FM16

Scoutrapport: Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer:
Många av er känner redan till denna fantastiske unga talang vid det här laget. Många av er spelar säkert honom som mittback i era lag, där han har en naturlig plats. Men vi vill visa på en spelare som kan ta steget upp i banan och agera katalysator för sitt lag, styra och ställa och vara det nav som alla lag behöver mer eller mindre.

Redan som 18-åring så har han en plats i Ajax a-lag. Dem attribut som utgör den roll som passar honom bästa är redan nu väldigt utvecklade. Bollkänslan (15), tekniken (14), beslutsamhet (14) och balansen (14). Så att han kommer bli en man för framtiden är det ju ingen tvekan om. 29 miljoner är hans prislapp på när spelet börjar, och han har hela 4/5 i PA. Inte illa.

Stats efter 5 säsonger:
Nu har hans ”bästa” roll skiftats från regista till defensiv speluppläggare. Registan finns där, men har halkat ner till plats två. Den största skillnaden mellan just dessa två roller är att registan baseras på hela 14 olika attribut, medans speluppläggaren bara har 11. Registan är, som det sägs i beskrivningen, en aggressivare variant av den defensiva speluppläggaren. Det kräver mer, och passar lag som behöver tydliga ledare på plan. I Bazoers fall så är han idag hos PSG, och knappats den ultraviktiga spelare som han kanske var i Ajax. Hans ”rad” för dom psykiska attributen är ju helt mentalt galna nu som 23-åreing. Till det så har vi förfinade och förädlade höjningar på dem unika värden som bygger den speluppläggare han har blivit.

530 miljoner har han värderats till, och nu har han påvisat att han är och leker med dom allra största. 11,68 miljoner i lön säger också en del om hans ”värde” för arbetsgivaren. Nu har han fyllt sin PA och har sin ”fyra” i CA. 33 landskamper och 4 mål därtill.

Stats efter 10 säsonger:
Ytterligare fem år har gått, och han är fortfarande i PSG. Skönt. Trots att han nu är 28 år, så har värdet stigit än mer. Nu ligger priset på galna 660 miljoner. 17.8(!) miljoner i lön och hans PA har skruvats åt ännu mer och har klämts upp till 4.5 hör och häpna. Tittar vi till dom attribut som gäller för den defensiva speluppläggaren så ser det ut så här:

Bollkänsla 17
Passningar 16
Teknik 15
Beslut 16
Kyla 16
Speluppfattning 17
Balans 17

Vår rekommendation är KÖP.

Vi behöver inte sälja in honom vid det här laget. Hans stats och karriär talar sitt tydliga språk. Värdestegringen, attributhöjningarna och hans kvalitet i landslaget är tre saker som bygger hans underbara slutprodukt. 270 matcher för PSG genom åren, och 90 landskamper säger det mesta.

Tack för att ni läser och gillar det vi gör. Har ni några funderingar, tankar eller kommentarer, så är ni givetvis välkomna att kladda ner dom här nedan, eller göra det i mitt twitterflöde.

https://twitter.com/FM_Sideline

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top