Tävling

TÄVLING: ”Somrarna vi minns”

Europamästerskapet tog slut för nästan exakt två månader sen. Men för vissa så hänger turneringen fortfarande kvar som en våt filt över oss fotbollsentusiaster. Wales, landet som spelade sin EM-premiär under detta mästerskap, tog sig ända till semifinalen. Vilken bragd det var. Sen på det så slår Island ut England i åttondelen och tar sig till kvarten. Lilla lilla Island tog våra hjärtan med storm. Men kanske det allra häftigaste EM-minnet stod nog Portugal för. Man slår värdnationen Frankrike i finalen med 1-0, ett mål inprickat av Eder i matchminut 109. Hela fotbollsvärlden tappade hakan och höjde ögonbrynen. Vilken triumf…

För att still den eventuella EM-abstinensen, så väljer vi på FMSideline att lotta ut två böcker till två lyckliga vinnare, och det är inte vilken bok som helst. 288 sidor sprängfylld med fakta och anekdoter från EM och VM från 1958 fram tills 2004.

HUVUDREDAKTÖR: HENRIK EKBLOM YSTÉN OCH MATTIAS GÖRANSSON
ÅR: 2016
FÖRLAG: OFFSIDE PRESS
BANDTYP: FLEXBAND
SIDOR: 288

Somrarna vi minns återskapar sex av de mest framgångsrika mästerskapen i svensk fotbollshistoria. Genom ett unikt bildmaterial och texter baserade på över hundra intervjuer med spelare och tränare, tas du på en tidsresa i glädjens tecken.

Häng med till:
VM 1958. Mästerskapet på hemmaplan då Sverige blir näst bäst i världen.
VM 1974. En pianospelande förbundskapten och hans polisongprydda spelare ger sig ut på äventyr.
EM 1992. Hemmamästerskapet som ger ett stukat Sverige nytt självförtroende.
VM 1994. Veckorna i USA då Sveriges landslag växer ut till ett av världens bästa, samtidigt som spelarna utsätts för mutförsök, livsfarliga helikopterturer och Karin Boye-dikter.
VM 2002. Sverige hamnar i »Dödens grupp« och är utdömda på förhand. Offsides fattiga reporterteam satsar ändå på en sommar på japanska kapselhotell – och faller pladask för ett landslag som skräller mot stornationerna.
EM 2004. Det första stora svenska supportermästerskapet – sommaren då Zlatan Ibrahimovic klackar sig in i världseliten, det svenska landslaget anklagas för läggmatch och omklädningsrummets stereo spelar Lena PH på högsta volym.

Somrarna vi minns är skriven av Mattias Göransson – grundare av fotbollsmagasinet Offside och belönad med Stora Journalistpriset och Jesper Högström, Offsidemedarbetare samt författare till bland annat VM-boken och Blågult. Fotbollslandslaget genom 100 år.

Hur gör du då för att delta?
Du Retweetar denna inlägg på twitter och följer oss såklart så är du med i utlottningen som avslutas på lördag den 17/9 vid 22.00 tiden. Vi annonserar ut vinnarna dagen därefter, på söndag.

LYCKA TILL!!

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top