FM16

Scoutrapport: Jorge

Jorge:
En av dem allra bästa ytterbackarna som finns att tillgå och som kommer från Sydamerika är mannen för dagen. Han är sprungen ur Flamengos egen akademi, och som 18 åring så är han en fantastiskt produkt av föreningens eget slit och träning. Redan vid den här unga åldern så har han attribut som dem flesta ytterbackar bara kan önska sig. Som ytterback så behöver du inte bara din förmåga att markera och tackla, utan också vara en del av det offensiva spelet. Höga värden på inlägg, acceleration, uthållighet, passning, bollkänsla och arbetskapacitet gör att han redan idag är en ytterback att räkna med för framtiden.

Hans PA ligger på 4 stjärnor, och hans prislapp ligger för dagen på 16 miljoner. Han har ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2019, men bör inte vara några problem att köpa loss om du styr över en klubb som har stark tradition och god historia.

Stats efter 5 säsonger:
Under dem här gångna fem åren så har det hänt massor för vår unge ytterback. Han har byggt upp sin rollkunskap, och idag kan han även spela offensiv ytterbacko ch komplett offensiv ytterback. Han har också fått kunskap om att spela vänstermittfältare, och faktiskt både som OMV och OMC. Hans värde har trissats upp till 220 miljoner, och hans har en CA på 4.5 stjärna. Helt i sin ordning enligt vår redaktion.

Som du ser så är han inte kvar i Brasilien längre. Han har köpts över till Tyskland, och närmare till Mönchengladbach. Nu har tekniken blommat ut ordentligt, tillsammans med förutseendet, beslut, samt fyra viktiga attribut för den fysiska delen. Man kan också se att han ökat ett par steg på dem flesta attribut överlag. Sen sist har han även spelat 7 U20-landskamper och 17 A-landskamper. Han har också byggt på sina PPM, från att bara ha löper med bollen längs vänsterkanten, till nu också tar sig fram närhelst det är möjligt och vill gärna byta kant med bollen.

Stats efter 10 säsonger:
Sista granskningen är efter den sedvanliga tio åren. N u är han 29 år och spelar för Manchester City i England. Hans värde är 245 miljoner, och det är bra att han bibehållit nivån för prislappen. Rollern och positionerna är demsamma som för fem år sen. Det hann bli 175 matcher för BMG och 5 mål innan han fortsatte sin karriär i England. Nu har han hunnit med 23 matcher och ingår i startelvan permanent. Det han tappat på dem fysiska attributen, har han vunnit på dem psykiska. Han har inte jobbat fram fler PPM än dom han hade när vi tittade till honom i BMG.

Vår rekommendation är KÖP.

En ytterback av yttersta världsklass som du INTE får missa innan han snappas upp av storklubbarna. Han kommer att utvecklas till en tillgång, både defensivt men även offensivt. Hans inläggsfot och snabbhet gör att han kommer vara med i poängprotokollet och som MS mest hela tiden. Svårigheten att behålla honom när andra börjar rycka i honom gör att uppsidan med en vidareförsäljning är på pluskontot.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top