnade plånboken. Första året i Paris blev ett av hans bästa i karriären. 13 poäng på 24 matcher och hans bästa minne fick nog bli det avgörande målet mot Fiorentina i semifinalens andra möte som förkunnade finalplats, där man vann över Juventus med 3-1 efter förlängning.

Men med tanke på att man hade en trupp fullproppad med storstjärnor så fick Viktor Fischer åter igen packa väskan och resa upp till Tyskland och Leverkusen påföljande år, där han är i skrivande stund. Säsong 2020/21 som vi är mitt uppe i just nu, är hans ”peak” hittills. 12 matcher, 10 poäng och 7.79 i snitt. Han är ett villebråd för samtliga storklubbar i Europa.


En jämförelse:
Precis som vi gjort ett par gånger tidigare, så ska vi även denna gång göra en jämförelse mellan Viktor Fischer och en spelare av en hög kaliber som ni flesta vet vem det är. Lotten föll på Memphis Depay. Jag frågade i skypegruppen om ett tips på en bra offensiv vänstermittfältare, och svaret kom snabbt. Memphis Depay var dessutom mitt första spelartips för FM15 så det blev bra. Jag anser att Depay är en perfekt spelar att sätta under lupp mot vår unge dansk.

Första kolumnen i jämförelsen är dem tekniska attributen. Det första jag ser är att Depay har den största skillnaden i en unik attribut, långskott. Sen ser jag att Depay har fler pelare på sin sida. Men är det lika med bättre för våra inre anfallare? Vi ser efter. Avslut, bollkänsla, dribblingar, inlägg, långskott, passningar och teknik. Avslut, långskott och inlägg är till stor fördel Depays. På det stora hela så tycker jag nog att holländaren vinner denna rond, tämligen enkelt.

Tittar vi på dem psykiska attributen, så är det nästan exakt tvärt om. Största skillnaden är aggressiviteten, +6 till dansken. Även speluppfattningen är plus för vår unge Fischer, +3. Annars är det hyfsat jämt på många värden. Lika på arbetskapacitet, koncentration och lagarbete. Han tappar grovt på modet, men på det stora hela tycker jag nog ändå att Viktor Fischer tar hem den psykiska tävlingen i tävlingen. Nu ska det avgöras på den fysiska biten. Vem är bäst byggd?

Till då den sista kolumnen, som är dem fysiska, så får nog vår unge dansk se sig slagen med hästlängder. Inte på ett enda attribut är Fischer med och krigar. Den minimala förlusten på smidighet väger inte alls upp det faktum att Depay är både snabbare, starkare och i bättre kondition. Dessutom har holländaren extremt goda värden i princip allt som går, utom balans och spänst om man nu ska kritisera något. Ronden och totalvinsten faller till slut på Memphis Depay.


Landslaget:
42 landskamper och 16 mål. Han har gjort ett avtryck även på landslagsnivå vår gode dansk. Det är han, Pione Sisto och Christian Eriksen som är dem stora namnen för Danmark som det ser ut idag. Kasper Hjulmand blandar och ger när det gäller formationen, och det lämnar Viktor i en prikär situation då det spelas med en rak mittfyra allt som oftast. Trots det, så är det Viktor Fischer som har gjort mest mål för Danmark denna säsong. Hela 5 mål har avlossats från danskens fot enligt truppstatistiken. Ser vi till grafiken här nedan, så ser vi att han har en betydande roll när det gäller det offensiva spelet. Han har gjort 4 mål mot Portugal i dubbelmötet, och dessutom satt vinstmålet mot Kroatien och ännu ett mål mot Portugal i juni månad. Han kommer fortsätta vara del pelaren som landslaget kommer bygga sitt spel runt under många år framöver.


Vår rekommendation är KÖP.

Som vi ser i hans historik, så har det sålts och köpts för tämligen låg summor. Det bäddar för en ekonomisk framgång om du frågar mig. Man kan säkert få honom tidigt för under 75 miljoner. I skrivande stund är han värd 210 miljoner. Men det kanske inte är hans värdeökning som vi främst vill flagga på. Det är nog hans återkommande framgång på plan. Med ett par undantag, så har dansken levererat fina siffror både i protokollet, men även i snittbetyget. Oavsett vilken klubb du leder, så bör du försöka ta hem Viktor Fischer så fort du bara kan. Han kommer bli tungan på vågen oavsett vad du spelar mot, och vart ni befinner er i världen.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top