FM16

5 star rating – Staff & Coaches – Conti

Som ni alla vet så är det många pusselbitar som man måste se över för att skapa ett framgångsrikt lag. Det första man tänker på för att lyckas är givetvis en grym taktik. En taktik som ger så många vinster som möjligt. Låter ju sunt. Därefter så vill man kunna finna åt dem bästa spelarna, vare sig det är etablerade spelare som kan bidra i startelvan direkt, eller om det handlar om unga prospekt som ska bära lagets framgång på sina axlar åren som kommer. Men en till pusselbit som är, även den, av yttersta vikt är således utvecklingen av dina befintliga spelare. För att kunna få ut det mesta och bästa av dem du har till ditt förfogande, och därtill minimera tiden mellan nu och fullärda spelare, så är svaret tränare av högsta klass. Vi ska försöka i den här serien hjälpa er på traven i denna snåriga djungel av folk att välja mellan.

Bruno Conti:
I dagens genomgång så kommer vi att presentera vår första 5-stjärniga tränare för kategorin Skotträning. Precis som dem senaste tränarna vi presenterat, så är även denna en italienare. Vi tittar närmare på ungdomstränaren Bruno Conti.

Det som skiljer Conti mot dem tidigare tränarna, är att Conti är inte ämnad för A-truppen utan ungdomslagen. Hans attribut för att anställas som Ansvarig för ungdomsutvecklingen går hand i hand med att hans anställs bland dina övriga coacher för U20 och U18-lagen. Här kan man alltså få två coacher i en och samma person.

När spelet börjar, har han en gedigen karriär bakom sig i Roma. Men innan det så startade han som manager för Genoas U18 lag och blev kvar där i 4 år. Togs över som manager för Roma mellan 1991-2005, för att sen ta steget över till att bli ansvarig för ungdomarna och deras utveckling. Han innehar Kontinental Pro-licens och har hunnit bli hela 60 år.

Om vi tittar till hans attributer, så ser vi att han är ämnad att arbete som Ansvarig för ungdomsutveckligen. Är han tränare då? Ja det kommer han att kunna nyttjas som. Börjar vi titta till dem kritiska 3 attributen som måste finnas där för att bli en 5-stjärnig coach, så ser vi att har ett fantastiskt värde på beslutsamhet (19), och nästan lika imponerande på grad av disciplin (16) och motivera (18). Jag kommer komma till varför jag tittar på just dessa tre värden lite senare i denna genomgång.

Kan man själv läsa av hur bra en coach är innan man köper honom?
Det enkla svaret på den frågan är ”ja”. Om vi ska titta lite på hur man då kan räkna ut hur man får till dem 5 stjärnorna för just den taktiska delen av attributen, så kan man på ett tämligen enkelt sätt se om man lyckas vinna över en ”5-star rating coach” eller om han ”bara” når upp till 4.5.

Dem tre attributen som är av yttersta vikt, som vi nämnt tidigare i artikeln, oavsett vilken coach du ska värva, buntas ihop och kallas i FM-mun för DDM. DDM står alltså för Determination (beslutsamhet), level of Dicipline (grad av disciplin) och Motivation (motivera). Om någon, eller två av dessa värden är på tok för låga, så skulle jag säga att det blir svårt att få till ett riktigt bra resultat av träningen i det långa loppet.

För att räkna ut nivån för just fitness-delen, så gör man följande:
Den här kategorin är baserad på fyra olika attribut. Man tar alltså alltid DDM (3 st) och plussar givetvis på nivån för konditionsträningen. När det gäller andra grupper, såsom anfall eller försvar, så tar man andra attribut givetvis.

Skotträning
Formeln är: Teknik * 6 + Anfallsspel * 3 + DDM * 2
Om siffran är 270 eller högre, så har du en coach med 5 stjärnor.

240-269 = 4.5 stjärnor
210-239 = 4 stjärnor
180-209 = 3.5 stjärnor
150-179 = 3 stjärnor
120-149 = 2.5 stjärnor
90-119 = 2 stjärnor
60-89 = 1.5 stjärna
30-59 = 1 stjärna
0-29 = 0.5 stjärna

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top