FM16

Scoutrapport: Malcom

I den här serien så kommer vi här på redaktionen att ge er tips och råd på spelare som vi anser att ni bör titta närmare på. Det kan vara allt från en startspelare i

I den här serien så kommer vi här på redaktionen att ge er tips och råd på spelare som vi anser att ni bör titta närmare på. Det kan vara allt från en startspelare i topplag som Real Madrid, PSG, Juventus eller linkande. Men det kan även vara spelare som är ”för bra” för sin liga eller förening.

Malcom:
Jag måste erkänna en sak. Jag har börjat fascinera mig för Brasilien, och i synnerhet alla dom fantastiska unga spelarna som med tiden kommer bli storstjärnor, om dom får rätt guidning och vägledning. Titta bara på Neymar om vi ska ta ett exempel i ytterlighet. Han gick från brasilianska ligan och Santos, direkt in i hetluften i Barcelona och har i princip levererat från dag 1. Dagens offensiva kantspelare är inget undantag. Han är 17 år när spelet börjar och spelar då i Corinthians i högsta serien. Efter att sett hans kurva genom åren, så kan vi bara komma fram till en slutssats, han KOMMER bli hur bra som helst. I denna genomgång så vill vi presentera för er Malcom.

Redan som 17 åring så har han imponerande värden på flertalet attribut. Den nivån som han besitter redan i sin karriär, får vi inte ens se på dem spelarna i Premier League när dom peakar sin form som 25-27 åringar. Till skillnad från tidigare genomgångar, så har vi valt idag att se över en yttermittfältare. Redan nu så ser vi att han har ”full ring” på rollen och uppgiften. Att tro att han inte blir en världsspelare inom 5-6 år är att inte se talang även fast dem står direkt framför dig.

Tittar vi på dem mest aktuella attributen för rollen Ytter så ser vi följande:

Bollkänsla 14
Dribblingar 15
Inlägg 14
Passningar 13
Teknik 15
Acceleration 15
Snabbhet 15
Uthållighet 14

Vad är det då vi kan jämföra idag, med vad vi kommer kunna se tio år fram i tiden? Han har inga landskamper i sitt bagage än. Värdet är 23 miljoner kronor och han tjänar 280 tusen per månad i sin nuvarande klubb. Kontraktet sträcker sig fram till 2019, men vi tror att han kommer släppas tidigare än så. Han blir inte kvar i Brasilien i fem år till. Hans nuvarande förmåga (CA) ligger på 3 stjärnor av 5. Redan här se vi att han ligger i framkant av dem flesta 17-åringarna i spelet. Potentialen (PA) är 4/5 av 5. Han kan med andra ord bli en 5:a om man som coach gör sitt jobb korrekt.

Ni som följt våra tips under resan med FM15, så vet ni att vi brukar titta till våra spelare via vårt egengjorda excel-ark för att se vilken roll som KAN vara den bäst lämpade för dem vi granskar under lupp. Idag är inget undantag. Vi ska givetvis även se till Malcom och se om det är ytter som är hans bästa roll. Ni finner excel-arket själva här om ni vill prova.

Efter att vi fyllt i alla hans attribut i arket som ni ser i grafiken nedan, så ser vi, precis som det är i spelet, att hans bästa roll och uppgift är Ytter och Understöd. Med ett fantastiskt värde på 14.3 redan, så ska det bli intressant och se hur mycket bättre han kan bli som just ytter. Eller kommer någon arbetsgivare träna om honom till något annat?

Stats efter 10 säsonger:
Precis som många andra av våra spelartips, så tar vi ett steg in i framtiden för att kunna se hur det har gått för det aktuella objektet. Så har vi även gjort med Malcom. Profilen för vår ytter är i grafiken nedan. Han har hunnit bli 28 år vid det här laget, och han spelar inte längre i Corinthians som vi trodde, som var hans modersklubb. Han har köpts över till Manchester United. Vi ser över hans karriär lite senare i denna genomgång. Värdet har stigit rejält och är nu uppe på hissnande 820 miljoner kronor. Bara att titta på den värdestegringen, så kan vi med nästan säkerhet säga att han har haft många fina år bakom sig, och säkerligen en handfull till framför sig. Lönen har även den stigit, och ligger nu på fina 15.4 miljoner kronor per månad. Wow.

88 landskamper för sitt Brasilien och 44 mål. Mål i varannan match talar sitt tydliga språk. En maskin i klubblaget, en maskin i landslaget. Landslagskarriären startade med 7 U20-landskamper och lika många mål.

Han har inte tränats upp på någon ny position, utan har förbättrats, förfinats och förskönats som den grymma ytter som han har utvecklats som. Han har även fått bättre träning som en Offensiv spelfördelare vilket inte gör honom till en sämre spelare på kanten. På den första grafiken så fanns det en handfull attribut som var 15 eller mer. Nu idag, tio år senare så ser vi att han har 20 attribut som är på samma nivå. Hans fart och acceleration på kanten gör honom till en livsfarlig motståndare för vilket försvar som helst. Räknar vi till ett inlägg på 17 och teknik och passningar i samma paritet, så har vi kanske spelets vassaste vänsterytter framför oss. Speluppfattningen och spelet utan boll….jag listan kan bli hur lång som helst.

Längst ner i högerhörnet så ser vi lite summering av hans klubbkarriär, och där kan vi se att han spelat 237 matcher för United, och gjort 94 mål. En imponerande siffra för en ytter.

Historik:
Karriären stavas FENOMENAL. Han spelar i Corinthians en hel säsong 2015. Gjorde ett okej intryck på sin arbetsgivare. 11 poäng på 27 matcher. 6.94. Året därpå blir det bara 12 matcher till för klubben innan det är dags att packa väskan för första gången. Han ska till Juventus av alla lag. Likt Neymar så tar han ett stort steg direkt och boostar karriären direkt. 167 miljoner och endast 25 matcher. Dock så hinner han med 15 mål och 8 assist för sin nya italienska klubb. 7.69 är grymt under premiäråret. Dortmund köper över honom till säsongen därpå, för 580 miljoner. Men även nu blir det en kort sejour. 34 matcher, 17+9 och 7.58. Han imponerar på arbetsgivare efter arbetsgivare. Nu har Manchester United fått upp ögonen för vår ytter. Men kanske något år försent kan man tycka. Dom betalar 920 miljoner kronor. 920 MILJONER KRONOR!!!! Galet. Men kanske befogat om man ser till hans karriär i klubben fram tills idag. Hans galet grymma stats kan ni se själva i grafiken. Snittar över 7.50 år ut och år in. Han har 20+ poäng per säsong och tar Matchens Spelare mer och mer för varje år som går.

Trots stora framgångar individuellt, så vinner inte United PL något år, förrän nu sista året, 2024/25. Man vinner inte heller FA under hans tid i klubben, förrän nu sista året 2024/25.

Champions League blir också det en besvikelse. 18/19 får dom respass i andra omgången av Juventus, 4-5. 19/20 är dom inte ens med till slutspelet. 20/21 åker dom i kvarten mot Tottenham 2-5. 21/22 kommer dom längre, men inte till final. Man förlorar mot Real Madrid i semin 2-3. 22/23 ut i kvarten mot Chelsea 2-3. 23/24 ut i semin mot ärkerivalen City 0-3 och nu sista året missar man slutspelet.

Vår rekommendation är KÖP.

Här kan man få en ytter, en fantastisk ytter, en världsspelare för under 100 miljoner, som levererar 20+ poäng år ut och år in OM man tar honom tidigt. Han har visat att han kan leverera grymma resultat oavsett klubb, Juventus, Dortmund eller Manchester United. Han har utvecklats till en spelare som ligger i topp-5 när vi granskar spelet 10 år i i framtiden. Han spelar inte grymt bra i klubblaget, utan också likaså i landslaget. Han har få skador vilket flaggar för att han spelar många matcher säsong ut och säsong in. Om ni inte kniper honom tidigt, så kommer en konkurrent göra det och sen får ni Malcom mot er i CL finalen en handfull år senare.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top