Football Manager

The Football Manager’s Guide to Football Management av Iain Macintosh

Jag älskar allt som har med datorn och internet att göra. Jag kan spendera timmar och åter timmar framför skärmen och förkovra mig i diverse ämnen och kufiska företeelser runt om i världen. Men likväl så uppskattar jag något oerhört att få ta en bok eller publikation och ägna mig helt åt något handfast att fördjupa mig i. Så med det i åtanke så har jag alltid ett öga öppet för att finna åt något skrivet om just Football Manager. Jag hade gått och sneglat en längre tid på ett eventuellt inköp av The Football Manager’s Guide to Football Management, följt av lite velande och funderande. Men till slut så valde jag ändå att ta hem boken för att se vad allt ”fuzz” var. Författaren är ju en erkänt god FM-utövare och syns frekvent på twitter bland annat. Men frågan som restes tidigt var;

Som erfaren Football Manager så fanns det väl inget mer jag kunde lära mig?

Redan på förhand så hade jag fått en indikation, via recensioner och bok-betyg, att boken inte alls handlade så mycket om just spelet och vad man ska trycka på och justera för att vinna matcher. Att man skulle bli besviken om man hade den inställningen fanns med redan innan jag genomförde köpet från Amazon. Så med det i åtanke var det med ett tämligen ”blankt” sinne som jag kröp upp i soffan med boken och en kopp starkt java, för att klämma ut den allra sista droppen FM-kunskap som jag eventuellt missat. Boken kändes tunnare vid första anblicken än jag förväntade mig. 216 sidor totalt. Sen uppe på det så har författaren valt en på tok för stor font (läs:typsnitt) för min smak, och det i förlängningen ger ju ännu mindre text än om man tar ner det ett par storlekar.

Det finns inte en enda bild i boken. Med den enkla meningen så kan du som erfaren FM-spelare gissa att det blir lite småsvårt att använda denna bok som en grund för att lära sig spelet. För mig, som spelat spelet sen Championship-tiden, så blir det ett par timmars underhållning, för att sen förpassas upp i bokhyllan. Ett kul köp som jag inte ångrar, men som jag säkerligen inte hade gråtit blod över att inte köpa heller.

Med det sagt och läst, så kanske det finns grund för mig att själv skriva en bok om Football Manager, på svenska, till den skandinaviska publiken. Jag ser redan framför mig hur grundstrukturen skulle kunna se ut. Man intervjuar lite folk, har med lite ”peaks” och ”utanför boxen”, så tror jag nog att det skulle kunna lyfta.

”I bought this book in an attempt to get better at football manager the game. However this book is not as such for people wanting to pick up little hints and tricks about the game. It instead tells stories about football, which for me were all a good read. It is very well layed out with different stories to fit each separate chapter. If you are looking to get better at the football manager game, do not buy this book. If you are however looking for an easy, enjoyable read, then this is the book for you.”
Rory White

”If you are looking for hints on how to play the computer game Football Manager than jog on pal this book is not for you. This book is aimed at those who wish to be a football manager or coach, especially those who think that they can do better than their team’s current manager. I am not sure I can better my team’s manager as Pep Guardiola has a somewhat excellent reputation.

For those of us who need guidance to be on the road to fame fortune and football best pick this book up as it has plenty of help and wit. Iain Macintosh has written a book that is full of helpful entertainment, sorry, help, so that you too can rise to the dizzy heights of managing your own club.

With chapters that cover the important things in football such as tactics, training and first impressions, all the important things. As with most clubs there is always the much vaunted youth policy and with wit a chapter telling you to manage a youth policy or at least pillage a lower league team for all their young talent. While taking a neat side swipe at the Premier League’s youth academies and league and also mentions those who have no margin for error.

This is a fantastic and fun book that should be on every football fan’s book especially those that think they can do the job any way. There are plenty if laugh out moments in the book, along with a ‘did you know?’, in every chapter. So as well as having a laugh at what a manager has to do, but there is also plenty to learn throughout the book.

This is a book for all football fans that like a semi-serious but fun book.”
atticusfinch1048

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top