FM16

Viktiga ändringar för träningen på Football Manager 2016

Det har gjorts en hel del ändringar vad gäller träningarna och hur lagets personlighetstyp färgar av sig på dina yngre spelare på Football Manager 2016. Detta är en tämligen stor förändring. Om du går till ditt lags generella översikt, så bör du se denna bild:

På tidigare spelversioner så hade detta inte någon inverkan alls på spelarnas utveckling, men nu har det alltså gjorts ändringar i ämnet. Så hur fungerar det? Det är i sin enkelhet en automatiserad effekt likt den med en mentorer, men inte alls lika kraftfull.

Effekten kan vara både på gott och ont, och är enbart i paritet med dem relaterade attributen för personlighetstypen. Så, Professional = Professionalism (dold attribut) Beslutsamhet = Beslutsamhet och så vidare. Detta skiljer sig från mentorskapet på det sättet att det ovannämnda enbart påverkar en sorts attribut, den som du ser i grafiken ovan.

Avtagandet av attributsökningen beror på spelaren anpassningsförmåga (dold attribut) men har givetvis ett tak vid 24 års ålder. Så om spelaren har en låg anpassningsnivå så kommer hans avstannande av attributsökningen ske före 24 år, och en bra bit före till och med.

Det finns ännu en stor förändring i och med denna spelversion, som många säkert redan har märkt av, och det är möjligheten att ställa in den individuella träningsnivån för en roll eller individuell attributsträning. Du finner ”individuell arbetsbörda” under träning > Individuell > Arbetsbörda. Denna arbetsbörda kommer att påverkas ifall du lägger till eller tar bort extra träningsområden, tex ytterligare fokus eller PPM.

Detta är dem två stora förändringarna för FM16 och jag välkomnar dem båda, speciellt det som rör inflytandet av truppens personlighet som i förlängningen betyder att du måste fokusera på truppsammansättningen och ta in spelare i truppen med eftertraktade personligheter, till skillnad mot sämre personligheter som kan påverka dina yngre förmågor på ett negativt sätt. Och det vill du väl inte??

En sak som jag nästan höll på att glömma var roll träningen. Om du vill träna upp en spelare för en roll som inte är någon av dennes naturliga position, så kommer det under denna spelversion vara så att han automatiskt börja utveckla sin potentiella förmåga för just den rollen. Förvirrad? Så var vi också till en början, men här har ni ett exempel som gör det lite tydligare:

Om du har en vänsterback, och du vill träna upp honom som tex Inre anfallare, då hans attribut är av fördelaktig börd där, så kan du fortfarande göra det. Men, beroende på vilken roll du ger för den nya positionen, (då du kan ha honom både som OMV och OMH) så kommer detta att börja ge honom kunskap på antingen vänster eller höger sida, beroende på vilket val du gett honom.

Det finns dock en chans att du kommer se en spelares potentiella rating avstanna eller inte utvecklas mer efter en tid. Jag har erfarit det själv under mina save då jag är tre säsonger in i spelet redan. Orsaken till detta kan vara ett av två alternativ. Det första alternativet är att spelaren har nått en punkt där han måste spelas på den positionen för att utvecklas mer. Ett exempel – om en spelare inte har något ”rating” överhuvudtaget när du startar träningen och spelaren kanske inte blir helt övertygad av träningen och kanske måste spela på sin position för att komma framåt med träningen. Den andra orsaken är att spelaren inte kan addera mer till sin positionella förmåga som är satt med en ”limit” för att förhindra märkliga saker att hända med den nuvarande förmågan.

Inget av detta är någon som vi bara hört i korridoren, utan bekräftade uppgifter från Seb Wallsell från Sports Interactive.

EDIT: Om du inte ställer in någon unik träningsroll för dina spelare, så kommer defaultträningen ligga för den roll han spelar. Det tränas givetvis också attribut, men då det är en generisk rollträning så täcker den bara upp dem nödvändiga attributen för den positionen.

Texten är hämtad från SI forum och är översatt och justerad från Cleons text om just ändringen för träningen under FM16.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top