FM16

Scoutrapport: André Silva

André Silva:
Portugal står inför en tid utan en riktigt vass anfallare. Både Pauleta och Hélder Postiga har klivit ner från tronen efter gjort det bra i landslaget, men Portugal har inte haft en världsanfallare på den positionen sen legenden Eusébio. Men detta kan inom snar framtid vara ett minne blott. Silva har alla nycklar för att bli en anfallare av rang i framtiden. Han har snabbheten, styrkan och tekniken, och till det läggs dribblingar, passningar och huvudspelet.

När spelet börjar så spelar Silva för Porto i Portugal. Han är bara 19 år och har redan kunskaperna för att spela både som anfallare och ytter. Han gjort 10 mål på 55 matcher för Porto B men ännu inte fått några landskamper under sitt bälte för U21. Men det är nog bara en tidsfråga om du frågar oss. 27 miljoner är hans värde. En summa som inte är speciellt hög med tanke på hans möjligheter i spelet.

Annars är han tämligen ”ren” så här i början. Inga PPM, inga ”mot” punkter och inte några attribut som är mellan 15-20 om vi räknar bort beslutsamheten och konditionen.

Stats efter 5 säsonger:
Karriären kunde ha tagit en annan väg om man fick gissa på förhand. Nu spelar vår unge anfallare i Derby i Premier League, och gjort så under dem senaste 14 matcherna. Hans PA har ökat en smula och likaså hans värde. Nu är det uppe i 115 miljoner.

Han fick 3 U21 landskamper och till det 5 mål. Imponerande under dem få matcherna. Han har även kallats upp till A-landslaget, och där har det blivit 16 matcher och 13 mål. Han verkar onekligen trivas i dom stora matcherna. Det är också en av hans ”för” punkter. Han ses också som ett fysiskt praktexemplar som väldigt sällan underpresterar.

Hans bästa roll är enligt grafiken ”komplett anfallare” följt av ”måltjuv” och ”offensivt spelande forward”.

Stats efter 10 säsonger:
Efter tio år så spelar han inte kvar i Premier League. Dock blev det ytterligare ett PL lag innan han gick vidare till både franska och tyska högstaserien. Newcastle blev hans arbetsgivare under 12 matcher. Men målsinnet infann sig föga, och till slut gick resa vidare till Marseille. 3 matcher, 0 mål, och det fortsatte till Mainz i Bundersliga. Här lossnade det regält för vår anfallare och han har till dags dato fått ihop 56 mål på 105 matcher. Ett målsnitt som få kan klaga på.

195 miljoner är hans värde när han är 29 år, med en löm på blyga 3,24 miljoner i månaden. En god uppsida för en potentiell arbetsgivare. Komplett anfallare är fortfarande hans bästa roll, tätt följt av samma två som vi tidigare nämnt. Nu har han också fått tre specialiteter till sitt CV;

Löper med bollen längs högerkanten
Gillar att smita igenom offsidefällor
Försöker sig på bicicletas

Vår rekommendation är AVVAKTA.

I den här genomgången så kanske inte André Silva ser så mycket ut för världen. Men vi kan försäkra er om att vi sett honom utvecklas oerhört mycket mer under andra kontroller. Så kanske att han faller under beskrivningen ”oviss” och det får väntas och se hur han utvecklas. Men han kan givetvis göra mål, det har han påvisat under denna genomgång, så att du skulle få en målskytt om du köper honom är inget att tvivla på.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top