Bloggar

Vi har nått 350 inlägg sen starten 2014

I och med detta inlägg på bloggen så har vi nu nått 350 inlägg sen starten i november 2014. En liten milstolpe i det stora sammanhanget kan vi tycka, och vi vill samtidigt flagga på att vi bara kommit en liten bit på vägen. Vi vill också givetvis tacka dem som skrivit på bloggen, och då tänker vi på Hollowed och Bambuh_ i första hand. Dem två har skrivit 5 artiklar tillsammans och det har varit ämnen som ligger dom båda varmt om hjärtat. Hollowed skrev och tysklands gömda diamanter, lag som vi säkerligen missat men som vi bör titta närmare på. Bambuh_ skrev om hur han ser på ämnet taktikskapande. Fem grymma artiklar som ni bör kika på om ni inte redan gjort det.

Men vi vill även flagga på Fredrik Ymer, vårt senaste tillskott, som precis har stigit på det här framgångståget. Han har tonvis med erfarenhet av att skriva om FM och fotboll i synnerhet. Han drev till och med en egen FM-blogg för många år sen. Hans tid hos oss ser mycket ljus ut.

Hur allt började
Men vi kanske ska ta det från början. Upprinnelsen till denna blogg, och framgången som kom i samband med starten, var att jag gjorde fem taktikgenomgångar i ämnet hur jag ser på vad man bör tänka på när man skapar en taktik för sitt lag. Inte hade jag i min vildaste fantasi gissat att det skulle sätta så stort avtryck på folk runt om i den svenska communityn. Redan efter den första genomgång, med Liverpool, så började mailen strömma in. Det var många som ville veta ”hemligheten” med hur jag gjorde. Jag fick stämpeln taktik-nörd. Ni har en intervju gjord av Mattias Karlgren om just detta.

Därefter tog jag fram ytterligare 4 genomgångar. Ajax, Juventus, Barcelona och Zulte Waregem. Alla fick lika stort genomslag, och efter den sista så fick jag frågor som bara speltillverkaren kunde svaret på. Det kändes emellanåt som att folk trodde att jag satt på kunskaper och information som bara Sports Interactive visste. Jag började känna att jag satt inne med kunskaper som många där ute också behöver kunna. Tankarna att hjälpa började växa fram.


(klicka på bilden för länk)

En blogg växte fram
Efter lite funderingar och fram och tillbaka, så bestämde jag mig för att prova blogg-lyckan och fick tummen ur och skapade förlagan till vad du ser just nu. FMSideline.se 1.0. Det fanns mycket lite tankar och strukturella instrument för mitt skapande. Jag valde att skriva om det som jag gillade. Det som föll mig i smaken och tankarna. Det blev någon artikel om rollgenomgångar och någon om ett egenskapat excelark som ni kunde ladda ner, men det som verkligen fyllde tomrummet och gav kött på mina bloggben var nog ”Lets play” serien om Stuttgarter Kickers. En skitrolig resa med det sämst rankade laget i tyska div 3. Folket fick blodad tand, och så fort det tog lite tid mellan uppdateringarna, så var det förfrågningar när nästa klipp skulle upp.

Bloggen levde sitt eget liv fram tills att version FM16 skulle komma ut. Då hade jag sen länge haft tankar på att ta bloggen till nästa nivå. Vad nu det menas med?! Jag bestämde mig för att göra om layouten till en mer ”professionell” sådan. Jag valde till slut den som jag har just nu. En layout som ger mig dem möjligheterna till det jag vill ha. Att kunna särskilja olika ämnet från varandra var något som jag såg som oerhört viktigt. Framförallt för er läsare. Denna layout gav mig det. Sen fick det givetvis bli en hel den CSS ändringar för att möta upp det sista jag önskade. Det jobbet med att hålla bloggen uppdaterad och ”fräsch” är ett ständigt arbete som aldrig kommer ta slut.

Nu har vi alltså nått 350 inlägg, vilket efter lite omräkning ger oss en publiceringshastighet på ca 1 artikel varannan dag. Under FM15 tiden, alltså första året, så var det lite glesare med texter, vilket då givetvis har vägts upp under FM16 med ännu mer publiceringar. Rekordmånaden var maj 2016. Då publicerades det hela 26 alster, tätt följt av augusti samma år med 24 och december 2015 med 23. Det går upp och ner som med allt, och vissa månader hinner man helt enkelt inte med.

Framtiden?!
Nu är det bara ett par veckor kvar tills att Football Manager 2017 kommer ut, eller betan iallafall, och man har redan börjat höja blicken för kommande spelår. Vad jag vill med bloggen är klart. Jag har en tydlig plan för dem nästa 12 månaderna, till skillnad mot tidigare år. Jag kommer att flytta mitt fokus en del och höja ribban ännu mer. Nya inslag kommer tillkomma, gammalt och mossigt försvinner. Svårt att bli precis när man inte vill och kan och framförallt inte FÅR avslöja något på förhand. Men ni kommer bli varse tids nog.

Det enda som är helt säkert i dagsläget är att jag kommer fortsätta att skriva i någon form. Jag kommer att fortsätta delge er min kunskap och hjälpa er så gott jag kan. Många av er har blivit riktigt vassa själva, så jag kanske behöver er hjälp ibland. Att vi behöver samarbeta och hjälpa varandra är helt avgörande för att denna community ska fortsätta att växa och frodas. Ni är lika viktiga för mig som tvärt om.

Vill slutligen tacka för allt ert stöd och tid som ni lägger ner på att läsa allt som jag kritar ner här på bloggen. Utan att låta för ”viktig” så vill jag påvisa att jag lägger ner åtskilliga timmar och stunder på att ger er det bästa av det bästa av det bästa när det gäller Football Manager. Men så länge som ni fortsätter att läsa och dela mina texter kommer jag fortsätta. Jag säger som min slogan;

Vi hjälper dig att bli en bättre FM-spelare så att du får ut än mer av detta underbara spel.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top