Analysen

Pontus Janssons känga till Hamrén: ”Vi hade typ inte någon strategi alls”

Sverige åkte ur EM med buller och bång. Nu kapar Torino-backen Erik Hamréns taktik.
– I Sverige hade vi typ inte någon strategi alls. Det märktes tydligt på planen också. Det var mycket kring Zlatan och funkade inte han så funkade det inte, säger Jansson i Sydsvenskans webb-tv.

Pontus Jansson knep den sista platsen i Sveriges EM-trupp. Men någon speltid blev det inte för den förre MFF-backen. När han besökte Swedbank Stadion under dagens träningsmatch mellan MFF och danska Odense sågade han Sveriges EM-insats rejält i något som började som en hyllning till Island.
– Det (Islands framgång) är rätt stört faktiskt. Jag hade velat göra den resan med Sverige istället ju, jag tycker vi har ett bättre lag än vad de har. Men de har en mycket tydligare strategi än vad vi hade. Det är nog den största skillnaden, säger han till Sydsvenskan.
– Kari (Arnason) och (Ragnar) Sigurdsson är ju ett exempel. Sigurdssons match här sist, det var fan det sjukaste jag sett alltså. De har en tydlig strategi och då blir det jäkligt lätt. Det saknade vi.

Jansson själv har i år slagit igenom i italienska Torino och drog en jämförelse till hur de spelar där.
– Nu har jag varit i Italien också där vi hade en tydlig strategi och så kommer jag till Sverige där vi typ inte hade någon strategi alls. Det märktes tydligt på planen också. Det var mycket kring Zlatan och funkade inte han så funkade det inte.

Sydsvenskan: Blir det skönt att starta om med ny förbundskapten nu?
– Ja, det ska bli väldigt skönt. Jag tror mycket på Janne (Andersson) och jag tror han tror mycket på oss, den nya generationen om man säger så. Vi kan använda Island som ett exempel, U21-laget som ett exempel. Man behöver inte ha det bästa laget för att vinna matcher. Det gäller att ha en tydlig strategi och följa den till 100 procent. Självklart handlar det lite om tur också. Men du måste ha en tydlig strategi och veta vad du vill. Det har vi inte haft nu.
– Jag vill vara en av de som som tar klivet och blir en av de ledande spelarna. Det enda som krävs nu är att vi får en tydlig strategi och det jag sett av Janne i Norrköping har varit bra så det gäller att han bygger vidare på det.

Summering av FMSideline: Hur kan vi applicera detta på vårt FM-spelande?! Vi har varit inne på det vid ett flertal tillfällen. Står du utan en fungerande taktik, utan en plan för hur du vill exekutera varje enskild match och säsong så blottar du dig helt och blir överkörd om och om och om igen. Sen säger vi inte att det är ett lätt jobb. Att planen ska gå i lås beror på många olika faktorer, inte bara taktiken alena. Det är så mycket mer. Man behöver rätt redskap i sin verktygslåda för att nå framgången. Rätt spelare. Rätt taktik. Rätt strategi och rätt ledare. Sen att ha en både kort och en lång plan för framtiden är något du inte ska ta lätt på.

http://www.fotbolldirekt.se/2016/06/29/pontus-janssons-kanga-till-hamren-vi-hade-typ-inte-nagon-strategi-alls/

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top