FM-Story

JMS – Andra året med Nordsjälland

För att lyckas på den här nivån, så behöver du ha en stab om du kan lita på, som du vet besitter specialiteter att kunna höja truppen hela tiden. En grupp med personer som kan avlasta och hjälpa dig i ditt dagliga arbete. Jag var missnöjd. Pratade med styrelsen om att utöka antalet tränare, från nuvarande 3-4. Till en början var det dörren direkt. Men efter mycket frågande och övertygande från min sida så sköt dem till EN ledarpost till mitt förfogande. Wow. Tack så mycket. Jag är nöjd med att det blev till det bättre. Men va fan. EN till i personalen. Här hade man kunnat hoppats på två eller kanske till och med tre. Men nej. Jag får trolla med knäna igen helt enkelt. Klaga inte på att träningarna är undermåliga och resultaten därefter.

9/6 2020 påbörjades nästa steg i utbildningen. Jag hade tagit upp det med styrelsen som inte var sena med att dela min åsikt. Att fortsätta bygga på mina kunskaper hjälper klubben, på väldigt många sätt. 6 månaders studier, sen skulle jag kunna titulera mig med Kontiental B-licens. Kommer bli ett häftigt år. Beroende på hur det går med laget i år, så formas redan min karriär här och nu. Blir det dur eller moll?

Transfers:
Jag vill först flagga för att vi tagit in tre nya spelare i truppen. Inte vilka som helst heller. Tre spelare som jag vet kommer göra skillnad direkt, och genom åren som kommer. Det blev en anfallare och två innermittfältare. Block som jag ansåg mig behöva stärka upp och se till att dem levererar. Ingvartsen var ensam på topp med kvalitet, och det räcker inte om vi ska kriga om guldet. Här köptes Ernesto Torregrossa in från Stade de Reims. En anfallare som vi fick för 6 miljoner kronor. Jag ska vara ärlig och säga att jag var lite osäker. Inte på spelaren i sig, utan om det var värt att lägga så muycket av budgeten på en och samma spelare.

Spelare två kom från FK Teplice och heter Josef Krejci. Stavningen på efternamnet låter väldigt likt ”crazy”. En mittfältare med många strängar på sin unga lyra. 18 år bara men ack så intressant för startelvan. Han har allt jag kunde önska mig för den summan. 15 miljoner blev det till slut när vi hade förhandlat klart. Här var det inga tvivel på att jag funnit rätt man. Mittfältskollegan hämtades från Liverpool. Herbie Kane känner ni redan till från mina tidigare år som tränare. Inte heller här tvekade jag när han kunde fångas upp gratis. Tre in, tre som kommer göra mitt jobb så mycket enklare.

Säsongen:
Med en felfri försäsong så var det äntligen dags att få starta sitt första riktiga år med den danska storklubben. Vilken start sen. Vi lyckades med bedriften att vinna mot förra årets suverän FC Köpenhamn med 4-3, och det följdes upp av ytterligare en match med lika många mål framåt, 4-1, mot Esbjerg. Vi hade fått en smakstart på säsongen. Både Ingvartsen och Torregrossa hade visat att man ville vara med och kriga om topplaceringarna när året var slut. Jag har alltid hållit försvaret högt, och att släppa in lite mål har alltid varit en viktig fråga för mig. Jag och Mou. På det stora hela så tyckte jag att vi gjorde ett bra jobb defensivt. Många mål som vi släppte in var antingen från 11 meter, eller via schabbel. Oerhört få kom från ett överlägset motstånd. Det kan jag känna var en bra pusselbit att ta med sig.

Efter fem månaders spel, så fick vi vara nöjda med vad vi presterat. Lobotka, Rivero, Torregrossa, ”Crazy” och framförallt Marcondes var dem som höll upp hela laget och stred med sitt blod och svett genom både framgång och motgång.

Europaspelet blev en succé direkt. Kvalet i omgång 3 blev en enkel match mot Rio Ave. 3-0 i båda mötena och vi var vidare till playoff. Här fick vi spela mot Sint-Trudense, och här blev det liiiite tuffare. Oavgjort på bortagräs följdes upp av 3-1 hemma. Torregrossa och Marcondes var grabbarna med choklad i. Vi hade ett otroligt bra flyt i vårt spel och målen kom på tålmodigt och lugnt spel. Nu var vi i gruppspelet…

Här lottades vi mot Spartak Moskva, Dinamo Zagreb och FC Porto. På förhand en grupp man kunde hoppats på att undvika. Men inledningen kunde inte blivit bättre. 8-2(!) i premiären mot Moskva satte tonen för vår resa utanför danska gränsen. 3-1 mot Porto i match 2 gjorde att vi kunde på egen hand sätta ribban för vart vi ville med detta. Vi hade möjlighet att vinna gruppen om vi hade kryssat nere i Portugal. Men med ett dåligt spel så fick vi nöja oss med en andraplats med bara en förlust på alla sex matcher. #framgång.

Tabellen:
Efter 21 matcher i ligan så hade vi en fantastisk position inför den avslutande delen av kvalrundan. Ni minns väl. Lag 1-6 får spela Mästerskapsserien, medan resten får spela ett likvärdig slutspel, men för dem sämre lagen(!). Att man dessutom får med sig sina poäng när vi går in i slutspelet gör ju att vi har en fantastisk position för att kamma hem dem riktigt stora pengarna när året är slut. Men det är lång väg kvar. Värt att nämna här är att Bröndby ligger riktigt risigt till för att få spela vidare mot dem bästa lagen.

Truppen:
Marcondes och Torregrossa är killarna som gör målen. Men det stannar inte där. Jag kan räkna upp nästan alla i truppen som gjort något bra för laget under året. Försvaret har varit skitbra, mittfältet lett av Lobotka och ”Crazy” har varit enastående, och till det en grym målvakt som gjort den ena galna räddningen efter den andra. Draken Eliot blev ett inköp för mycket. Här gick jag på pumpen en aning. Inget stort dock, men ändå. Han har inte levt upp till det han byggt upp i lagen innan. Här blev det för svårt för vår 29-åring.

Lagstatistik:
Jag har alltid velat spela ett spel som bygger på högt bollinnehav, bra passningsspel och vasst anfall. Låter kanske som dem flesta. Men jag försöker att se till att mina lag verkligen kommer dit jag vill, och dit jag satt upp med styrelsen. Här nedan, ser vi resultatet av detta. Fantastiska utmärkelser och tre oerhört fina kvitton på att det går om man vill. Jag har slitit håret av mig för att komma hit. Vi toppar samtliga kategorier och det välförtjänt med råge. Nu gäller det att fortsätta kriga och vinna fler områden i spelet, så kommer detta att bli skitbra.

Utnämningar:
Det har också inkommit ett par andra utnämningar till spelare i laget som jag vill höja lite. Rivero i målet fick ett bra kvitto hans höga prislapp när han köptes in. Han tog andraplatsen efter Munir i målet för Köpenhamn. 7.04 är inte helt lätt att nå som målvakt. Han har gjort ett hästjobb i år.

Torregrossa tar hem utmärkelsen Årets Spelare. Svårt att inte se detta hända. Han har gjort 14 mål på 19 matcher och snittat 7.74. Han har gått från klarhet, till klarhet. Match efter match. Han vinner också utmärkelsen Årets Spelare enligt media. Han drar med sig kollegan Marcondes i detta som tar andraplatsen. Grym kombo, grym duo.

Min karriär:
Mitt andra år, och således mitt sista i kontraktet med Nordsjälland har kommit igång. Jag har lyckats med bedriften att få ett mediokert lag att prestera på topp när det behövts. Man har gjort som jag sagt och det med övertygelse. För min egen del så har det sakta med säkert gått vidare uppåt i allt. Jag kan inte klaga på hur min progress sett ut första halvåret i klubben. Jag börjar närma mig två stjärnor i rykte, något som kommer att sätta en fin fjäder i hatten som coach.

Utbildning Rykte Antal klubbar Antal länder Coachning Psykiska Matcher Vinst %
Kontinental C-licens 4 3 50 (+1) 34 (+2) 224 58%
Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Most Popular

To Top