FM16

Scoutrapport: Alex Meret

Alex Meret:
Han har kopplats samman med Antion Contes Chelsea. Han spås en lysande framtid inom den italienska fotbollen, och landslaget står alldeles för dörren. Det är inte svårt att se att vår målvakt för dagen har det förspänt inför en stundande framtid. Han har tagits ut till Italiens U17 och U19, vilket har gett honom ovärderlig rutin inför vad som komma skall.

Att se Merets värde på 2 miljoner i kombination med hans 4 stjärnor i PA gör att man drar på mungiporna en smula. Att han sen också har högt värde på beslutsamhet och dessutom fortfarande under 20 år gör att han kommer bli något stort i spelet. Utöver det så finns det inget som sticker ut nämnvärt. Han har en bra ”grundplåt” som målvakt och med ett par framgångsrika år med träning, speltid och en god mentor, bör göra att vi får till något i särklass om en 5-10 år.

Stats efter 5 säsonger:
Fem år har gått, och vi ska se till vårt framtidslöfte. Han är inte kvar i Udinese längre. Färden gick till NEC(?) i Holland. Mycket märkligt val om du frågar mig. Värdet har gått ner(!) till 710.000 kr och han verkar onekligen hamnat helt fel i sin karriär. Hans PA har ökar en smula till 4.5, och hans CA är 3.5. Bör vara grund för en mycket bättre arbetsgivare.

Tittar vi på hans attribut, så ser vi direkt att det har hänt en hel del saker. Många värden har ökat ett par steg, och hans nyckelattribut har givetvis förbättrats. Han betyg dem senaste 5 matcherna säger en del om hur laget har gått i ligan. 5.76 över senaste matcherna flaggar på att han bör ha fått noll understöd av såväl backar som mittfältare. Vi får verkligen hoppas att han fått till det under nästkommande fem år.

Stats efter 10 säsonger:
Ytterligare fem år har gått, och han är i Marseille numera. Skönt. Hans karriär hade gått helt käpp åt helvete annars. Värdet börjar närma sig den nivån som jag trodde han skulle ha för fem år sen. 90 miljoner är fortfarande lågt, men ovidkommande. Det viktigaste är resultatet ute på plan, och där ser det ut som att han kan ha förbättrat sig en smula från NEC tiden. Men bara markant. Hans spel i CL och i ligan hade kunnat önska mer. Lite nyfiken på vad som gör att en så lovande målvakt inte kommer upp i sin fulla standard? Hans attribut har tagit sig upp ett par steg till, och nu, som 28-åring, om han spelat sina kort rätt, haft en plats i landslaget. Men icke. Han stannar på 1 U21 landskamp, och inga för A-laget.

Vår rekommendation är KÖP.

Trots hans usla tid under dem här tio åren, så är Alex Meret en fantastisk målvakt och en spelare som man vill ha i sin trupp. Han har en unik potential och ett startvärde som är skrattretande. Om du inte köper honom, så bör du ha en mycket bra ursäkt för att inte göra så.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top