FM16

Scoutrapport: Thomas Lemar

Thomas Lemar:
Tidigt i maj i år så gick ryktet att Liverpool hade ett bud på £58M på den franska mittfältaren. Men den engelska storklubben är inte den enda intressenten. Lag som Manchester City, Atletico Madrid och Bayern Munchen har också visat intresse för en övergång. Han spelar idag för Monaco, men en tidigare ledare menar att ”han stannar inte länge till i sin nuvarande klubb. Jag kan se honom i vilken storklubb som helst”. I denna genomgång så vill vi presentera för er Thomas Lemar.

Det fösta som slår en när man tittar till grafiken för Lemar när spelet startar är hans fantastiska attribut som 19-åring. Det finns spelare som peakar med den där värdena. Det andra som man lägger märket till är hans PA, som ligger på 4 stjärnor. Till det så kan man räkna in att han redan, i så ung ålder, besitter kunskap på dem flesta offensiva positionerna på plan. Det enda han inte behärskar är anfallsrollen.

57.5 miljoner i värde, vilket flaggar för att man förmodligen kommer behöva släppa en ansenligt stor summa pengar för att få denna supertalang. Här blir det nog dem allra största klubbarna som kommer hålla i dragkampen. Journalisterna menar att den ”stilfulle spelfördelaren” är en fröjd även i omklädningsrummet. Så det är kanske inte så konstigt att hans bästa roll är som offensiv spelfördelare och trequartista.

Stats efter 10 säsonger:
Tio år har passerat, och vi ska se till hur det har utvecklats för vår stilfulle mittfältare. Vi kikar till hans nuvarande förmåga, och kan konstatera att han har fyllt dem 4 stjärnorna som han hade som PA för tio år sen. Han har förbättrat rollen som spelfördelare så att stapeln är full, till skillnad från innan då det saknades två markeringar, och han har höjt still marknadsvärde till 300 miljoner.

Svårt att inte bli imponerad av denna 29-åring idag. 15 U21-landskamper och 36 dito för A-laget. Tio attribut över 15 och en vänsterfot i världsklass. Trots sin lätta vikt på ynka 57 kg, så har han haft en oerhört bra utveckling på sin karriär. Egenskapsöversikten skvallrar om höga värden på snabbheten, speluppfattiningen och tekniken. Alla i paritet med vad en spelfördelare behöver för att lyckas i fotbollslivet.

Historik:
Han startar i Caen inledningvis, för att sen ta klivet upp och för att blomma ut i Monaco, Frankrike. En kort sejour i engelska Derby 2017/18 för att sen vända tillbaka till Frankrike och sin arbetsgivare. Ganska knackiga år om du frågar mig. Snitt under 7.00, och oerhört få matcher spelade. Inte i samklang med vad artiklarna på nätet säger. Men i Espanyol lossnar det. Under sin enda säsong i Spanien så blir det 37 matcher, 10+10 och 7.30. En grym säsong, som ligger till grund för en flytt till Portugal. Sporting ser uppsidan i mittfältaren, och betalar ynka 105 miljoner för talangen, som nu har blivit 25 år. Här får han ordentligt med speltid och rikligt med framgångar. Snitten ökar och ökar. 7.30 blir 7.68 och 7.95. Hans kurva går bara uppåt och uppåt.

Vår rekommendation är KÖP.

Nästa märkligt om man inte ens försöker värva till sig Lemar tidigt i spelet. Som vi har sett, så kan man, om man har lite tur, få honom tämligen billigt ändå. Beror ju givetvis på hans framfart och resultat i karriären. Men uppsidan är stor. Han har också påvisat att han kan leverera. Sporting spelade CL sista året, och även här gör han ett grymt jobb. Tänk vad han kan göra för en ännu större klubb?! Fysiken verkar det heller inget fel på, vilket resulterar i att han har honom till förfogade mest hela tiden.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top