FM-Story

JMS – Weston-super-Mare blir starten…

Football Manager 2017 har äntligen släppts, ja betan iallafall, och det medför att man böjar söka sig efter sin ”main” save redan nu, den saven som ska följa en genom hela det här kommande året för den aktuella spelversionen. Tankarna börjar snurra. Alltid likadant när det är dags att börja spela. Men efter mycket övervägande och bollande med idéer har jag kommit fram till att jag vill köra en Journeyman save ånyo. Det blev inte så med Rebuilding-serien med FM16, och till viss del inte heller med Kickers. Nu är det dags…

Som sig bör, så startade jag givetvis saven som arbetslös och med dem sedvanliga kriterierna, att vara utan någon som helst erfarenhet av fotboll och ledarskap samt utbildning. Allt i sin ordning med andra ord. Jag har laddat 10 länder och tillhörande 26 ligor, samt en stor databas. Jag kommer att lägga till och ta bort ligor allt eftersom saven fortgår, så det är inte hugget i sten på något sätt. Så då kickar vi igång då!

Starten!
Det fanns 6 lag som letade ledare när jag startade. Flaggade till hos alla sex. Fyra tackade nej, och efter att varit på dem övriga två anställningsintervjuerna, så föll valet på Weston-super-Mare i engelska seriesystemet, och divisionen blev såväl Vanarama Nation League South. Alltså längst ner på stegen.

Vid en inledande koll på laget, så kan jag konstatera tämligen omgående att spetskompetensen ligger i det offensiva spelet, och att vi har det lite körigt med försvarare, och då främst i mitten och till vänster. Det tvingade mig att ta upp 3-4 stycken spelare från U23-laget för att täcka upp dem luckorna som fanns.

Ekonomin!
Som ni ser så har vi inte den vassaste ekonomin i England. Men fullt förståeligt. Med en lönenivå på strax över 136.ooo så ligger vi i paritet med övriga lag i vår division. Inget för transfers såklart, och inte heller det sticker ut på något sätt. INGET sticker ut alls faktiskt. Strax under 8o.ooo kr i saldo flaggar för att vi har att göra när det gäller var och en av våra kronor in och ut.

Förutsättningarna!
Även här får vi en blick för vad vi har att jobba med så här inledningsvis. En förväntad bottenplacering i ligan, plats 19 av 22 gör ju inte att min uppförsbacke känns lättare direkt. Iallafall om man ska se vad ”förstå-sig-påarna” anser. Vi kommer helt enkelt att få kämpa med näbbar och klor för att överträffa allas förväntningar när vi gör bokslut på året. En rimlig placering vore ju, om man tittar till tidigare FM-versioner, att vi hamnar på en respektabel kvalplats. Nej skämt och sido. Tiden får utvisa vart det bär av med det här laget.

Kraven!
Förväntningarna är skyhöga, minst sagt. Nu är det inte en bottenplacering vi talar om längre. För ett högre rankat lag kan kravet te sig en smula låga, men vi ska veta att det är dem sämre lagen vi pratar om här. En mittenplacering i ligan bör nog inte vara någon svårighet. Men jag har heller inte hunnit titta till våra konkurrenter än. Så jag låter det vara osagt för nu. Fjärde kvalomgången i FA-Cupen låter inte så orimligt. Men även här får jag bita mig i tungan en smula så jag inte sticker ut hakan för tidigt. FA Trophy, nå första omgången. Rimligt.

Bakgrundsfakta!
Anledningen till att jag väljer att göra denna Lets Play serie i skrift och inte i rörliga bilder, är för att jag vill ta över det taktiska i form av mer ingående och djuplodande genomgångar, där jag kan komplettera mina teorier med grafik och annat som stödjer mina förklaringar. Inte lika lätt i en youtube-genomgång. Sen, för er som följt mig nära, vet ju att jag inte är helt tillfredsställd med antalet visningar per klipp, och det gör detta beslut ännu lättare…anser jag iallafall.

Så nu är vi igång. Resan har börjat. Vi är ett oskrivet blad, som börjar hela detta spektakel i Weston-super-Mare.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top