FM16

5 star rating – Staff & Coaches – Pintus

Den så uppskattade serien på FM15 fortsätter även här på FMSideline under FM16 som kommer belysa dem tränare och ledare som faktiskt når upp till fulla fem stjärnor för sina respektive kategorier. Vi kommer att titta på både tränare, ungdomstränare, scouter och assisterande tränare i denna serie, så att ni får så goda möjligheter som möjligt att rekrytera och värva dem allra bästa av dem bästa i spelet just nu.

Som ni alla vet så är det många pusselbitar som man måste se över för att skapa ett framgångsrikt lag. Det första man tänker på för att lyckas är givetvis en grym taktik. En taktik som ger så många vinster som möjligt. Låter ju sunt. Därefter så vill man kunna finna åt dem bästa spelarna, vare sig det är etablerade spelare som kan bidra i startelvan direkt, eller om det handlar om unga prospekt som ska bära lagets framgång på sina axlar åren som kommer. Men en till pusselbit som är, även den, av yttersta vikt är således utvecklingen av dina befintliga spelare. För att kunna få ut det mesta och bästa av dem du har till ditt förfogande, och därtill minimera tiden mellan nu och fullärda spelare, så är svaret tränare av högsta klass. Vi ska försöka i den här serien hjälpa er på traven i denna snåriga djungel av folk att välja mellan.

Antonio Pintus:
Det verkar som att konditionstränarna har ett litet övertag när det gäller att producera 5-stjärniga tränare på FM16 än om vi jämför med spelversionen innan. Idag presenterar vi ännu en fystränare av rang. Vi tittar närmare på italienaren Antonio Pintus. När spelet börjar, så hör och häpna, så är han arbetslös. Orsaken till att han är anställd av Man City i grafiken nedan är för att jag anställde honom så jag kunde ordna grafiken korrekt. Han har gediget CV att visa upp. Han har varit anställd hos bland annat Juventus, Chelsea, Monaco och Marseille för att nämna dom största arbetsgivarna. Han innehar Kontinental Pro-licens och har hunnit bli hela 52 år. Här kan man alltså få en 5-stjärnig tränare direkt till sitt lag, utan att anstränga sig nämnvärt. Dessutom en tränare som man kan ha länge också med tanke på just hans ringa ålder.

Om vi tittar till hans egenskaper, så ser vi att han har 20 på just konditionsträningen. Känns som ett måste om man ska kunna uppnå dem 5 stjärnor som denna serie är skapad för. Därtill har han ett fantastiskt värde på beslutsamhet (19), någon mindre imponerande på grad av disciplin (14) och motivera (16). Jag kommer komma till varför jag tittar på just dessa tre värden lite senare i denna genomgång.

Som grafiken här under visar, så är hans bästa kvaliteer på just fitnessdelen i spelet, precis som vi nämnt i ovan text. Givetvis så får han 5 i såväl Styrka som Aerobic, då båda grupperna innehåller samma attribut för uträknandet. Se mer längre ner.

Kan man själv läsa av hur bra en coach är innan man köper honom?
Det enkla svaret på den frågan är ”ja”. Om vi ska titta lite på hur man då kan räkna ut hur man får till dem 5 stjärnorna för just den taktiska delen av attributen, så kan man på ett tämligen enkelt sätt se om man lyckas vinna över en ”5-star rating coach” eller om han ”bara” når upp till 4.5.

Dem tre attributen som är av yttersta vikt, som vi nämnt tidigare i artikeln, oavsett vilken coach du ska värva, buntas ihop och kallas i FM-mun för DDM. DDM står alltså för Determination (beslutsamhet), level of Dicipline (grad av disciplin) och Motivation (motivera). Om någon, eller två av dessa värden är på tok för låga, så skulle jag säga att det blir svårt att få till ett riktigt bra resultat av träningen i det långa loppet.

För att räkna ut nivån för just fitness-delen, så gör man följande:
Den här kategorin är baserad på fyra olika attribut. Man tar alltså alltid DDM (3 st) och plussar givetvis på nivån för konditionsträningen. När det gäller andra grupper, såsom anfall eller försvar, så tar man andra attribut givetvis.

Styrka
Formeln är: Konditionsträning * 9 + DDM * 2
Om siffran är 270 eller högre, så har du en coach med 5 stjärnor.

240-269 = 4.5 stjärnor
210-239 = 4 stjärnor
180-209 = 3.5 stjärnor
150-179 = 3 stjärnor
120-149 = 2.5 stjärnor
90-119 = 2 stjärnor
60-89 = 1.5 stjärna
30-59 = 1 stjärna
0-29 = 0.5 stjärna

Aerobic
Formeln är: Konditionsträning * 9 + DDM * 2
Om siffran är 270 eller högre, så har du en coach med 5 stjärnor.

240-269 = 4.5 stjärnor
210-239 = 4 stjärnor
180-209 = 3.5 stjärnor
150-179 = 3 stjärnor
120-149 = 2.5 stjärnor
90-119 = 2 stjärnor
60-89 = 1.5 stjärna
30-59 = 1 stjärna
0-29 = 0.5 stjärna

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top