Bloggar

Frustrationens moder!

Ni vet hur det är?

Ni har tid över. Trots att väder utanför skvallrar om sista sommardagarna, så bestämmer ni för att testa något ni funderat över vid frukostbordet. En ny taktik, eller en ny spelare ni vill införskaffa. Eller vad som helst. Och vad är då mer frustrerande än att du de facto inte kommer in i spelet för att det bestämt sig för att hänga sig, crasha eller helt sonika låta bli att laddas?

Så här är det. Jag hade en helt ok bärbar. Inköpt på den tiden då Windows 8 utkom. Inga problem med det. Den funkade bra trots att jag var grymt invand vid de äldre operativsystemen såsom Vista, eller 7:an. Nåja. Denna dator har tjänat mig väl, både ur ett arbetsperspektiv, men även för nöje, då jag körde mitt kära FM på den.

En vacker dag fick den för sig att den skulle uppdatera mitt operativsystem, trots att jag tackat nej sjuhundraelva gånger. Men en natt under den automatiska uppdateringen så la den in Windows 10. Och det var då det började – Frustrationens Moder slog till med hård kraft – FM16 vägrade ladda! Jag försökte ett antal gånger att köra igång spelet innan jag bestämde mig för att googla lite om problemet, om det fanns någon annan som hade liknande. Och jag skyllde så klart allt, precis allt, på Windows 10! Jodå.

Till min förtjusning(?) så fann jag att jag inte var ensam om att fått en käftsmäll utav åbäket kallad Windows 10. (Ni hör/läser vilken välvilja jag har till detta påfund va?) På de flesta svaren från SI så ville de att man antingen skulle skicka in en crash-fil, eller ändra inställningar i spelet. I SPELET!? Jag kommer ju inte in I SPELET! Jag googlade vidare, sökte med lykta och ljus för att se vad som var felet. Och varför det inträffat nu. Jag hade ju inga problem tidigare då operativsystemet var av siffran 8. (Hade till och med kommit över drygt 500 timmars spelande ju…)

Medan jag frustrerat sökte information (hjälp), startade jag lojt upp spelet med jämna mellanrum via Steam. 9 utav 10 gånger så frös det vid laddning. Men Ibland hände det faktiskt ett smått mirakel (inbillade jag mig) då jag kom in på startsidan. Jag avbokade allt annat inplanerat under den em/kvällen, för nu jädrar skulle jag in och lyfta Birmingham (eller annat lag på min lista) till nya höjder!

Ni vet den där känslan…

frustration

Men icke! Jag klickade på ”New Career Game”, glad som en speleman först, sedan irriterad och frustrerad som en Stryktips-spelare som inser att hans rad, som han givetvis glömt lämna in, hade gett honom 13 rätt… (Och här censurerar jag mig själv. Fyll i själv med ett tjog random svärord…)

Något är fel på min dator? Fast nej. Den funkade hur bra som helst dagen innan uppdateringen till Windows 10. Något är fel på spelet? Troligt, kanske? Jag bestämmer mig för att radera och installera på nytt. Och där gick ytterligare en eftermiddag/kväll utan chans att spetsa till min taktik eller lägga bud på den där spelaren som kunde lyfta truppen än mer…

Nej.

Det hjälpte inte att installera om på nytt. Samma sak hände igen, och mest hela tiden. Jag bestämde mig för att lägga datorn åt sidan innan den hamnade på ett ställe där den inte skulle klara sig helskinnad ifrån.

***

Så en dag hjälpte datorn mig att bestämma mig. Jag skulle precis avsluta en utav mina texter i Word, när den blinkade till, sedan flimrade till och sedan blev den svart.
Skit! Tänkte jag först.
Yey! Tänkte jag sedan.

Jag fick en anledning att uppgradera min dator genom att köpa en ny!

Sagt och gjort. Jag har nu införskaffat mig en dator, fortfarande bärbar, som är i princip dubbelt så stark och kraftig som föregångaren. Likheten mellan de två är dock att operativsystemet är Windows 10…Första gången jag installerade och startade igång FM16 på den nya datorn så flöt på som i ”the good old days”. Inga problem, what so ever. Och dessutom ger den nya datorn en helt annan dimension då grafikkortet är snabbt och ger en grym bra grafisk upplevelse.

Kul! Nu kör vi järnet!

…(Och här lägger jag in censur igen. Fyll i själv med ett tjog random svärord.)

StressAndFrustration

***

Så.

Problemet är kvarstående.
Problemet i mina ögon är på grund utav Windows 10.
Problemet avhjälps inte trots alla de åtgärder som går att hitta på SI och flertalet FM-forum.

Så VAD är problemet, och eftersom det uppenbarligen är många som är drabbade utav detta, VARFÖR släpper inte SI en ny patch för att avhjälpa detta?

Jag har många frustrerade funderingar. En låt med Adam Sandler spelas i huvudet så fort jag tänker på det…

Oh somebody kill me please,
somebody kill me plee-ase,
I’m on my knees,
pretty pretty please kill me.

 

Har du? Har du blivit drabbad, och har du löst problemet, och i så fall – hur gjorde du?

help

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top