FM16

5 star rating – Staff & Coaches – Peters

Som ni alla vet så är det många pusselbitar som man måste se över för att skapa ett framgångsrikt lag. Det första man tänker på för att lyckas är givetvis en grym taktik. En taktik som ger så många vinster som möjligt. Låter ju sunt. Därefter så vill man kunna finna åt dem bästa spelarna, vare sig det är etablerade spelare som kan bidra i startelvan direkt, eller om det handlar om unga prospekt som ska bära lagets framgång på sina axlar åren som kommer. Men en till pusselbit som är, även den, av yttersta vikt är således utvecklingen av dina befintliga spelare. För att kunna få ut det mesta och bästa av dem du har till ditt förfogande, och därtill minimera tiden mellan nu och fullärda spelare, så är svaret tränare av högsta klass. Vi ska försöka i den här serien hjälpa er på traven i denna snåriga djungel av folk att välja mellan.

Bernhard Peters:
Man kan tro att det börjar sina med 5-stjärniga tränare efter att vi gått igenom nio stycken fram tills idag. Men så är inte fallet. Idag tittar vi på nummer 10 i listan. Seriens första tysk om jag inte missminner mig. Bernhard Peters står på agendan. En 55-åring som lagt sin karriär hos ungdomarna till skillnad mot dom tidigare genomgångarna. Bernhard Peters är en av dem allra bästa för rollen som ansvarig för ungdomsutvecklingen i spelet. Han har fantastiska värden på tex arbeta med ungdomar och bedöma spelarpotential hos sina adepter. Till det så besitter han en handfull galet fina attribut som man ska dra nytta av i U-lagens träning.

Han är ansvarig för ungdomsutvecklingen hos Hamburg när spelet drar igång, och det är där som du behöver placerar honom om du vill rekrytera in tränaren i din framtida stab. Kvalifikationerna är markerade i grafiken nedan.

Därtill har han ett fantastiskt värde på beslutsamhet (17), och ännu mer imponerande på grad av disciplin (20) och motivera (18). Jag kommer komma till varför jag tittar på just dessa tre värden lite senare i denna genomgång.

Men trots att har anställt honom som ansvarig för utvecklingen för ungdomarna, så kan han likväl fylal kvoten för att bli en 5-stjärnig tränare. Som grafiken här under visar, så är hans bästa kvalitéer på fitnessdelen i spelet. Givetvis så får han 5 i såväl Styrka som Aerobic, då båda grupperna innehåller samma attribut för uträknandet. Se mer längre ner.

Vi har lagt ihop grafiken för både styrka och aerobic, så ni inte blir lurade att han kan fylla båda med 5 stjärnor.

Kan man själv läsa av hur bra en coach är innan man köper honom?
Det enkla svaret på den frågan är ”ja”. Om vi ska titta lite på hur man då kan räkna ut hur man får till dem 5 stjärnorna för just den taktiska delen av attributen, så kan man på ett tämligen enkelt sätt se om man lyckas vinna över en ”5-star rating coach” eller om han ”bara” når upp till 4.5.

Dem tre attributen som är av yttersta vikt, som vi nämnt tidigare i artikeln, oavsett vilken coach du ska värva, buntas ihop och kallas i FM-mun för DDM. DDM står alltså för Determination (beslutsamhet), level of Dicipline (grad av disciplin) och Motivation (motivera). Om någon, eller två av dessa värden är på tok för låga, så skulle jag säga att det blir svårt att få till ett riktigt bra resultat av träningen i det långa loppet.

För att räkna ut nivån för just fitness-delen, så gör man följande:
Den här kategorin är baserad på fyra olika attribut. Man tar alltså alltid DDM (3 st) och plussar givetvis på nivån för konditionsträningen. När det gäller andra grupper, såsom anfall eller försvar, så tar man andra attribut givetvis.

Styrka
Formeln är: Konditionsträning * 9 + DDM * 2
Om siffran är 270 eller högre, så har du en coach med 5 stjärnor.

240-269 = 4.5 stjärnor
210-239 = 4 stjärnor
180-209 = 3.5 stjärnor
150-179 = 3 stjärnor
120-149 = 2.5 stjärnor
90-119 = 2 stjärnor
60-89 = 1.5 stjärna
30-59 = 1 stjärna
0-29 = 0.5 stjärna

Aerobic
Formeln är: Konditionsträning * 9 + DDM * 2
Om siffran är 270 eller högre, så har du en coach med 5 stjärnor.

240-269 = 4.5 stjärnor
210-239 = 4 stjärnor
180-209 = 3.5 stjärnor
150-179 = 3 stjärnor
120-149 = 2.5 stjärnor
90-119 = 2 stjärnor
60-89 = 1.5 stjärna
30-59 = 1 stjärna
0-29 = 0.5 stjärna

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top