FM16

Scoutrapport: Óliver

Óliver:
Då 4-2-3-1 är en oerhört populär uppställning i dagens fotboll, så har vi idag en spelare som passar in i den formationen som handen i handsken. Óliver kan spela på dem flesta positioner på mittfältet, men har sina bästa kunskaper centralt och offensivt. Hans bästa roll är dessutom spelfördelare, och dessutom den lite udda rollen enganche, som inte så många spelar med som det verkar. Vill du läsa mer om den rollen så har du en mycket bra artikel här att gå igenom.

Hans värde idag är 72.5 miljoner och en lön på 820.000kr. Han har redan etalberat sig i det spanska landslaget, men för nu så har det varit U21 laget som hans huserat i. 7 landskamper och 2 mål. Hans PPM är försöker ofta slå avgörande passningar, styra tempot och vill görna byta kant med bollen. Alla tre passar en spelfördelare perfekt. 3.5 stjärnor i PA med tillägg på ytterligare en stjärna om man tränar honom väl. Att han sen har attribut i världsklass redan, såsom bollkänslan och dribblingar, passningar och teknik, speluppfattning och finess som alla ligger på 17,18 och 19.

Stats efter 5 säsonger:
2019 så har han lämnat Atletico och tagit sig till Tyskland och toppklubben Borussia Dortmund. Här får han en nyckelroll direkt och mängder med speltid. Bara innestående säsong så har han spelat över 40 matcher och gjort 27 poäng. Han är värd 450 miljoner och har nu en lön på 4.96 miljoner i månaden. Imponerande. Han hade 3.5 stjärna i PA för fem år sen. Idag har han 4.5 och fylla upp dem CA. En grym utveckling och ett fantastiskt jobb med spelaren.

Han har tappat PPM styr tempot, och det fanns säkert en rimlig anledning till det. Orsaken är oviss. Hans attribut för spelfördelaren som vi nämnde innan, har ÖKAT. Hur nu det var möjligt. Övriga attribut har även dom tickat upp ett par steg. Som ni ser nere till höger så har han gått den långa vägen till tyskland. Turkiet och Frankrike har varit mellanstationer innan han äntligen kom till fram hit.

Stats efter 10 säsonger:
Nu är Óliver 30 år och han har bytt ytterligare ett par klubbar. Getafe, Monaco och Roma har alla varit arbetsgivare under resans gång. Även här så har han en viktig roll och får även nu över 40 matcher för året. Han utgör fortfarande spindeln i nätet med sina fina attribut och roll. Det blev 17 U21-landskamper och 22 A-landskamper för Óliver. Inte många spelare får upp sina attribut till 20, men det har vår man för dagen. 20 i bollkänsla och speluppfattning är toppnotering för allt slit på gym och ute på träningarna.

Nu har PPM styra tempot kommit tillbaka igen. Det tillsammans med försöker slå en passning istället för att göra mål själv. 315 miljoner i värde och hissnande 7.68 miljoner i lön. Men det kanske är i linje med hans framgångar.

Vår rekommendation är KÖP.

Att han har så fantastiska attribut så tidigt i karriären gör att han kan bli en nyckelperson tidigt i karriären. Att han förmodligen säljs tämligen högt är inget att oroa sig för då man får en helt galet bra spelare. Att han rör på sig så ofta, trots sin färdighet KAN tyda på att han blir rastlös och vill vidare.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top