FM16

Redaktionen tipsar om Maximiliano Romero

I den här serien så kommer vi här på redaktionen att ge er tips och råd på spelare som vi anser att ni bör titta närmare på. Det kan vara allt från en startspelare i topplag som Real Madrid, PSG, Juventus eller linkande. Men det kan även vara spelare som är ”för bra” för sin liga eller förening.

Maximiliano Romero:
Han är från Argentina. Han är bara 16 år. Dessutom har han redan kopplats ihop med Arsenal med en prislapp på ca 6 miljoner euro. Han har kallats ”den nya Messi” och han har tagit modersklubben Velez i Argentina med storm. Han säger att han har ”samma dröm” som Maradona, och han vill bli lika bra som Falcao inne i boxen. Men när han spelar Playstation så väljer han helst att spela med Ribery och Robben i Bayern Munchen. I denna genomgång så vill vi presentera för er Maximiliano Romero.

Som ni ser så har Romero inte än fyllt 16 år, men har redan nu bra värden på dem attribut som är markerade för den ”offensivt spelande forwarden”, som enligt prognosen är den roll som passar honom bäst. 13 i avslut vid så ung ålder flaggar för goda förutsättningar för att han skulle kunna kunna nå upp till 17-19 innan karriären ”peakar”.

Avslut 13
Dribblingar 12
Passningar 14
Beslutsamhet 16
Arbetskapacitet 13
Beslut 14

Om vi börjar att se över den information som vi faktiskt ser i denna grafik, så kan vi börja med att han är värd idag 6.75 miljoner kronor. Han har en nuvarande förmåga (CA) på 2 stjärnor, och en potential förmåga (PA) i 4/5 stjärnor. Redan här ser vi att det finns goda chanser till både en ekonomisk vinst vid en eventuell försäljning, men även en stor uppsida i utvecklingskurvan. Han har ”bara” kunskapen om en position idag, och det är då givetvis anfallspositionen.

Att han har en beslutsamhet på 16 i det här skedet är knappast en nackdel för den eventuella utvecklingen då den faktorn, som vi vet sedan tidigare under spelversioner innan denna, är av största vikt för framgången av vilken spelare som helst nästan.

Stats efter 10 säsonger:
Precis som många andra av våra spelartips, så tar vi ett steg in i framtiden för att kunna se hur det har gått för det aktuella objektet. Så har vi även gjort med Romero. Profilen för vår anfallare är i grafiken nedan. Han har hunnit bli 26 år vid det här laget, och han spelar inte längre i Velez som var hans modersklubb. Han har köpts över till Sporting. Vi ser över hans karriär lite senare i denna genomgång. Värdet har stigit regält och är nu uppe på hissnande 480 miljoner kronor. Bara att titta på den värdestegringen, så kan vi med nästan säkerhet säga att han har haft många fina år bakom sig, och säkerligen en handfull till framför sig.

Han har inte tränats upp på någon ny position, utan har förbättrats, förfinats och förskönats som den kompletta anfallare som han har utvecklats som. Vi förutspådde en attributshöjning på avslutet till 17-19, men ser i grafiken att han ”stannat” på 16 i det här läget. Om vi ser över hur många steg i attributen som han höjt sig under dem här åren, så kan vi konstatera att han har ökat hela 30(!) steg på den tekniska delen, 64(!) på den psyksiska och 23 på den fysiska. En kolossalt hög höjning om du frågar mig.

Längst ner i högerhörnet så ser vi lite summering av hans klubbkarriär, och där kan vi se att han spelat 60 matcher för Velez, och gjort 35 mål. För Sporting har det blivit 214 matcher och 125 mål.

Ni som följt våra tips under resan med FM15, så vet ni att vi brukar titta till våra spelare via vårt egengjorda excel-ark för att se vilken roll som KAN vara den bäst lämpande för dem vi granskar under lupp. Idag är inget undantag. Vi ska givetvis även se till Embolo och se om det är anfallare som är hans bästa roll. Ni finner excel-arket själva här om ni vill prova.

Efter att ha granskat hans attribut efter tio simulerade år, så ser vi i arket att det inte är komplett anfallare som är hans bästa roll. Den roller kommer inte ens på andra eller tredje plats. Trequartista som första val (15.7), måltjuv på andra (15.6) och falsk nia som tredje (15.5) är alltså dem rollerna som han bör prövas som för att se ifall man kan få honom att prestera ännu bättre än han redan gjort.

Historik:
Han börjar sin karriär i Velez, Argentina, i tidig ålder. Modersklubben gör ett bra jobb med att behålla deras guldklimp så länge det går. Som 17 åring så tar han steget upp i A-truppen och får chansen 16 gånger att representera laget under året. 7 mål och 3 assist ska inte underskattas på något sätt. Året därpå, 2017 så ökar han på deltagandet till 24 matcher, och lyckas med bedriften att snitta 1.0 poäng per match. 16 mål och 8 assist gör att han i allra högsta grad är den viktig kugge i det bygget som Velez har börja bygga. Men ledningen vet också att det börjar ryckas i honom vid det här laget. Man lyckas hålla honom kvar ett år till, innan Sporting i Portugal blir den klubb som får hans underskrift. 107 miljoner blir prislappen satt till.

Som ni ser i grafiken så kommer han inte att säljas mer under dem första tio åren. Han blir Sporting trogen ända fram till säsong 2024/25 där vi sätter oss ner och gör bokslut. Det som flaggar för att han bara blir bättre och bättre för varje år, är hans konsekventa resultat vid varje års slut. Snitten håller sig på en stadig nivå bra över 7.20 nästan varje år. Han ligger på 20+ mål och ett par assist år ut och år in. Att han dessutom lyckas med att spela så många matcher visar ju på att han också står emot skador och mindre blesyrer som skulle kunnat sätta käppar i hjulet för vår effektiva måltjuv.

Argentinska landslaget:
Det är ju inte helt lätt att få en rättvis bild av det Argentinska landslaget då alla utom 5 är regenspelare. Dem enda som är kvar är Ocampos, Dybala, Rulli, Jonathan Silva och Andrés Cubas. Men om vi ska se över någon av dem regen-skapade så har Walter Messina 19 poäng på 13 matcher. Teamar upp med Romero på topp och gör det galet bra. Han snittar 7.90 hittills i år och verkar inte visa några tecken på att lugna ner sig.

Tittar vi till uppställningen, så kan man vid första anblicken tycka att den ser väldigt defensiv ut. Men med resultat som 5-0 mot Venezuela, 6-1 mot Bolivia och 4-2 mot Uruguay så kan man inte annat säga än att dem gör det bra. Messina spelar i Wolfsburg för tillfället. Dem har tagit silver och bronsplats dem senaste åren i Bundesliga. Castillo spelar med Bayern Munchen och har ett par finfina säsonger bakom sig. Till det adderar vi Romero. En fantastiskt anfallskonstellation om du frågar mig. Till det har vi Dybala att slänga in om det kniper. Han spelar för närvarande i Chelsea, och har gjort så dem senaste 9 åren, och gjort det bra ska jag tillägga. 31 år, men fortfarande galet bra.

Tittar vi på prsisumman för hela truppen, så kan vi se att det är hela 6 stycken som är värda 500 miljoner eller mer. Därtill kan vi räkna in ytterligare 4 som är värda över 400 miljoner. En fantastiskt intressant trupp att se över under många år framöver.

Ett Argentina som inte går av för hackor heller. Landet har legat etta under många månader under många år. Men under senaste halvåret så har man blivit omsprungen av bland annat Brasilien. Hur rankingen har pendlat är ju bara att granska bilden nedan så ser ni hur bra landet har presterat under väldigt lång tid. Att Romero tar plats i ett sådant högpresterande landslag är både förvånande och imponerade. Han har en handfull år kvar som fotbollsspelare på högsta nivån, och av dem så bör han kunna ge minst 3-4 år till landslaget om det inte kommer något faktor utifrån som förändrar hans inställning. Med Romero på topp kommer Argentina fortsätta utmana om det bästa landet i världen.

Vår rekommendation är KÖP.

Här kan man få en anfallare under 100 miljoner som levererar 20+ mål år ut och år in. Han ligger på ett väldigt högt snitt och han har en fysik som klarar 30+ matcher per säsong. Han har kallats ”nya Messi” och han har en given plats i ett av dem allra bästa landslagen. Jag tror inte jag behöver plussa mer för denna spelare än så. Det enda man skulle kunna ha en lite flagga på är att han inte visat upp sig i någon av dem större ligorna. Att ligga på en hög nivå i Portugal är en sak, att ligga på en hög nivå i tex La Liga eller Bundesliga är en annan.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top