FM17

Scoutrapport: Davide Calabria

Information:
En av dem allra bästa framtida högerbackarna i spelet finner du i italienaren Davide Calabria. Redan nu, som 19 åring, så knackar han på dörren upp till Milans A-lag för att ta en ordinarie plats då Ignazio Abate börjar bli till åren och laget saknar naturlig ersättare. Med en oerhörd stor potential i kroppen så har vi här en av världens bästa backar inom en femårsperiod. Han har redan gjort sig ett namn bland experter och fans.

Styrkan sitter främst i sin explosivitet och snabbhet upp och ner på sin högerkant. Fysiskt så är hans potential näst intill ett fulländat ”monster”. Beslutsamheten och det tekniska spelet bör också ses som enorma tillgångar när han har blommat ut ordentligt, för att inte glömma markeringsspelet och positionsspelet.

Hans svagheter är näst intill obefintliga. Hans mod, styrka och aggression är, om något, tre attribut som man kunde önska bli något högre. Men på de stora hela så är det oerhört svårt att finna pusselbitar som skulle ens lite kunna göra honom till en sämre ytterback.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top