FM16

Scoutrapport: Diogo Verdasca

Diogo Verdasca:
Googlear man på denna unge försvarare, så finner man oerhört lite artiklar som INTE är ren statistik eller klubbtillhörighet. Inga transferrykten, inget skvaller eller liknande. Men det kanske är så konstigt då vår man för dagen bara är 19 år och spelar i B-laget i sin klubb. Men vi ska ändå försöka ge er en så rättvis bild som möjligt av denna fantastiska mittback. I denna genomgång så vill vi presentera för er Diogo Verdasca.

Som 18 åring så ser han kanske inte mycket ut för världen. Det som sticker ut bland attributen är först och främst beslutsamheten. 16 och hans bästa värde hittills. Bästa roll som mittback, med goda förutsättningar att lyckas med sin utveckling genom kommande år. 1.4 miljoner i värde är ju nästan ett skämt. 1 stjärna i CA, och 3/4 i PA. Säger inte heller så mycket egentligen. Portugis som har framtiden för sig. Hur han har utvecklas får vi se längre ner i denna scoutrapporten.

Ni som följt våra tips under resan med FM15, så vet ni att vi brukar titta till våra spelare via vårt egengjorda excel-ark för att se vilken roll som KAN vara den bäst lämpade för dem vi granskar under lupp. Idag är inget undantag. Vi ska givetvis även se till dagens hjälte och se om det är spelets rekommendation som är hans bästa roll. Ni finner excel-arket själva här om ni vill prova.

Stats efter 10 säsonger:
Precis som många andra av våra spelartips, så tar vi ett steg in i framtiden för att kunna se hur det har gått för det aktuella objektet. Så har vi även gjort med Diogo Verdasca. Vi har tagit klivet ända fram till sommaren 2025. Profilen för vår mittback är i grafiken nedan. Han har hunnit bli hela 28 år vid det här laget, och han spelar inte längre i Porto som var hans inledande klubb. Han har köpts över och spelar för tillfället i PSG, Frankrike. Vi ser över hans karriär lite senare i denna genomgång. Värdet har stigit enormt från dem inledande 1.4 miljonerna och är nu uppe på ruskiga 325 miljoner kronor.

En attribut över 15 för tio år sen. Nu har han utvecklats till ett fysiskt monster, en back av världsklass och ett psyke utan dess like. Vi säger ”wow”. Hans attribut för mittbacken är galna. 17 huvudspel, 16 på markering och 16 på tackliganr. Därtill 17 i postionsspelet och 16 för förutseendet. Enda lilla att anmärka på, är hans låga värde på speluppfattningen. Men det kan man justera när man köper honom tidigt i karriären. 11 U21 landskamper, 1 mål. 64 a-landskamper, 1 mål.

Historik:
En kort genomgång av hans karriär för dem granskande tio åren. Porto förblir hans arbetsgivare under dem första säsongerna. Han blir även utlånad till Montpellier och Braga innan hans 2018/19 sälj till PSG för 405 miljoner. Då har han gjort bättre och bättre för varje år som han spelat. Han köps under vinterfönstret och hinner bara med 4(!) matcher för sin nya arbetsgivare för resterande säsong. Kan te sig märkligt. Efter det så ligger han på 30+ per säsong under dem kommande 4 säsongerna han är med PSG. Snitten ökar och han får förmodligen mer och mer ansvar och tilltro av klubbledningen. Han har tillfört klubben en handfull poäng lite till och från.

Två arbetsgivare under hela sin karriär. En bra spelare, en bra tegelsten i alla klubbars framtidsbygge.

Vår rekommendation är KÖP.

KÖP, KÖP, KÖP. Herregud, KÖP. 1.4 miljoner när man startar saven är sjukt lågt. Visst, det kan trissas upp lite grann. Men inte särskilt högt. Med tanke på vad jag påvisat i statistiken den senaste tio åren, så vore det tjänstefel om du INTE ens försöker värva honom. Han kommer bli en världsback av yttersta rang. En trogen världsback dessutom.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top