Dokumentär

Angered United + Angered United – en förlorad dröm

För er som är intresserade av fotboll utanför FM16 och som funderar på att bli tränare längre fram, och till er alla andra också såklart, så vill jag tipsa om denna dokumentär som svt gjorde för ett par år sen. En mycket uppmärksammad dokumentär som gick rakt in i hjärtat på sin publik. Så populär att det även blev en film av det. Men tyvärr så försvann den från svts arkiv under en längre tid och den gick inte att finna åt. Förrän nu, äntligen. Den ligger uppe till 5 juli i år, alltså bara en månad till. Så passa på att kika på dessa två fantastiska filmer om tjejerna i Angered United innan dem tas ner ånyo.

Angered United
På tre år har de avancerat från division 5 till division 2 med en lekfull och teknisk fotboll. Trots det hotas tjejlaget av nedläggning. Samtliga spelare är andra generationens invandrare och nu är de på väg in i vuxenvärlden.

Angered United*

Angered United – en förlorad dröm
På tre år avancerade tonårstjejerna i Angered United från division fem till tvåan och målet var Allsvenskan. Men våren 2014 lämnar fem spelare laget i besvikelse över att man inte får någon erfaren tränare och på grund av damfotbollens låga status i Angered. De tjejer som är kvar slutar träna och det pratas om att lägga ner laget. När det ser som mörkast ut kommer äntligen nya tränaren Anna. Frågan är om hon kommer försent, eller om det går att rädda Angered United.

Angered United – en förlorad dröm*

* Pga rättigheter så får jag tyvärr inte bädda in dessa två klipp på bloggen. Men jag får givetvis länka till filmerna, vilket jag också gör i denna artikel.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top