FM16

Tävling: Delta och vinn boken om Minecraft

Som lite plåster på såren då vi på redaktionen har varit lite inaktiva senaste tiden så vill vi gottgöra det på något sätt. Vad är roligare och trevligare än en tävling och ett fint pris. Även fast det inte är FM-relaterat, så tycker vi ändå att det finns en stor uppsida med det vi ska tävla om.

Det som ligger i prispotten denna gång är inte mindre än boken om MINECRAFT och hur det hela startade.

På några få år gick Stockholmsbon Markus ”Notch” Persson från okänd och uttråkad programmerare till världsberömd mångmiljardär. Allt tack vare ett märkligt litet datorspel, ett hobbyprojekt som knappt någon trodde på. Här berättar Markus historien om sitt liv. Om den gamla skolbänken full med Lego. Om den första datorn som pappa Birger en dag kom hem med till lägenheten i en Stockholmsförort. Men också om att växa upp i en familj som präglats av missbruk och konflikter.

Minecraft: Block, pixlar och att göra sig en hacka är en historia om osannolika framgångar, halsbrytande summor pengar och den digitala utvecklingens kraft att skaka om imperier. Men också en personlig berättelse om skaparglädje, utanförskap och känslan av att inte riktigt passa in.

I denna andra utgåva berättas för första gången om spelet bakom kulisserna när Minecraft växte till en miljardindustri och till slut såldes till Microsoft för en svindlande summa.

Hur gör du då för att delta?
Du Retweetar denna inlägg på twitter och följer oss såklart så är du med i utlottningen som avslutas på söndag den 25/10. Vi annonserar ut vinnaren på måndagen därefter.

LYCKA TILL!!

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top