FM17

Scoutrapport: Adalberto Peñaranda

Information:
Den unge anfallaren har redan gjort ett stort namn hemma i Venezuela. Han har spelat i U17 och U21 med stora framgångar. Till det kan man även nämna att han nu, från 2016, också tillhör A-landslaget för sin nation. Men vad som gör hans namn så stort i fotbollsvärlden idag, är att han slog Leo Messis tidigare rekord för yngsta målskytt i La Liga. Messis tidigare rekord låg på 18 år och 219 dagar. Adalberto var bara 18 år och 195 dagar när han pangade in 2 mål för sitt Granada på bortaplan mot Levante den 12 december förra året. Han spelar idag för Watford i Premier League, och har ett kontrakt som sträcker sig 4.5 år, men är utlånad till Udinese i Serie A under pågående säsong.

Styrkan sitter främst i det fysiska spelet och dessutom avslutet. Han besitter redan 15 i avslut och 16 i acceleration. En måltjuv med andra ord. Till det så har han redan nu en nivå för arbetskapaciteten som många spelare inte uppnår alls i sin karriär. Lagarbete, beslutsamhet och spelet utan boll har också enorm potential för vår unge anfallare. Skulle gissa att hans bästa roll när han är färdigutvecklad, är Komplett anfallare eller måltjuv då hans passningsspel går att diskutera?!

Hans svagheter i dagsläget är väldigt få. Huvudspelet och spänsten är under all kritik. Att får chansen från 11 meter ser inte heller ut som något som kommer hända ofta. Skulle vilja säga att det mesta som inte rör hans roll i laget, är möjliga faktorer som drar ner helheten, men på en väldigt svag nivå.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top