FM16

Scoutrapport: Predrag Rajkovic

Predrag Rajkovic:
Fram tills idag så har vi enbart inriktat oss på spelare som utgör den del av laget som består av backar, mittfältare eller anfallare. Men idag tänkte vi bryta den trenden och ge oss i kast med en målvakt för omväxlingsskull. Vår första målvakt i denna scout-serie blir ingen mindre än den serbiske målvakten Predrag Rajkovic. Spelar för Tel-Aviv i den israeliska högstaligan när spelet drar igång. Det finns många talangfulla målvakter i spelet, men om vi ska se över dem som man kan ta hem till sitt eget lag för en resonabel summa pengar, så kokar det ner till denna 19-åring som ett av dem bättre alternativen.

Maccabi Tel-Aviv är inte den svåraste föreningen att förhandla övergång med. Tvärtom. Den israeliska klubben är beredda att släppa sin gunstling tämligen billigt. Kan du därtill slänga på en klausul eller tillägg så har du säkert honom ännu billigare.

Eftersom han inte kräver så stor transfersumma vid en eventuell övergång, så är han ett hett villebråd för många Europeiska klubbar. Med tanke på hans unga ålder så är du minuter från att värva den unge serben till en lång summa, och låta honom utvecklas bakom en mer erfaren målvakt fram tills att han är redo att tas ut i startelvan. För en 19-åring så har Rajkovic ett par riktigt imponerande attribut i sin arsenal. Sen tanken på att han kommer utvecklas väl under åren som kommer, gör att du just nu tittar till en av dem mest talangfulla målvakter i spelet.

Stats efter 10 säsonger:
Som ni ser i grafiken här nedan, så ser vi att vår målvakt nu är en del av det stora etablissemanget. Han vaktar målet hos självaste Manchester City av alla lag. Det flaggar redan nu att han är värd att investera i. Som målvakt är kanske inte värdet på spelaren något som är prioriterat, då man allt som oftast bara är ute efter en målvakt som gör sitt bästa ute på plan. En till av nycklarna som påvisar att han är att räkna med, är att han skrapat ihop hela 71 landskamper för sitt Serbien. Om vi sen ser över hans attributer, så ser vi att han är mer eller mindre ett monster mellan stolparna. Inte många värden som man kan peka på och önska högre. En mot en, reflexerna, förutseendet, greppsäkerheten och många många därtill. Kunskaper och färdigheter som han samlat på sig och byggt upp under dem gångna tio åren.

Hans enda negativa om man måste dra från något i ljust, så är det att han är oerhört enfotad. Det kan ställa till det i tillbakaspelet, speciellt om du förväntar dig att målvakten ska vara med i uppbyggnadsfasen av anfallen. För en sådan roll är inte Rajkovic ämnad för enligt oss.

Historik:
Historiskt sett så har Rajkovic påvisat att han är en av spelets allra bästa målvakter. Inte alltid lätt att få till höga snitt på målvakterna i synnerhet, och när man tittar till statistiken för dem senaste tio åren, så ser vi just att Rajkovic har, och kan, leverera siffror där man vill ha dem. Tel-Avid blev Dnepr, som i sin tur blev Dortmund och Man City. Bara två säsong så hamnade hans snitt UNDER 7.00, och det var debutåret i Dortmund samt debutåret i Man City. Inte helt oväntat kan man tycka. Man ska acklimatisera till nytt lag, ny tränare och nytt land. Fullt förståeligt. Annars har det varit fantastiska siffror han visar upp.

Vår rekommendation är KÖP.

KÖP, KÖP, KÖP. Kan inte stava det annorlunda. Behöver du en målvakt som håller, som utvecklas väl och som du kan lita på säsong efter säsong, och inte bara på resultat, utan även vad gäller skador och lugn, så är Predrag Rajkovic mannen för ämnet. Till det så räknar vi in att han kan fås oerhört billigt och med alla tänkbara uppsidor blir det inget annat tips än KÖP.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top