FM-Story

JMS – Resan går upp till kalla Sverige

Ängelholms FF har i dag begärt sig själv i ekonomisk rekonstruktion, kunde man läsa i den lokala tidningen. Dem tuffa ekonomiska åren gör att styrelsen inte längre har något val. Alternativen blev få.

Vi gör det här för att skydda föreningen. Och vi gör det för att ge oss själva chansen att börja om med nya idéer och nytt blod”, säger ordföranden Sten-Inge Fredin.

Ängelholms FF gick in i den nuvarande säsongen med ett underskott i balansräkningarna, där förhoppningen var att kunna justera det under det innestående spelåret. Men vikande publiksiffror, mindre sponsorintäkter och en konjunktur som drabbat alla idrottsföreningar hårt, har gjort att skulden istället riskerar att välta klubben.

Det är därför vi gör det här nu, för att undvika att det ska bli ännu värre och sluta i något vi inte kan hantera. Vi kommer inte själva att klara av och dra in de här extrapengarna på så kort tid, men en rekonstruktion innebär att vi kan få chansen att börja om med andra spelregler”.

Det finns redan förändringar som är klara. Ny marknadschef på väg in och ska sätta ihop en ny marknadsgrupp med nya grepp. ”Vi har många nya och bra idéer. Men bagaget som fanns när säsongen började och som inte försvunnit har gjort att vi inte haft möjlighet att göra mycket annat än att släcka bränder”, säger Sten-Inge Fredin.

Vi har också gjort klart med en ny huvudtränare för herrarnas seniorlag. En något oprövad tränare, men som uppvisat goda meriter från liknande lag i lägre divisioner i England”, fyller han på. Trots den prekära situationen så ser man ändå ett litet ljus i den långa och mörka tunneln. Men man satsar allt. Bära eller brista…

Utbildning Rykte Antal klubbar Antal länder Coachning Psykiska Matcher Vinst %
Nationell A-licens 3 2 34 23 114 64%

Aktuell tabell:
Superettansäsongen startade igång i början på april månad. Nu var det månadsskiftet maj/juni och vi stod redan inför omgång 12. Grafiken visar att min nya arbetsgivare innehar plats 6 av 16 möjliga. Med tanke på att mediatipset var plats 12, så måste jag säga att jag smått förvånad att Christer Järdler inte lämnade sin post INNAN säsongen började, utan efter en månad in på spelåret. Men det är klart, har man suttit nästan fem år på sin post så kanske man inte bryr sig om konsekvenserna av sitt handlande.

Med bara tre förluster på 11 matcher så såg det bra ut trots allt. Visst, man hade fått ordentligt stryk av både Öster i premiären med 0-3 och mot Åtvidaberg med samma siffror. Men ändå. Det kunde varit värre. Samtliga kryss hade kvitterats sent i matchen från vår sida. Hade lika gärna kunnat varit sju förluster istället.

Ekonomi:
När föreningen har ett så pass negativt resultat som ÄFF har, så blir det oerhört svårt att få till någon vidareutbildningen för min egen del. Ett av målen för året är att ta hem så mycket prispengar som det bara går att ro hem. Tittar vi på dagens saldo, -4.39 miljoner, så krävs det ju minst en fjärdeplats (4.490.000kr) för att nollställa den summan, enbart med pengar från förbundet. Så min målsättning för året MÅSTE bli att säkerställa ekonomin för klubben, så att jag kan fortsätta vidareutbilda mig enligt plan. Det är också den punkten på agendan som styrelsen inte tummar på. Kan vi inte vända kassan så är det slut för klubben som sådan. Men pengarna kommer med framgång, och den skapas ute på plan. Mitt ansvar med andra ord.

Truppen:
Första tanken var ”hjälp vad många spelare”. Sen ser man att dem två bästa poängplockarna är inlånade spelare. Annars ser det bra ut. Åldersfördelningen är ok. Positionerna är ok. En bra målvakt i Tom Mickel och en del ”heta” prospekt. Som gammal statistiknörd så ser jag att passningsprocenten är under all kritik överlag. 55-65% på den större delen av laget är för dåligt. På tok för dåligt. Här måste vi göra något för att få ett bra flow i laget framöver.

Lagprofilen:
En snabb överblick över laget och vad jag gett mig in på. Som vi nämnt tidigare så har man mediatipset på en 12:e plats. Grundat samma år som jag själv, 1976 alltså. Ett ungefärligt värde på strax över 200.000kr. Saldot är på hisknande minus 4.4 miljoner kronor i skrivande stund. Ett berg att bestiga, minst sagt. Inga rivaler, inga legender och inga ikoner.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top