FM16

Scoutrapporterna

Är dom för långa?

Frågan är inte helt ogrundad. Det är, hör och häpna, inte bara FMSideline som skriver rapporter om spelare att hålla ögonen på i spelet. Det finns en hel uppsjö av bloggar, portaler, tips och forumgenomgångar som ger er dem ”allra” bästa spelarna på Football Manager. Givetvis med blandat resultat. Vissa är grunda och väldigt knapphändiga, andra djuplodande och välskrivna. Vissa är ”bara” bilder, andra med en kombination. Utbudet är brett, men föga bra om vi drar ett genomsnitt. Det är av den anledningen som vi här på FMSideline väljer att göra längre, mer grundliga och ännu mer ”pinpointade” än dem flesta, så att ni får så mycket information som det bara går när det kommer till ert val om ni ska köpa in honom eller ej. Men frågan har höjts senaste tiden;

Finns det en anledning att våra scoutrapportsvänner väljer, förutom att det är enklare och mindre tidskrävande, att göra dem korta och med mer grafik än faktiskt ord?!

Frågan som ställs är om det ändå inte är bilderna som lockar den stora massan. Lätt att klicka på, lätta att skapa sig en bild på egen hand. Mycket av den text som vi skriver är ju till 90% helt hämtad från just grafiken. Väldigt lite av den fakta som presenteras är hämtad från annat håll. Då tänker jag på tex wikipedia, spelarens eget lags hemsida etc.

I dagsläget så ligger våra scoutrapporter på runt 1250-1500 ord per rapport. Ett ord-antal som inte är på något sätt för långt att skriva ihop, tvärt om, det går tämligen snabbt att rodda ihop. MEN, om det så att ni läsare tar er igenom dem första styckena, för att sen ”scrolla” genom resten för att överblicka antalet bilder som vi presenterar, så finns det ju en uppsida i att minska texten, och kanske till och med ta bort delar av den kompletterande informationen som tillhör varje bild, och till och med addera in ”mer” bilder om det är det som är det mesta intressanta.

Men det är lite här som er röst kommer in. Vad tycker ni. Vi återkommer till den inledande frågan som vi ställde först, är dom för långa? Är det så, att mot förmodan dom upplevs för långa, så kommer vi givetvis vara tillmötesgående och dels göra dom kortare och lättare att hantera, men även lägga den ”vunna” tiden på annat, i form av artiklar, taktikgenomgångar etc så att ni får ännu mer att läsa från våra skrivglada skribenter.

Ni kan delta i diskussionen i denna twittertråd -> https://twitter.com/FM_Sideline/status/711295272899485700

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top