FM-Story

JMS – Första säsongen når sitt slut

Min karriär:
Jag väntade ett halvår innan jag tog mössan i hand och frågade om att få utbilda mig som tränare. Styrelsen ansåg att det var i paritet med vad dom hade planerat för mig, så det godkändes. Efter fyra månaders studier så var första tränarutbildningen klar. Jag hade kvalificerat mig till Nationell C-licens. Kostnaden skrevs till 6.700 kronor. Slutfördes 2 maj 2017. Lite fräckt kan tyckas, men redan dagen efter så flaggade jag till att jag var intresserad av att fortsätta min utbildning. Styrelsen höll med, och andra tränarutbildningen påbörjades dagen därpå, 3 maj. När ytterligare fyra månader har passerat, så skulle jag ha kvalificerat mig till Nationell B-licens. Även denna gång stod WSM för kostnaden, 6.700 kronor.

Utbildning Rykte Antal klubbar Antal länder Coachning Psykiska Matcher Vinst %
Nationell C-licens 1 1 21 (+4) 17 (+2) 59 57%

Matcherna:
Vi avslutade ju förra genomgången med en förlust mot Truro med 0-3. Efter det så åkte vi på däng i FA Cupen mot Fulham med 1-3, fullt rättvist så klart. Sen fann vi ett lugnt i truppen och kunde genom resten av januari och ända fram till slutet av mars gå obesegrade genom spelschemat. När Tom Meechans lån tog slut i mitten på januari så stod vi med bara en ordinarie anfallare. En ohållbar situation enligt styrelsen. Vi behövde ta in en ny kompis till Eliot. Valet föll på Sam Merson från St Albans. En anfallare av rang, om vi talar våra förhållanden. Men han behövde komma tillbaka från sin skada och hitta sitt flow igen. En utlåning var perfekt för båda parter. Han nätar i sin första match mot Woking, 3-1, och visar direkt att han kommer göra intryck på både klubb och motståndare. Han följer upp det med vinnarmålet i matchen efter mot Oxford City och det verkar som att Eliot och Merson har hittat varandra direkt.

Nu var det inte tal om att vi skulle bli ett mittenlag och åka på stryk mot topplaget. Tvärtom. Vi hade allt att vinna i alla matcher och gjorde så också. Fram emot slutet av säsongen började truppen bli sliten och trött. Vi blev tvungna att börja rotera in ungdomar i startelvan för att överhuvudtaget överleva. Och det medförde givetvis sämre material och sämre resultat. från 20/3 till 22/4, under en månad, hade vi det tufft som satan. Vi hamnade i en ond spiral som inte verkade ta slut. VI gick mållösa från fyra matcher, och vann bara två, mot sämst tänkbara motstånd. Vändningen kom i halvtid i sista omgången när hårtorken kom fram och laget förstod att det var fara på färde. I den uppåtgången så tar vi även finalen i FA Trophy mot Nuneaton med 4-2 i förlängningen och kunde ställa in en pokal i prisskåpet inne i styrelserummet.

Tabellen:
Efter 42 spelade matcher så kunde vi titulera oss mästare, med en poängs skillnad. Men det hängde på sista matchen. Withehawk vinner sin match mot topplaget Gosport med 1-0 och utmanade oss om titeln direkt. Det satte allt på sin spets för oss. Vi blev tvungna att vända vårt underläge som vi hade i halvtid mot Hemel Hempstead med 0-1. Spelet hade inte stämt alls och vi blevtvungna att sätta allt på ett kort, och lyckades med bedriften efter stor portion tur och massor med hårt slit. Mål av Eliot och Button (Button som gör sitt första och enda mål för året) inom loppet av ca en kvart gjorde att vi kunde ta ner på tempot och spela av sista 20 utan större problem. Målet från styrelsen var mittenplacering, och vi överträffade oss själva ordentligt.

Efter stentufft kval, så blev det Ebbsfleet som vann kvalfinalen mot Chelmsford på straffar efter en mållös historia, och således hänger med oss upp till Vanarama National League nästa år. Grattis till en fantastisk säsong och lycka till.

Truppen:
Det stavas E L I O T R I C H A R D S. Kan inte annat säga. Eliot har varit helt makalös under året som gått, och han har på egen hand avgjort många matcher. Framförallt i FA Trophy där han helt själv slog ut Chelsmford i omgång 3 och knockade Curzon Ashton i första semin med sina två strutar. Men han hade en vapendragare av lika rang. Dayle Grubb var lika överlägsen när det gällde assist. Med sina 20 st framspelningar så blev det svårt för dem andra att hänga med. Han var också den, tillsammans med Eliot och Sekani Simpson som spelade mest matcher för laget under året. En till fakta som jag vill höja här är antalet brytningar som Clayton Fortune stod för, 840 stycken. Det är ett snitt på ca 15 stycken per match. En helt galen siffra.

Ekonomi:
Som ni minns, så startade kassan på lite under 80.000kr när jag tog över som huvudtränare för WSM. Med en fantastiskt höst och vinter, så byggde vi upp kassan till nästan 1.4 miljoner kronor. Det har vi följt upp med ännu mer framgång, inte bara på gräset, utan också för vår ekonomiavdelning. I november tog det fart, och innan månaden var över så hade passerat miljonen, för att strax efter årsskiftet nå två miljoners strecket. Den sammanlagda balansen när vi hade spelat vår sista match var galna 3.878.878kr. En ökning med 3.8 miljoner kronor på ett drygt år. Till detta ska man också räkna in ännu mer pengar i och med avancemanget till divisionen över.

Säsongens manager:
Att jag skulle vara med bland dom nominerade för årets coach trodde jag aldrig när jag skrev på för tio månader sen. Än mindre få mina 15 minuter i rampljuset. Men tydligen så har man gjort ett sådant intryck på konkurrenter, förbundet och kollegor att det inte gick att undgå att bli en del av den engelska historien. Att lyckas med bedriften att vinna hälften av matcherna är helt galet. Jag tackar truppen och dem som gett mig förtroendet. Att tvåan, Nikki Bull från Margate, fick ihop 35 % säger en del om hur stort 50% är.

Framtiden:
Mitt personliga mål och uppdrag är slutfört, och jag vill ta mig an nya utmaningar. Ingen idé att hänga kvar för länge i samma förening. Men är jag redo att ta nästa kliv upp i karriären? Eller är jag fortfarande en oprövad och oerfaren ”lycksökare” som inte borde ha hand om ett eget lag? Hur som haver så tog jag chansen. Jag packade min väska, kritade på uppsägningen och tog min chef i hand, tackade för förtroendet, innan jag vände på klacken och gick ut från Woodspring Stadium för sista gången…

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top