FM16

Scoutrapport: Renato Sanches

I den här serien så kommer vi här på redaktionen att ge er tips och råd på spelare som vi anser att ni bör titta närmare på. Det kan vara allt från en startspelare i

I den här serien så kommer vi här på redaktionen att ge er tips och råd på spelare som vi anser att ni bör titta närmare på. Det kan vara allt från en startspelare i topplag som Real Madrid, PSG, Juventus eller linkande. Men det kan även vara spelare som är ”för bra” för sin liga eller förening.

Renato Sanches:
Han föddes i Lissabon 1997. Nio år senare så skrivs han in i Benficas ungdomssektion och nu, ytterligare nio år till så är han på väg att skriva fotbollshistoria. Han har hunnit med att representera Portugal flera gånger under sina ungdomsår. U15 – 2 matcher, U16 – 7 matcher, U17 – 19 matcher och U19 – 12 matcher, innan han passas upp till Benfica B och gör sin professionella debut 2014. Det blir bara ett år i B-laget. året därpå, 2015, tas han upp i A-laget, då som 18-åring. Debuten blir i 4-0 vinsten över Tondela. I denna genomgång så vill vi presentera för er Renato Sanches.

Rubrikerna är entydiga:
”Manchester United close in on £60m Renato Sanches as they step up plans to sign Benfica starlet following interest from rivals”
”Manchester United close to completing move for Benfica midfielder Renato Sanches”
”Renato Sanches to Manchester United: Benfica wonderkid would add style, substance – and goals”

Inte fyllt 18 år än och redan fantastisk fördelning av attribut på samtliga tre segment. En lön som ligger strax över 100.000 kr per månad och ett värde på 11 miljoner flaggar för att det redan kan vankas värdestegring och hyperintressant spelarutveckling. 4 stjärnor i potential gör inte den föraningen svagare på något sätt. En offensiv spelfördelare med uppgiften ”understöd” säger positionskartan vid det här skedet i karriären.

Han besitter redan också hela 4 specialiteter;
Tar sig in i motståndarnas straffområde
Skjuter på kraft
Styr tempot
Löper ofta med bollen

Bollkänsla 12
Passningar 12
Teknik 14
Beslut 12
Kyla 12
Speluppfattning 12

Att han har en beslutsamhet på 17 i det här skedet av sin väldigt unga karrirä är knappast en nackdel för den eventuella utvecklingen då den faktorn, som vi vet sedan tidigare under spelversioner innan denna, är av största vikt för framgången av vilken spelare som helst nästan.

Ni som följt våra tips under resan med FM15, så vet ni att vi brukar titta till våra spelare via vårt egengjorda excel-ark för att se vilken roll som KAN vara den bäst lämpade för dem vi granskar under lupp. Idag är inget undantag. Vi ska givetvis även se till Sanches och se om det är offensiv spelfördelare som är hans bästa roll. Ni finner excel-arket själva här om ni vill prova.

Efter att ha granskat hans attribut vid aktuell tidpunkt, så ser vi i arket att det de facto är offensiv spelfördelare som är hans bästa roll. Men det är fler roller än så som krigar om den åtråvärda förstaplatsen. Vi har Regista (12.6), Skugganfallare (12.5), Enganche (12.6) för att nämna några. Så här ligger det lite i ditt agerande huruvida hans ”bana” ska stakas ut.

Stats efter 10 säsonger:
Precis som många andra av våra spelartips, så tar vi ett steg in i framtiden för att kunna se hur det har gått för det aktuella objektet. Så har vi även gjort med Snaches. Profilen för vår mittfältare är i grafiken nedan. Han har hunnit bli 27 år vid det här laget, och han spelar inte längre i Benfica som var hans modersklubb. Han har köpts över till den franska klubben Marseille i högsta serien. Vi ser över hans karriär lite senare i denna genomgång. Värdet har stigit rejält och är nu uppe på 230 miljoner kronor. Bara att titta på den värdestegringen, så kan vi med nästan säkerhet säga att han har haft många fina år bakom sig, och säkerligen en handfull till framför sig.

Han har också valts in i det portugisiska landslaget kan vi se. 14 landskamper och 1 mål. Underbart. Innan det så hann han med 35 U21-landskamper och 9 mål. Lönen är inte längre 105.000 per månad, utan 12.28 miljoner. Han har också varit en sväng i Italien som vi kan se nere till höger. Ascoli var adressen under 129 matcher. Men vi ska se över det lite senare i denna genomgång.

Han har inte tränats upp på någon ny position, utan har förbättrats, förfinats och förskönats som den offensiva spelfördelaren som han har utvecklats som. Om vi ser över hur mycket han faktiskt har gått upp i attribut, så har jag redan tappat räkning. Galet många värden som är över 15 för att starta någonstans. Det enda attribut som han INTE har gått upp i, är spänsten. Den har han tappat på, 1 steg. För att se över ett par ökningar så har vi dem på pränt här nedan:

Beslut +5
Frisparkar +6
Kyla +5
Spel utan boll +4
Speluppfattning +5
Styrka +4

Historik:
Som vi var inne på tidigare, så var det Benfica som blev starten på hans karriär. Från Benfica B till A-laget. Vidare på lån till Dynamo Moskva under 1.5 säsong. Helt okej tid för vår 18-19 åring. 38 matcher, 3+7. Sen tillbaka till Benfica och vända. Ascoli köper honom för blyga 80 miljoner kronor vintern 2017/28 och här blir han kvar 3.5 år. Som vi ser i antalet spelade matcher, så har han fått en stabil plats i laget och en viktig sådan. 6.96 först året blev 7.30 innan han säljs till Marseille i Frankrike. Dem betalar 370 miljoner för Sanches, och nu är han 24 år och mitt uppe i sin aktiva framgångsrika karriär. Även här får han en gedigen plats i startelvan. 36, 35 och 35 matcher första tre åren. Nu börjar också poängen trilla in. 20 poäng på 35 matcher blev facit för 22/23 och 23/24. En smula sämre innestående år, men då har han också spelat mindre matcher.

Scoutrapporten efter 10 år:
Ja, vad säger man?! Kan tänka mig att peta över den ”MOT” till ”FÖR” då jag ser det som en gråzons notering. Annars idel bra saker på ”FÖR” sidan. Vilken spelare detta har blivit till slut.

Landslaget:
Han har inte, och kommer inte att få en ordinarie startplats i detta landslag är jag rädd. Men han får spela och han får helt okej med speltid sett över karriären. Att Portugal dessutom innehar en position bland dom 10 bästa nationerna, och har gjort så mer eller mindre sen starten av 2016 med ett par undantag, är en grym bedrift av ett så pass litet land som Portugal är. Med 10 miljoner invånare så har man gjort ett grymt jobb åren bakåt.

Vår rekommendation är KÖP.

Om vi återkommer till dem rubriker som jag hade med inledningsvis i denna rapport, om att Manchester United är på väg att lägga ett £60M bud för Sanches redan i nuläget, så förstår man att detta kan bara bli något grymt. Att sen lägga till denna genomgång till det, så har man ett maka par som håller långt och länge. Mer behöver vi inte summera.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top