Blandat

”Vill se Dalkurd i Champions League”

Miljardärer köper in sig i svenska klubben: ”Vill se Dalkurd i Champions League”

Dalkurd spänner musklerna inför debutsäsongen i Superettan. Nu står det klart att två kurdiska miljardärer gått in och köpt 49% av klubben.
– Jag skulle älska att se Dalkurd i Champions League, säger Sarkat Junad till Dalarnas tidning.

Det var i början av januari som Fotbollskanalen kunde berätta att bröderna Kawa Junad och Serkat Junad – som äger och är involverade i flera telekom- och mediebolag – var på väg att köpa in sig i svenska Dalkurd FF. Nu har affären bekräftats vilket att miljadärerna numera äger 49% av Dalkurd AB.

– Vi förbättrar våra möjligheter att bli en jättestor klubb. Vi vill bli stora i Borlänge, i Dalarna, i Sverige och samtidigt bli alla kurders lag, säger Dalkurds ordförande Ramazan Kizil till Dalarnas tidning.

En del i avtalet är att klubben i framtidens ska bilda två akademier, en i Borlänge och en i Kurdistan. När tidningen pratar med Sarkat Junad så berättar han att satsningen görs på grund av det kurdiska hjärtat.

>> Hela artikeln på fotbollskanalen

Första reflektionen när jag såg denna rubrik, var att detta är ett klassiskt FM-läge. Man tar upp ett litet lag, ett litet svagt lag till CL på ett par år. Helt möjligt i spelet, tämligen omöjligt i verkligheten. Men vi får se vart det här bär. Förmodligen ingenstans. Men tiden får utvisa. Oerhört intressant satsning som vi kommer att följa mycket nära.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top