FM17

10 bästa ungdomarna från Sydamerika

Det är ingen tvekan om att Sydamerika är en fantastisk grogrund för några av världens finaste fotbollstalanger. Trots att superstjärnor såsom Lionel Messi, Neymar, James Rodriguez och Alexis Sanchez gör fotbollen till ren magi i mångt om mycket, så står redan näst generation tålmodigt och väntar på sin chans att visa upp sig på den stora fotbollsscenen. Från Chile till Colombia, från Argentina till Paraguay. En stor mängd av kontinentens länder har redan talanger som dom hoppas ska bli nästa stora export till Europa uppradad i dem egna leden.

Sydamerika kan inte anklagas för att spela en tråkig fotboll, snarare tvärt om. En teknisk fotboll som knappast fokuserar på defensiven, har blivit symbolen för vad man kan vänta sig när ett nytt namn dyker upp bland dem rykten som florerar som nästa framtidslöfte till en av Europas storklubbar. I och med dagens utvecklade scoutnätverk som dem flesta etablerade föreningar har idag, så är det inte konstigt att spelare som knappt har lämnat ungdomsleden väljer att byta bort sitt hemland mot glam och glamour i dem stora framgångsrika ligorna.

Trots bristen på finansiell styrka hos dem sydamerikanska ligorna gentemot deras konkurrenter i Europa, så kan man ändå inte förneka att några av dem hetaste och mest intressanta talangerna är hittade i dessa divisioner. Kontinenten är hem för många stjärnor för morgondagen. Här nedan har vi plockat fram tio stycken hyperintressanta fotbollsspelare för just framtiden och morgondagens fotbollsälskare. Vi har tagit fram spelare som ännu inte nått sin 22-årsdag, men som likväl redan har gjort sig ett namn i Europa. Men vi har också namngett ett par namn som ni kanske inte hade hört tidigare.

José Giménez

Ålder: 21 Position: Mittback Klubb: Atletico Madrid Värde: 195.000.000.- Nationalitet: Uruguay

Han anses vara världens bästa mittback för hans ålder. Han snappades upp av At Madrid för struntsumman €1 miljon 2013. Han gjorde sig därefter snabbt ett namn att lägga på minnet. Som 21 åring har han en fast plats i mittlåset i At Madrid, dragit till sig intresse från olika stora klubbar i Europa, spelat VM, två Copa Americas, varit med och krigat om CL guld två gånger och spelat mot både Cristiano Ronaldo och Lionel Messi mer än en gång. Inte dåligt för en spelare vars karriär fortfarande är i sin linda.

Gabriel Barbosa

Ålder: 19 Position: Anfallare Klubb: Inter Värde: 157.000.000.- Nationalitet: Brasilien

Gabigol. Övergången från Santos till Inter var sommarens stora snackis. Skulle han klara av flytten till Europa och göra samma intryck som han redan gjort i Santos?! Experternas åsikter går isär. Han förväntas komma som frälsaren själv och spela hem guldet år Inter direkt. Något som många anser är för höga krav. Han kunde ha gått till Barcelona till och med. Men den spanska klubben fick inte chansen att matcha budet från Inter. Man ansåg att man missbrukade det avtal mellan klubbarna. Barcelona ansåg att man, när man köpte Neymar, betalade €7 miljoner för att ha en företrädesrätt på tre av Santos spelare – Barbosa, Victor Andrade och Giva.

Gabriel Jesus

Ålder: 19 Position: Högermittfältare Klubb: Palmeiras Värde: 90.000.000.- Nationalitet: Brasilien

Brasilianaren kommer att ansluta till Manchester City under tidig januari 2017. Guaridola menar att Jesus, den nya Neymar som han kallas hemma i Brasilien, kan vara det som hjälper City mot att ge Chelsea ene kamp för guldet. Nu har man, i och med Jesus, tre hypervassa anfallare i Jesus, Aguero och Iheanacho.

Mauricio Lemos

Ålder: 20 Position: Mittback Klubb: Las Palmas Värde: 47.000.000.- Nationalitet: Uruguay

Den unge lovande mittbacken hade fått ett kontraktsförslag av Barcelona, som han tackade nej till. Han menade att hur lockade det än verkar, så ville han inte hamna på bänken utan speltid. Han övervägde inte ens budet värst mycket. ”Jag vill spela fotboll och utvecklas, och Las Palmas är en perfekt plats för mig”, säger Lemos. Kontraktet sträcker sig till och med 2020.

Thiago Maia

Ålder: 19 Position: Defensiv mittfältare Klubb: Santos Värde: 41.000.000.- Nationalitet: Brasilien

Thiago Maia har vi granskat under lupp tidigare. Ett hett prospekt redan under FM16, och det verkar inte som att han har blivit sämre nu. Thiago Maia är en spelare som det sägs att man måste bära av plan när matchen är över. Inte så mycket på grund av skador direkt, utan mer att han har sprungit så pass mycket att hans krafter är helt slut. En riktig slitvarg med andra ord. Förvånansvärt att hand fortfarande är kvar i Brasilien med tanke på hans kapacitet och framtid.

Sergio Díaz

Ålder: 18 Position: Anfallare Klubb: Real Madrid Värde: 8.500.000.- Nationalitet: Paraguay

Den unge anfallaren har fått en smakstart på sin karriär. Han köps upp av Real Madrid av Cerro Porteno för £5 miljoner redan som 18 åring och skrev ett 6-års kontrakt med den europeiska storklubben. Dock vet han inte vad som blir bäst, träna med a-truppen, eller fortsätta spela med Castilla fortsättningsvis. Han har jämförts med Sergio Aguero hemma i Paraguay och har redan internationell erfarenhet i och med att han nu spelar för Paraguays U20-lag.

Lincoln

Ålder: 17 Position: Innermittfältare Klubb: Gremio Värde: 20.000.000.- Nationalitet: Brasilien

Den brittiska tidningen The Guardian anser att Lincoln är en av världens mest lovande ungdomar. Han har gjort ett sånt stort intryck att självaste Scolari ville ha med honom i A-truppen, men nekades av presidenten Fabio Koff. Han behöver bli minst 16 år innan han kan spela med professionella spelare. Så fort han fyllde 16 så integrerades han i truppen, men användes givetvis bara som backup och inhoppare. Han har väckt intresse hos bland annat Manchester United och Leicester tidigare, men kan inte byta klubb innan han fyllt 18 år.

Maximiliano Romero

Ålder: 17 Position: Anfallare Klubb: Velez Värde: 17.000.000.- Nationalitet: Argentina

Redan 2015 så gick surret om att han hade ögonen på sig från tex Arsenal. Londonklubben hade förberett ett bud på €6 miljoner för 16 åringen, som inte ännu hade gjort liga debut för sin klubb Velez. Hans agent menade att framgångsrika samtal hade hållits mellan klubbarna, och att Romero skulle stanna i Velez minst två år till enligt dom krav som Velez hade ställt. Framtiden ser ljus ut för den unge anfallaren, som gjort stora framgångar under Football Manager 2016 bland annat. Snappar man inte upp honom direkt och utvecklar honom till den världsstjärna han är så gör man tjänstefel.

Matheus Pereira

Ålder: 18 Position: Innermittfältare Klubb: Empoli Värde: 13.000.000.- Nationalitet: Brasilien

En mångfasiterad mittfältare som ännu inte gjort ett stort namn i fotbollsvärlden. Han flyttade tidigt i livet, redan som 14 åring, från sitt hemland till Portugal och Sportings akademi. 2015/16 kallades han upp till A-truppen, och hans första inhopp skedde 1 oktober, i matchen mot Besiktas i Europa League. Senare samma månad så gjorde han sitt första mål för klubben. En teknisk spelare som har enorm potential att bli en av dem allra bästa på sin position med rätt träning och omgivning.

André

Ålder: 16 Position: Anfallare Klubb: Santos Värde: 187.000.- Nationalitet: Brasilien

Ännu en spelare för framtiden från framgångsklubben Santos FC i den brasilianska högsta divisionen. Han spelar i deras ungdomslag för tillfället, men kommer att tas upp för eller senare. Redan nu, som 16 åring, så besitter han enorm kunskap i det offensiva spelet. Bollkänslan, teknniken, spelet utan boll och farten och smidigheten är ju redan på elitnivå. Det som flaggar till på minuskontot, är hans låga värde på beslutsamhet, men inget att oroa sig för i nuläget. Han är oerhört billig i nuläget, så det kan finnas en uppsida i att vänta in den första försäljningen för att se hur han utvecklas fram till tidig 20-års ålder.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top