FM16

Vilka är tilltänkta för Football Manager 2016

Om vi skulle börjar höja våra blickar mot kommande spelversion och se lite vad för lag och upplägg vi har tänkt oss så här inledningsvis att köra. En av punkterna som jag brukar följa är; Vart var jag på spelversionen innan? Som ni vet, ni som följt mig under FM15, så har jag varit mest i tyska seriesystemet med Stuttgart Kickers, från division 3 ända upp till Bundesliga. På många sätt ett mycket intressant och trevligt lag att spela med, och dessutom ett roligt land att husera i.

Det andra laget som jag har spelat mycket med under FM15 är Internazionale i Serie A. Har också på många sätt gett mig många nya infallsvinklar och sätt att se på spelet. Både taktiskt och långsiktigt, men även på det ekonomiska och moraliska planet. Serie A har jag varit i och spelat med Napoli under FM14, om ni minns det. Började ju med Portsmouth och slutade med Barca. Däremellan var det ju Napoli i Italien som var min arbetsgivare. Då kan vi bocka av det landet också nu när jag ser över vart jag ska börja när spelet släpps i november.

Så om vi räknar bort Tyskland och Italien denna gång när vi tittar till dem tilltänkta lagen, så ser det ut lite så här i mitt resonemang…

Vitesse Arnhem:
Först ut blir ett lag som jag aldrig har spelat med, men som har funnits där i bakgrunden under lång tid och pockat på mitt intresse. Ligan har jag spelat med och är väl medveten om motstånd, lag och land. Laget som jag ska köra en av ”tungviktarna”, alltså en save som sträcker sig minst 10 säsonger är Vitesse i den holländska ligan.

Vitesse som tippades att sluta 6:a under FM15 har imponerande träningsanläggning och väldigt bra ungdomsfaciliteter. Hemmaarenan är Gelredome och tar 25500 åskådare, samtliga sittplatser. Den holländska ligan har ju som vi alla vet, dominerats totalt av Ajax, Feyenoord och PSV. Dessa tre klubbar har om vart annat tagit guld, hamnat två och trea således. Uppstickarna har under 2000-talet varit Twente, Alkmaar och NAC Breda. Men aldrig har Vitesse varit uppe och hotat, varken i ligan eller i den inhemska cupen. Men det tänkte jag att vi skulle ändra på under FM16. Lag är mer en främlingslegion än ett inhemskt byggt lag med hela 12 olika nationer i A-truppen när man tittar till laget på FM15. Här finns det en utmaning om man så vill, att man ”städar” upp och bygger laget runt egna produkter. Vinna ligan är en annan. Att höja kassan från 103 miljoner till 200, 300 etc är en tredje.

Hur som haver, så kommer vi att få lära känna den centralt belägna småstaden Arnhem och dess stolthet, Vitesse Arnhem i den holländska högstaserien med allt vad som hör till.

Southampton FC:
Det andra laget som jag ska försöka mig på är mitt eget Southampton. Har inte spelat med dem på ett par versioner och anser nu att det är hög tid för mig att återta kommandot över det bästa laget i världen (läs: enligt mig själv då). Även denna save blir en ”tungviktare”. Även här var det länge sen klubben fick skörda några framgånger i ligan. Man får gå tillbaka ända till 1984 för att se att klubben då lyckades med bedriften att ta en andraplats efter Liverpool på den tiden.

2002/03 var året som på många sätt satte avtryck i klubbens historia. Man hade hackat sig upp i tabellen åren bakåt, och nu slutade man 8:a. En fin prestation av ett så ”litet” lag ändå. Men dem planerna som var grundpelarna för åren framåt gick i stöpet. Redan 2004/05 slutade man sist, och fick ta ett år i Championship. Men det blev inte ett år. Det blev 4. Dessutom, när man efter år av misär i näst högsta divisionen 2008/09, trillade man ner till League 1 och klubben hade inget annat att göra än att omgruppera och tänka nytt. Ett mellanår i League 1 följdes upp av en andraplats 2010/11. Redan säsongen efter så kommer man tvåa igen, men nu i Championship och man var tillbaka i Premier League igen, sju år senare.

Med en imponerande träningsanläggning och väldigt bra ungdomsfaciliteter, och DESSUTOM en av världens bästa akademier så ser jag detta som en mycket bra val för Football Manager 2016. Nu ska vi fortsätta på den inslagna vägen och arbeta för ett guld i Premier League, och dessutom göra oss ett namn ute i Europa.

Huruvida det blir ett tredje, och kanske till och med ett fjärde lag, låter jag vara osagt i dagsläget. Kanske så kvittrar det en fågel i mitt öra under oktober månad som fångar mitt intresse. Det får tiden utvisa.

2 Comments

2 Comments

 1. trashbag

  30 september, 2015 at 00:43

  Kan bli riktigt spännande att se dig lira med Southampton. Det hoppas vi på!

  • FM Sideline

   13 oktober, 2015 at 09:46

   Frågan är lite vad för mål jag behöver sätta upp, då laget ligger i PL redan. Får klura på det lite.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top