FM16

Scoutrapport: Lincoln

I den här serien så kommer vi här på redaktionen att ge er tips och råd på spelare som vi anser att ni bör titta närmare på. Det kan vara allt från en startspelare i topplag som Real Madrid, PSG, Juventus eller liknande.

I den här serien så kommer vi här på redaktionen att ge er tips och råd på spelare som vi anser att ni bör titta närmare på. Det kan vara allt från en startspelare i topplag som Real Madrid, PSG, Juventus eller liknande. Men det kan även vara spelare som är ”för bra” för sin liga eller förening.

Lincoln:
Han är från Brasilien. Han är bara 16 år, och han redan vid denna unga ålder en anmärkningsvärt hög nivå på en handfull attribut. Vi kan läsa följande på internet när vi googlar på Lincoln och Gremio;

”Manchester United in transfer talks with Gremio over deal for Lincoln”.
”Ett av dem största prospekten i Brasilien”.

Om van Gaal skulle köpa över honom till Manchester United så anses han kunna ta plats i startelvan tämligen direkt om man får tolka artiklar och kommentarer från journalisten världen över. I denna genomgång så vill vi presentera för er Lincoln.

Grafiken ovan visar hans profil när spelet startar. Han har kontrakt med Gremio i brasilianska högstserien med ett treårskontrakt värt 39.000 kr per månad. Han har ett dagsvärde på blyga 1.35 miljoner kronor. Ett värde som kommer att gå upp under den närmaste 5 åren. Han har en nuvarande förmåga (CA) på 2.5 stjärnor, och en potential förmåga (PA) i 4/5 stjärnor. Redan här ser vi att det finns goda chanser till både en ekonomisk vinst vid en eventuell försäljning, men även en stor uppsida i utvecklingskurvan. Redan i ung ålder så har han en bra kunskap om flera positioner, men där han presterar bäst är nog centralt mellan mittfält och anfallarna. Vi ska titta lite längre ner i denna genomgång vilken roll han ämnas spela om man utvecklar han rätt. Men tittar vi på attributen topp-5 här nedan, så ser vi att han bör ha någon form av roll som spelfördelare eller nav i uppspelet.

Att hans bästa attribut idag är beslutsamhet på 18 i det här skedet är knappast en nackdel för den eventuella utvecklingen då den faktorn, som vi vet sedan tidigare under spelversioner innan denna, är av största vikt för framgången av vilken spelare som helst nästan.

Beslutsamhet 18
Finess 17
Lagarbete 17
Arbetskapacitet 15
Teknik 15

Ni som följt våra tips under resan med FM15, så vet ni att vi brukar titta till våra spelare via vårt egengjorda excel-ark för att se vilken roll som KAN vara den bäst lämpande för dem vi granskar under lupp. Idag är inget undantag. Vi ska givetvis även se till Lincoln och se om det är anfallare som är hans bästa roll. Ni finner excel-arket själva här om ni vill prova.

Vi brukar titta på detta ark tio år in i framtiden, men väljer idag att se hans nuvarande förmåga istället. Efter att ha granskat hans attribut så ser vi i arket att det är Offensiv spelfördelare med uppgiften Understöd som får mest poäng (14.5), följt av Offensiv spelfördelare-Anfall (14.3) och Enganche-Anfall (14.0). Vi har highlightat dem attribut som ingår i den roll som han är mest lämpad för, och bland dom så ser vi just beslutsamhet, lagarbete och teknik som han redan idag har galet högt på.

Stats efter 10 säsonger:
Precis som många andra av våra spelartips, så tar vi ett steg in i framtiden för att kunna se hur det har gått för det aktuella objektet. Så har vi även gjort med Lincoln. Profilen för vår mittfältare är i grafiken nedan. Tio är har gått, och han har hunnit bli 26 år gammal. Han är inte kvar i Gremio, och det var det nog ingen som trodde heller. Han är idag i PSG i franska högstaligan. Vi ska se hans karriär lite senare.

Värdet har mångdubblats, och är nu uppe i hiskeliga 700 miljoner kronor. Lönen har även den gått upp, och ligger nu på 16.28 miljoner i månaden. Han har även hunnit med att spela i landslaget under sina gångna tio år. Först blev det 6 U20-landskamper och 6 mål. Sen plockades han upp till a-laget, och har där spelat 27 matcher, 5 mål. Anledningen till att hans målfabrikation har gått ner sig i a-laget, tror jag har att göra med att han nu är satt på vänsterkanten, till skillnad mot centralt som det var innan. När jag tittar till hans attribut i excel-bladet idag, så ser jag att han har 17.7(!) på en roll som vi har nämnt tidigare, men som få använder sig av. Han är bästa som Enganche.

I övrigt så har hans attribut gjort honom till ett monster. Borde ge honom nicket ”Monstret från Gremio” istället. Vi har hela 16 attribut över 15. Räknar vi in även dem som är 15 så har vi ytterligare 5 stycken. Det samlade antalet attribut är 36 st. Han har 20 som är 15 eller mer. Galet.

Nere till höger ser vi hans stats för mål, och gremio gav honom 174 matcher, varpå han återgäldade det med 25 mål. Sen Valencia, 33 matcher, 3 mål. För att sen avsluta i just PSG, 163 matcher och 51 mål.

Historik:
Som vi redan har nämnt ett par gånger, så börjar hans karriär i Gremio i Brasilien 2015. Under sina 5 säsonger för sin modersklubb så får han förtroendet väldigt många gånger under varje säsong, med en match-peak under 2017 med hela 49 matcher. Enda året under sin tid i Brasilien som var UNDER 7.00 i snitt var första året. Men tänk då att han bara var 16 år. Sen har det ökat och blivit en imponerande snitt-notering år ut och år in. Inför säsongen 2018/19 så köps han över till storklubben Valencia för blyga 85 miljoner. En summa som jag anser var på tok för låg, men bra för dig som vill köpa honom.

Här blir han kvar i 1.5 år bara, men hinner ändå, trots den korta tiden, med att sätta stort avtryck i fotbolls Europa. Värdet måste dessutom ha stigit något otroligt mycket, för under vinterfönstret 2019 så köper Paris SG över honom till Frankrike för osannolika 710 miljoner kronor. En summa som man knappt ser AI köpa för längre. Den kvarvarande tiden det året så spelar han 18 matcher, 6+7 och snittar 7.67(!). En mycket fin start på sina tid i fotbollens högborg.

Det blir 5 säsonger totalt för vår fantastiske ytter i PSG. Han ger sin arbetsgivare fantastiska år gång på gång, och under den sista säsongen, den som vi är mitt uppe i, så är han uppe i 8.58 efter 13 matcher, 3+12 poäng. Min gissning är att PSG inte kommer släppa honom innan kontraktet går ut 2029. Då är han 31 år och blir säkerligen ersatt av något nytt ”monster från Gremio”.

Vår rekommendation är KÖP.

KÖP, KÖP, KÖP!!!!! Kan inte summera det på annat sätt. Han levererar från dag 1. Han kan köpas tämligen billigt även ett par år in i saven. Han har en högstanivå som är otroligt hög med en fysik som orkar hela säsonger utan problem. Han besitter kunskapen på flera positioner och verkar inte ha några som helst problem med att spela i vilken klubb som helst, och leverera toppkvalitet oavsett land, liga eller arbetsgivare.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top