FM16

Dolda värden eller inte?!

Det har blossat upp en het potatis i FM-communityn dem senaste dagarna. Ämnet för diskussionen är huruvida man ska spela med dolda attribut eller inte. Här nedan ser du ett axplock av den mängd tweets från folk i communityn som tycker antingen det ena eller det andra. Det har onelkigen delat FM-spelarna i två grupper. Dock ingen rivalitet på något sätt. Men jag trodde inte att det var så hett ämne som det visat sig vara.

Vad är det då som gör det så intressant då? Jo, många menar att det är fusk att ha alla attribut synliga. Att det realistiska med att se allt direkt försvinner och att hela segmentet med scouter och hela den biten gås till spillo.

Andra säger att det gör det lite lättare att spela med. Man tycker kanske att spelet är krångligt och svårt som det är, och att man inte vill skjuta till ännu mer trubbel som kanske till och med gör att man tröttnar och slutar spela.

Huruvida man ska klassa det som fusk eller ej, lämnar jag åt andra att bedöma. Visst kan man se det ligga i en gråzon utan att riktigt höra hemma i något läger. Men å andra sidan, så tycker jag, och många med mig, att det bör ligga hos den som spelar att välja. Det är således upp till dig att ta beslutet. Känner man sig mer bekväm med att ha alla attribut synliga, så ska jag inte vara moraltanten i fråga och säga vad som är rätt och vad som är fel. För det finns inget rätt eller fel här.

Vill ni läsa lite vad som har skrivits om detta så kan ni klicka på länken här nedan och följa debaclet från första rad.
https://twitter.com/search?f=tweets&vertical=default&q=Attribute%20Masking&src=typd

Om ni inte vet vart det är man gör detta val, så har jag gjort en liten illustration här nedan som visar vart det är man klicka i, eller ur, detta val. Är det så att du inte ser alla dessa alternativ, så måste du klicka i ”avancerade val” nere till vänster.

Vad menas då med dolda värden, kan någon där ute fråga?! Ja här nedan har jag tagit fram texten från spelet som beskriver exakt vad som menas med dom dolda värden.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top