FM16

Scoutrapport: Donis Avdijaj

Donis Avdijaj:
För er som följt min Rebuilding-serie med Sheff W känner väl till denna unga tyska anfallare. Men för er som inte alls hängt med på den resan så tänkte jag presentera en av spelets mest intressanta och lovande anfallare att tillgå. Donis Avdijaj tillhör Schalke 04 när spelet drar igång, men är utlånad till Sturm Graz inledningsvis. Här har han redan spelat 17 matcher för A-laget och gjort hela 6 mål. En helt okej start på sin karriär.

Han är inte bara en anfallare utan också en offensiv kraft på mittfältet där han både kan spela skugganfallare samt offensiv mittfältare. Till det så finns grundläggande kunskaper på kantspelet, både centralt och offensivt. 15 i avslut, 14 i bollkänsla, acceleration 13 och smidighet 16 gör att han redan nu är en hyperfarlig målskytt och måltjuv.

Hans PPM är placera skott och tar djup för att hämta boll. Kontraktet med den österrikiska klubben går ut sommaren 2016. Värdet är 5.5 miljoner och han har 4 stjärnor i PA.

Stats efter 5 säsonger:
Fem år in i framtiden så ser vi att han är tillbaka till sin ursprungliga arbetsgivare, och han har fått speltid dessutom. Men det hann bli en vända till Mainz 05 däremellan. Han har hunnit bli 22 år gammal och har gått upp i värde nu. Men inte så mycket som man skulle kunna tro. ”Bara” 43 miljoner är i underkant om du frågar mig. Men för eventuella köpare så är det ju en kanondeal.

Hans attribut för avslut har gått upp till 17 nu, en nivå som få anfallare når upp till i spelet. Hans bästa roll är numera trequartista, och då får vi ta fler attribut i anspråk. Tekniken är grym. Finess 16, kyla 14 och smidigheten 17. Han exekuterar rollen perfekt. Han ha nu också lagt till PPM försöker sig på bicicletas i sin repretoar.

Stats efter 10 säsonger:
Sista granskningen är efter den sedvanliga tio åren. Nu är han 28 år och tillhör Werder Bremen i tyska systemet. Han är tillbaka till sitt hemland, och det är nog här han kommer avsluta sin karriär. Hans senaste kontrakt sträckte sig till 2023, och det aktuella till 2026. Då är han 29 och kommer börja trappa ner. Hans värde är 44 miljoner och hans har fyllt sin CA till dem 4 PA som vi nämnt tidigare. Inga nya PPMs och ett antal dalande attribut. Hans tid på CL-scenen är över, och nu är det som bäst landslaget som väger tyngst. 21 landskamper och 8 mål därtill.

Vår rekommendation är KÖP.

Av erfarenheten med Sheff W så måste vi säga KÖP. Han har varit underbar, och gör sitt jobb till fullo. Han levererar och gör mål när det passar honom. Kanske inte lika övertygad under dem grafik som vi visat upp här. Men jag gissar att man bara ska sikta in sig på att få en bra anfallare som gör mål, mer än att man ska försöka trissa upp priset för en ekonomisk vinning.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top