FM16

Football Manager guide: Miles Jacobson ger 6 tips till alla nybörjare

Sports Interactives talesman och ansikte utåt Miles Jacobson ger 6 tips till alla nybörjare hur man spelar det omåttligt populära datorspelet Football Manager.

Det är inte en helt enkel uppgift att börja spela Football Manager för första gången. Ett interface som även för den erfarne kan te sig komplicerat och överväldigande. Men vad som gör spelet till en mardröm för alla nybörjare är nog spelets komplexa taktiska del, scouting- och transfersystemet.

Miles hade ett samtal med DigitalSpy där han gav sina allra bästa och användbara tips för alla nya användare som precis har börjat spela en karriär med Football Mananger. Här är Miles 6 tips för hur du lyckas med Football Manager och hur du undviker att bli frustrerad och arg på detta underbara och vackra spel som Football Manager faktiskt är.

Tips Nr. 1: Spelarnas roller ÄR VIKTIGA

Om du är nybörjare på spelet, så kanske du tänker att bara för att du har en världsspelare med i laget, eller om du har den senaste taktiken så kommer det vara nog för att vinna matcher i Football Manager. Men så är inte fallet. Långt ifrån. Det spelar ingen roll hur bra din startelva ser ut om du inte tilldelar dessa spelare unika roller för var och en av dem. Utan roller så kommer inte laget att prestera såsom du själv önskar. Så enkelt är det.

Det finns fortfarande användare ute i stugorna som tänker ”idag ska vi spela 4-4-2. Men om du bara spelar en 4-4-2 utan att säga till dina spelare vad dom ska göra i den formationen, så kommer inte det bli så framgångrikt som du tänkt” säger Jacobson till Digital Spy.

”Till exempel, om Troy Deeney i Watford spelas hellre som en targetman eller en offensivt spelande forward, med Matej Vydra strax bakom honom, än en defensiv anfallare. Om du inte ställer in dem korrekta rollerna i spelet, så slutar det med att du har två anfallare som göra samma jobb vilket inte alls är så effektivt som det kunde blivit.”

Om du vill ta det ännu lite längre, så kan du alltid titta på ditt favoritlag spela i verkligheten och ta anteckningar och noteringar på hur spelarna agerar och rör sig på plan och i matchen.

Tips Nr. 2: Tålamod

Ibland kan det vara så att en nytillsatt manager ger laget en positiv sving uppåt, och med det menar vi att spelarna höjer sig och resultaten blir till det bättre. Men allt som oftast så sker inte det ovannämnda. Ofta är det så att det tar tid för dig som ny tränare att sätta dig in i alla segment och förstå allt som anbelangar klubben.

Om vi tar ett verkligt exempel så kan vi titta på Sir Alex Fergusons karriär i Manchester United. Englands mest meriterade och framgångsrike manager vann inte en enda titel förrän under säsong 7(!) som tränare för dem röda djävlarna. Detta kan också vara cenariot för dig som manager för ett lag i Football Manager 2016.

Så klart kan det kännas oerhört frustrerande att behöva vänta sju år innan man når sin första titel i spelet, men kom också ihåg att vara tålodig och inte tappa huvudet om saker och ting inte faller på plats direkt när du börjar spela.

”Alla nya tränare som kommer till en ny klubb måste ge sig tid att lära känna sina spelare, men också ge spelarna chansen att lära känna dig.”

”Förvänta dig inte att du får alla spelares uppmärksamhet direkt första dagen, och inte heller förvänta dig fulländat resultat för vad vi har skapat är en fotbollssimulering, och inte ett arkad spel. Du kommer inte kunna få en defensiv mittfältare att börja gå på en vansinneslöpningar och en rad överstegsfinter, om det inte var så att skulle göra det i verkliga livet.”

Så kom ihåg, tålamod är nyckel till framgång här i det ånga loppet!

Tips Nr. 3: Lär känna dina begränsningar

Det finns inte en enda tränare som kan leda ett lag helt på egen hand. Spelar ingen roll hur mycket du försöker eller hur hårt du jobbar, så kan du inte ta hand om alla delar av en fungerande klubb. Du måste lite på din assisterande tränare, likväl din stab av ledare och tränare, för dom gör ett hästjobb för att klubben ska bli så framgångsrik som möjligt på Football Manager 2016.

Så om du vet dina egna begränsningar, så kan du också utefter det anställa dem stab av ledare och tränare för att täcka upp dem områdena där du inte är lika vass på som andra.

”Identifiera dina svagheter och därefter letar du efter en assisterande tränare som har goda attribut för just dom svagheterna. Om du inte vet så mycket om den taktiska biten i spelet, se till att du anställer en tränare som gör det.” förklarar Jacobson.

”Om å andra sidan, om du tycker att du behärskar den taktiska biten bra. så kan tipset vara att titta efter dom bästa scouterna så att dom kan rekommendera spelarna istället. Att balansera dina kunskaper mot dina tränarkollegor och anställda är av yttersta vikt.”

Tips Nr. 4: Scouterna

Scoutingsystemet i Football Manager är ett komplext och krävande arbete, och att finna dem rätta spelarna för dem rätta positionerna som du eftersöker är inte alltid det lättaste.

I Football Manager så finns det en möjlighet numera att välja ut en spelare i din trupp eller som du anser är av god kvalitet, och sen fråga dina scouter att finna en så liknande spelare som möjligt med samma attribut och kunskap.

Så om du någon gång ser en spelare på TV eller i verkligeheten som du blev imponerad av, så har du nu i spelet möjlighet att vaska fram en så lik spelar som möjligt som matchar ditt nya fynd.

”Om det finns en spelare där ute i verkliga livet som du tycker är bra och som du vill att dina spelare ska spela som, gå till dina scouter i spelet och be dom ta fram en eller flera spelare som passar in i mallen för dem unika kunskaperna, och låt dom resa jorden runt och leta upp vad du söker.” säger Jaobson.

Tips Nr. 5: Var dig själv

Aldrig tidigare har intervjuer och ”team talk” varit som viktiga och gett så stort intryck på ditt lag som nu. Så för att vara framgångsrik i spelet så behöver du tänka dig noga för hur du för dig i offentliga sammanhang.

Att vara dig själv är väldigt viktigt. Om du har skapat en manager i spelet som efterliknar dig själv, så håll dig innanför ramarna för dina egen karaktärsdrag. Håll dig till hur du själv är, och gör inga dramatiska personlighetsförändringar.

”Du måste spela spelet som dig själv, eller likt den karaktär du skapat. Du lever och för för svärdet och Football Manager, precis som du gör i verkligehetens fotboll,” förklarar Jacobson.

”Det finns coacher som har sagt både det ena och det andra negativa saker om vissa spelare tidigare i karriären som tids nog hinner ikapp och biter dem själva i baken.”

Tips Nr. 6: Fråga efter hjälp

Om det är så, trots dessa 5 tips som vi nämnt ovan, att du fortfarande har frågor eller behöver mer hjälp så knappa in adressen till Sports Interactives officiella forum. Där finns det tusen, och åter tusen användare som är villiga att hjälpa dig med oavsett frågor eller funderingar oavsett ämnet. Det kan gälla taktik, spelarfrågor, utveckling eller ekonomi eller något helt annat Football Manager realaterat.

Uppe på det så finns det väldigt många forum, bloggar och Youtube-kanaler som är framtagna och drivs av väldigt erfarna och duktiga spelare som spelar spelet idag, och som kommer hjälpa dig med vad som helst som rör Football Manager.

Hela fan-skaran för Football Manager har hjälpt till att skapa den commmunity som det är idag, och för dig som är nybörjare är det bara att insupa hela atmosfären och bli en del av den.

Texten är översatt och justerad från http://www.digitalspy.com/

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top